0 oy
2,732 göst.
Hamilelikte Spor kategorisinde (13 puan)
Hanimlar 7 haftalik hamileyim simit bolgem malesef biraz yagli. hamile oldugumu ogrenmeden once pilates yapiyodum ayni zamanda diyet uyguluyodum.Suanda beslenmeme dikkat etmeye calisiyorum ve leslie sansone 3 mile yapmak niyetindeyim evde yuruyus yani (doktoruma danisicam) aranizda yapip fayda goren var mi ?

2 Cevap

0 oy
(967 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
İlk aylar çok önemli bol bol dinlenmek gerekiyor.Hamilelik doneminde kilo alman mutlak olacağı için  sen sadece kontrollü beslen. İlk aylar düşükten korunmak için sonrasıda erken doğumdan kaçmak için dep dikkatli olmak gerek. Kontrollu beslenirsen  hamilelik sonrası kolayca kiloları verirsin. Yürüyüşünde zararı olmaz tempolu ve yorucu olmadıgı sürece.
(967 puan)
Tabiki verirsin sebze bol su sıvı tüketimi süt yapar sadece sağlıklı beslenirsen kırkı çıkmadan eski haline dönersin. Birde şöyle bi durum var gebelikte ki iştah açıklığı emzirme döneminde de devam edeceği gibi  kimisi  gebelikten daha çok kilo alıyo sütüm olsun diye abanıyor hamur işlerine vs halbuki ne süt yapar ne birşey. Sadece kilo aldırır bu dikkatı en başta gebeliğinde sağla canım ben 56 ile hamile kaldım 22 haftalığım  sadece 3 kilo aldım bende görünürde hiçbirşey yok sadece bebeğim alıyor.  Sağlık ve afiyetle gelsinler inşAllah
(13 puan)
Yaa supermis insaAllah bende sizin gibi cok kilo almam.Beslenme sekliniz tam olarak nasil ne sıklikla yemek yiyosunuz mesela? Aksamlari caniniz birseyler istiyor mu?
(967 puan)
Bende korkuyordum senin gibi ama boğazı tutunca gördüm ki gebelik insanı tombullaştırmıyor. Herşeyden az az yiyorum canım sıksık  ekmek sadece kahvaltıda 2 dilim onun haricinde hamur makarna pilav yemiyorum kesinlikle akşamları canım çok çok yemek istiyor 1 kase yoğurt yiyorum yada 1 tane  elma    kalorisiz şeyler  işte heleki gece atıştırması/yemeği kesinlikle yok yesem direk şişerim bu gebe olmayan insana bile zararlı. Gündüz pek kısıtlamıyorum acıktıkça küçük küçük atıştırıyorum durum böyle. Şuan 6. Ayın içindeyim iştah zirvede ama bebeğin sağlığı ve  göz zevkimi bozmamak adına dikkat ediyorum  yağları depolayıp diyetle sporla işkence çekmektense böyle zorlanırım daha iyi diye düşünüyorum.. bende durumlar böyle :)
(13 puan)
Bende dedigim gibi diyetisyenden yardim aliyodum.Beslenme duzenim var porsiyon ve ogun olarak.Bana diyetisyen ilk 3 ay bu duzende devam edebilirsin yemk yemek istegi psikolojik dedi ikinci 3 ayda ve sonrasinda birazcik porsiyon arttirabilirsin demisti.Bu aralar duzenim bozuldu ama toparlicam insaAllah.Bende dikkat edince sorun olmicagina inaniyorum.Zaten seker paketli gida vs tuketmiyorum.Bi hareket yuruyus konusunda sıkintim var.Disari pek cikmiyorum evde yapiyim dedim ama ondanda cekiniyorum.Henuz doktora gitmedim yarin gitmeyi dusunuyorum danisicam doktora bakalim:) Bu arada azmin takdire sayan dogrusu :) Allah hayirli saglikli kucagina almayi nasip etsin ve kolay bir dogum olsun benimde insaAllah :)
(967 puan)
Amin inşaAllah canım hayırlı akşamlar :)
-Reklam-
0 oy
(2,584 puan)

Fayda işini bilemem ama hamilelikte kontrollü hareket iyidir tabi belirttiğiin gibi doktora danışarak

(13 puan)
Tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 350 göst.
11 Ekim 2021 Hamilelikte Spor kategorisinde Betlgocmn (17 puan) sordu
0 oy
2 cevap 394 göst.
31 Temmuz 2020 Hamilelikte Spor kategorisinde MelisasenYuksek (396 puan) sordu
0 oy
5 cevap 490 göst.
11 Mart 2019 Hamilelikte Spor kategorisinde Gül&Ser (119 puan) sordu
0 oy
14 cevap 1,045 göst.

644,145 soru

3,402,176 cevap

4,229,607 yorum

182,162 üye

...