0 oy
361 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (275 puan)
Diyarbakır Özel Genesis hastanesinde doğum yapanlar. Süreç nasıl ilerliyor. Doğuma kim giriyor nöbetçi doktor mu yoksa kendi doktorumuz mu bu gidişimde konusucam ama sizede sormak istedim. Ebeler ilgileniyor çoğunlukla sanirim. Bide yuruyebiliyor muyuz kadın doğumda yerinden kaldrmiyorlardi . Özelde nasıl bir muamele gorucem endişeliyim. Hemen suni vermesler inşallah
Gebelik haftası 36+3

3 Cevap

0 oy
(42 puan)
Düşünüp de yanıldığım hastanelerden biri Genesis. 35+5 haftalık gebeyim. Geçen hafta Genesis e gittim. İlgisizler. Veznedeki bayan başından atarcasına 3bin mesai içi 3750 mesai dışı dedi. Öğretmenim indirim oluyor mu sorusuna da zoraki cevap verdi. Yani gerçekten maddi olarak imkanım olduğu halde devlet hastanesi özellerden mantıklı gelmeye başladı. Devleti de sordum tek sıkıntı doğum sonrası odaların iki kişilik olması. Sırf bu yüzden devlet diyemiyorum.
(97 puan)
Ben de geçen hafta deneyimledim Genesis i şaştım kaldım. Adres vermeden muayeneye almıyorlar. Kendi doktorunuz nöbetçi değilse mesai saatleri dışında doğumunuza girmiyor. Doğum yapacağınız yer kalabalık olacak ayrı oda yok. Eşinizi ya da yakınınızı doğuma almiyorlar. Doulamı alıp almaya akları belirsiz. Devlet hastanesi gibi. Devlet hastanesi bana daha güvenli geldi. En azından sancım ağrım zamanında para almak derdine değil de benim bebeğimin sağlığına odaklanirlar.

Memorial i da deneyeceğim. Ordan da memnun kalmazsam devlette doğuracağım.
(42 puan)
Memorial a da uğradım. Uğur Değer için 5600 diğer doktorlar için 5010 fiyat verildi. %15 öğretmen indirimi yapıyorlar. Muayene ücreti ise yine indirimli haliyle 440 TL. Doğrudan doğuma almıyorlarmış. En geç 37.haftada muayene olup doktorun çağırdığı zamanlarda kontrole gitmek gerekiyor.  Kontroer için 10 günden sonra da tekrar muayene ücreti alıyorlar. Ayrıca nst. Açıkçası normal doğum için bu kadar ücret hiç normal gelmedi. Üstelik doğum sırasında ebeler başımızda. Doktor doğrudan doğuma aktif katılmıyor. Zorunlu haller dışında.
(97 puan)
Ben Memorial dan  Neval Yaman i ziyaret etmek istiyordum. Instagram'dan tedavi gördüğü için izinli olduğunu öğrendim. Açıkçası benim özel hastane seçmemin nedeni eşimin yanımda olmasini istemem ve doğal doğum yapabilmek extrem bir sorun çıkmazsa. Neval Hanım eş ve Doula kabul ediyor. Doğal doğumu da destekliyor. Paylaşımlarında ebe ve doulalara da saygılı olduğunu hissettirdi. Doğal doğum derken doğal yollarla vajinal doğumu kastediyorum. Kesi, vakum, suni sancı vs istemiyorum. Ve bebeğimin kordonunun hemen kesilmesini istemiyorum. Nabız bittikten sonra kesilsin istiyorum. Acele etmeden doğumun kendi seyrinde olmasını istiyorum. Gerçekten de pahalı ama bebeğimin sağlığı ve benim sağlığım için başka seçenek aklıma gelmiyor.
(42 puan)
Aynı arayıştayım. Doula hariç tüm kriterlerimiz aynı. Ancak Diyarbakır daki şartlar buna uygun değil gibi. Dolaştıkça anlıyorum. Eşi kabul etmiyorlar. Ve odaların tek kişilik olmaması kafamı iyice karıştırdı.
-Reklam-
0 oy
(249 puan)
Dogum ücreti ne kdr acaba ben batı ıle Genesis arasında kaldım da. Ama benm doktorum erganıde dogumu bu 2hastanede yapıyor anlaşması onlarla Genesis nasıl bir hastane? Sezeryan olcam 
(97 puan)
Bana söylenen bu. Doktordan doktora değişir mi bilmiyorum.
(249 puan)
Yaa benm doktorum Genesis ve Batı ıle anlamalı yarın kontrol var sorayım Bi teşekkurler
(97 puan)
Rica ederim. Sağlıkla geçsin vakit
(42 puan)
Az önce Genesis i aradım. Sancı odalarında herkesin birbirini işitip görebildiğini ancak doğum sonrasında odaların tek kişilik olduğu bilgisi verildi. Refekatçi için de sadece 1 kişi kabul ediliyormuş.
(97 puan)
İşte benim için doğum aşaması önemli. Doğumda eşim yanımda olsun istiyorum. Bir Doula yanımda olsun istiyorum.  Mahremim olsun istiyorum. Etrafta çığlık atan başka gebeler varken stres olurum doğum sürecim etkilenebilir. Doğum  öncesi ve esnasında özel oda önemli. Doğumdan önce sıcak duş almak mesela doğumu kolaylaştırıyor. Eşin sarılması desteği oksitosini artırıyor doğumu kolaylaştırıyor. Kendi dogumunuza odaklanabiliyorsunuz. Ne başka gebeyi korkutuyorsunuz ne başka gebelerin durumundan korkuyorsunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 179 göst.
0 oy
3 cevap 288 göst.
5 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Lylelf (90 puan) sordu
0 oy
3 cevap 593 göst.
14 Ağustos 2019 Doğum kategorisinde Leyla okan (67 puan) sordu

653,865 soru

3,438,504 cevap

4,271,979 yorum

184,759 üye

...