0 oy
94 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (272 puan)
Kızlar 6 gün önce devlet hastahnesinde ense kalınlığı 4 mm çıkmisti . radyolojiye göndermişti o da ilk önce 3.5 dedi sonra 4 yap dedi sekreterine ... Bugünde özele gittim...2.8 çıktı .. 6 günde düşmüş .. doktor tutturdu benim olcmem bir sonuç değiştirmez iki tane uzman ilk 4 mm olcmus karnından sıvı alınacak diyor.. kalp atışı da güzelmiş .. sıvı aldirma taraftarı değilim .bu konuda sizin düşünceleriniz nedir .. ne öneriyorsunuz .
Gebelik haftası 11+6

2 Cevap

+1 oy
(339 puan)
Başka bir doktora da mutlaka görünün öncelikle. 

Ben de sıvı aldırdım. Gayet basit bir işlem. 5 dk bile sürmedi. Iğneyi karnınıza batırırken ultrasonla bakılıyor aynı anda. İşinin ehli biri yaparsa düşük ihtimali gerçekten çok çok az. 

En azından içiniz rahatlar, şüphe kalmaz. Yoksa hamilelik boyunca ya şöyle ya böyle diye düşünmek gerçekten çok yıpratıcı. 
(272 puan)
Benim böyle bı şansım varken işi ehli bı insana rast gelmem çok zor hocam
(339 puan)
Ben de çok şanslı biri sayılmam. Yiyecek rızkı varsa ne olursa olsun kucağınıza alırsınız. Elinizden geleni yapın ve gerisini Allah'a bırakın.
-Reklam-
0 oy
(519 puan)
Aslında burda sen aldiricakmisin aldirmayacakmisinin cevabı önemli öyle birsey düşünüyorsan yaptır 

