0 oy
79 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (272 puan)
Kızlar 6 gün önce devlet hastahnesinde ense kalınlığı 4 mm çıkmisti . radyolojiye göndermişti o da ilk önce 3.5 dedi sonra 4 yap dedi sekreterine ... Bugünde özele gittim...2.8 çıktı .. 6 günde düşmüş .. doktor tutturdu benim olcmem bir sonuç değiştirmez iki tane uzman ilk 4 mm olcmus karnından sıvı alınacak diyor.. kalp atışı da güzelmiş .. sıvı aldirma taraftarı değilim .bu konuda sizin düşünceleriniz nedir .. ne öneriyorsunuz .
Gebelik haftası 11+6

2 Cevap

+1 oy
(333 puan)
Başka bir doktora da mutlaka görünün öncelikle. 

Ben de sıvı aldırdım. Gayet basit bir işlem. 5 dk bile sürmedi. Iğneyi karnınıza batırırken ultrasonla bakılıyor aynı anda. İşinin ehli biri yaparsa düşük ihtimali gerçekten çok çok az. 

En azından içiniz rahatlar, şüphe kalmaz. Yoksa hamilelik boyunca ya şöyle ya böyle diye düşünmek gerçekten çok yıpratıcı. 
(272 puan)
Benim böyle bı şansım varken işi ehli bı insana rast gelmem çok zor hocam
(333 puan)
Ben de çok şanslı biri sayılmam. Yiyecek rızkı varsa ne olursa olsun kucağınıza alırsınız. Elinizden geleni yapın ve gerisini Allah'a bırakın.
-Reklam-
0 oy
(519 puan)
Aslında burda sen aldiricakmisin aldirmayacakmisinin cevabı önemli öyle birsey düşünüyorsan yaptır 

Ama diyorsan bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum düzelme ihtimali ile ilerde bebeğimi de dogururum yaptırma risk alma belkide bir sorun yok Allah'ım izniyle  Benm ikiz  gebeliğim ikili test yaptırmadım ense burun ölçümü yaptırdım bı sorun çıkmadı perinatolog sıvı da alırız veya pahalı genetik testleri de yaparız dedi yok dedim istemiyorum detaylıda da bı sknti cikmadi nasip kısmet artık sağlıkla nasip etsin herkese Rabbim 
(4,542 puan)
Ense kalınlığı yüksek çıkınca illa ki bir problem olmuyor canım, buna bağlı olarak organlarda da bir problem görülürse o zaman endişelenmeli. Bunu da detaylı ultrasona girmeden bilemezsin. Detaylı ultrasonda sorun görülürse (inşallah görülmez) o zaman yaptır bence diğer testleri. Sadece ense kalınlığı nedeniyle strese girme. Zamanını bekle bence.
(4,542 puan)
Doktorlar öyle ya robot gibi duygusuzlaşmışlar iyice. Bebeğimi son kez yoğun bakımda canlı olarak görüp çıktım, o halde bana burada beklemene gerek yok bir sonraki arayışım kötü haberi vermek için olacak dedi yüzüme pat diye. Doktorlardan hastanelerden nefret ettim o günden sonra. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın, sen de net bir şey yokken stres yapıp kendini ve bebeğini üzme canım.
(272 puan)
O zaman benin 18. Haftaya kadar gitmeme gerek yok değil mi şuan 12 haftaligim.. şu üç ayım keyifli geçmedi bu doktorlar yüzünden .. nasıl vicdani sizlamadj acaba sana öyle söylerken ya.
(4,542 puan)
Alışmışlar iyice ama karşıdaki kişinin bir anne olduğunu unutmamaları lazım.. Detaylı ultrasona kadar rutin kontrollerine git yine ihmal etme. Detaylı ultrasondan sonra güzel haberlerini alırız inşallah buradan.
(272 puan)
Teşekkür ederim canm benim..

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 351 göst.
0 oy
2 cevap 243 göst.
0 oy
11 cevap 562 göst.
10 Haziran 2019 Doğum kategorisinde Emine95 (59 puan) sordu
0 oy
18 cevap 758 göst.
22 Şubat 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Brcnn (185 puan) sordu

648,389 soru

3,417,487 cevap

4,248,220 yorum

183,286 üye

...