0 oy
160 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (35 puan)

Merhaba, ayrıntılı usg kaçıncı haftada yapılması iyi olur sizce ve randevuyu nasıl alıyoruz hanımlar ve ayrıntılı da nelere bakılıyor ayrı ayrı yazabilir misiniz? 

(bir de ikili tarama yaptırdım temiz dedi doktorum üçlüye gerek yok diyorum çünkü bu testler ikiliden üçlüye boyut arttıkça diyeyim hassasiyet ve yanılma payı yükseliyormuş hiç kafamı karıştırmayayım dedim. Bazen çünkü sağlıklı olduğu halde sağlıksız sonucu çıkabiliyormuş. Bir de sabırsız anne adaylarına cinsiyet konusunda 15. Haftayı bekleyin arkadaşlar erkekse %99belli oluyor kızsa göstermiyor yada geç belli oluyor diyorlar bu doğru genelde ama göstersin istiyorsanız muayeneden ve usgden yarım saat 40 dk önce kadife tatlısı çilekli süt gibi tatlı şeyler yiyin. Ama unutmayın yediğinizin üstünden en az yarım saat geçmeli çocuğa ulaşsın emin olun hareketlerini gördükçe yemek yiyesiniz gelir :) 

Bu bilgiyi de vermek istedim ki arkadaşlarım tüh yine göremedik demesinler. Sonuçta özele giden de vardır sırf bunun için. ) 

Gebelik haftası 16+3

2 Cevap

0 oy
(2,871 puan)
Şimdi hastaneden hastaneye değişiyor. Mesela ben ist Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım 19-24 haftalarda yapılıyor. Bu hastane de önce kadın doğuma randevu aliyosun ordan seni perinatoloji bölümüne kayıt ediyolar sende daha sonra MHRS mobil uygulamasından veya Alo182 den perinotoliji bölümüne randevu alıp gidiyosun yaklaşık 20-25 dk sürüyor. Bebeğin her yerine tumnorganlarina tum vücuduna herşeye bakiyorlar
-Reklam-
0 oy
(519 puan)

Ayrıntılı ulturasonda bebeğin tüm iç organlarına bakiyiliyo canım 25 dk yada yarım saat felan suruyo ama idrara sıkışık olman lazım yoksa görebilmek için biraz bastiriyolar can acitiyo ;)

(35 puan)
Çok teşekkürler cnm ek bilgi için
(288 puan)
Bende basaksehire geçen salı çektirdim idrarını yapta gel dedi doktordan doktora degisiyo demekki

654,352 soru

3,440,207 cevap

4,273,905 yorum

184,882 üye

...