Ama diyorsan bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum düzelme ihtimali ile ilerde bebeğimi de dogururum yaptırma risk alma belkide bir sorun yok Allah'ım izniyle  Benm ikiz  gebeliğim ikili test yaptırmadım ense burun ölçümü yaptırdım bı sorun çıkmadı perinatolog sıvı da alırız veya pahalı genetik testleri de yaparız dedi yok dedim istemiyorum detaylıda da bı sknti cikmadi nasip kısmet artık sağlıkla nasip etsin herkese Rabbim 
(272 puan)
Allah'ın izni ile Rabbimin verdiği vermediği herşeye elhamdülillah.aldirmayi düşünmüyoruz canmm.ben çok takintiliyimdir .bide hamileligimi zehir etmek istemiyorum.
(519 puan)
İhtimal sadece Rabbim hayırlısını versin karar senin ben yaptırmazdim oda bı risk bana kendi dedi doktor düşük ihtimali de oluşturabiliyor sıvı alımı dedi ihtimal de olsa vae
(4,622 puan)
Benim bebeğimin de ense kalınlığı yüksek çıkmıştı sizin haftalarınızda, amniyosentez önerdiler ben riskli diye kabul etmemiştim ama doğumdan sonra yaptırmadığıma çok pişman oldum. Amniyosentez riskli ama onun yerine Fetal DNA yaptırabilirdim mesela. Elbette bu testleri bebeğimizi aldırmak için yaptırmıyoruz, amaç şüpheleri kesinleştirmek ve varsa bir sorun (inşallah her şey normaldir) doğuma kadar kendimizi hazırlamak. Öncesinde psikolojik olarak hazırlanmakla, doğumdan sonra öğrenmek çok farklı oluyor maalesef..
(272 puan)
Ense kalınlığı sizin kaç çıkmıştı .
(4,622 puan)
7 çıkmıştı, sonrasında normale döndü. Normale döndü diye sevinmiştik ama ondan sonra başka sorunlar da görüldü.
(272 puan)
Sizi üzmeden nasıl soru sorabilirm diye dusunuyorm .eğer uzersem çok özür dilerim. Şimdi bebeğiniz de ne gibi bı durum var.
(4,622 puan)
Rica ederim canım benim vereceğim cevaplar da seni endişelendirmesin lütfen. Çünkü her ense kalınlığı tek başına bir anlam ifade etmez, benim bebeğim bunları yaşadı diye ense kalınlığı görülen her bebek aynı şeyi yaşayacak değil. Kalbinde iki delik ve kalp kapakçığı eksikti, ardından beyninde kolposefali görüldü. Her şeye rağmen kabul ettik, 52 gün önce doğum yaptım, bebeğim 40. Gününde vefat etti, 12 gün oldu onu kaybedeli ve ben onu çok özlüyorum. Hamileyken hiçbir testi yaptırmamıştım, doğduktan sonra genetiğine bakalım dediler, kan aldılar bebeğimden. Sonucu bugün geldi, Down sendromlu değilmiş ama başka genetik bir problemi varmış. Önümüzdeki hafta detayını öğrenmek için hastaneye gideceğiz bakalım.
(272 puan)
Çok üzüldüm .seni üzmek istemedim .  Devletteki doktorum perinatolojiye gitmemiş söylemişti . Belki ödemden olabileceğini belki başka hastligin tetikleyebilecegini söyledi .ben belki odemdir diye biraz bekleyim dedm bebeğimin ense kalınlığı 4 ten 2.80 ne düştü 6 günde... Bebeğimin burnuna bakmak istedi . Sonradan pozisyonunu değiştirince göremedi .radyoloji bölümündeki doktor burun kemiği için birşey dedi mi dedi bende demedi bende sormadım dedmm.bayagi bı uğraştı pozisyonunu değiştirdi tam olcemedim dedi .en son da bana dedi ki karnından sıvı aldirmani öneririm .genetik bölümüne git. Perinatolojiye git falan dedi .bu deki doktorum  2. Muayenemde sende virüs var dedi .hastahne hastane gezdim test verdim negatif çıktı .virüs falan çıkmadı ama o bir ayi gelde bana sor .sonraki gitmemde bebeğin ense kalınlığı var sağlıksız bı bebek dogurmaktansa aldirirsin dedi .
(272 puan)
Taşa söyler gibi söyledi .sonra özele gidince o da ense kalinligini düşük olcunce kendimi rahatlatmaya çalıştım demekki yanlış olabiliyor dedmm. Ama bu da burunu olcemedigi için mi artık bilmiyorm genetik bölümüne git dedi bilemiuorm kendimi.sitrese sokmak istemiyorm.. ama sen öyle diyince tereddutte dusutm. Hani ben ikili test yaptırdım zaten ama sonucu almadim daha .detaylı ultrason organ taramasi işte onu yaptırmak var niyetimde orda herşey görünür zaten diyorm . bilmiuorm ya
(4,622 puan)
Ense kalınlığı yüksek çıkınca illa ki bir problem olmuyor canım, buna bağlı olarak organlarda da bir problem görülürse o zaman endişelenmeli. Bunu da detaylı ultrasona girmeden bilemezsin. Detaylı ultrasonda sorun görülürse (inşallah görülmez) o zaman yaptır bence diğer testleri. Sadece ense kalınlığı nedeniyle strese girme. Zamanını bekle bence.
(4,622 puan)
Doktorlar öyle ya robot gibi duygusuzlaşmışlar iyice. Bebeğimi son kez yoğun bakımda canlı olarak görüp çıktım, o halde bana burada beklemene gerek yok bir sonraki arayışım kötü haberi vermek için olacak dedi yüzüme pat diye. Doktorlardan hastanelerden nefret ettim o günden sonra. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın, sen de net bir şey yokken stres yapıp kendini ve bebeğini üzme canım.
(272 puan)
O zaman benin 18. Haftaya kadar gitmeme gerek yok değil mi şuan 12 haftaligim.. şu üç ayım keyifli geçmedi bu doktorlar yüzünden .. nasıl vicdani sizlamadj acaba sana öyle söylerken ya.
(4,622 puan)
Alışmışlar iyice ama karşıdaki kişinin bir anne olduğunu unutmamaları lazım.. Detaylı ultrasona kadar rutin kontrollerine git yine ihmal etme. Detaylı ultrasondan sonra güzel haberlerini alırız inşallah buradan.
(272 puan)
Teşekkür ederim canm benim..

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 372 göst.
0 oy
2 cevap 247 göst.
0 oy
11 cevap 583 göst.
10 Haziran 2019 Doğum kategorisinde Emine95 (59 puan) sordu
0 oy
18 cevap 770 göst.
22 Şubat 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Brcnn (185 puan) sordu

650,566 soru

3,425,521 cevap

4,257,842 yorum

183,840 üye

...