0 oy
217 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (54 puan)
Hamile iken folikasitten başka veya mide bulantısı için verilen ilaç haricinde doktorunuz herhangi bir ilaç verdi mi? Görümcem kan için ilaç verirdi doktorun değerlerin yüksek yada düşük olması değil folikasit gibi  kullanman gerekli bir ilaç herkese verir diyor sürekli. Bana doktorum herhangi birşey vermedi sadece folikasit kullanıyorum. Böyle birşey var mı? 
Gebelik haftası 8

11 Cevap

0 oy
(129 puan)
3 aya kadar zaten folik asit kullanıyorsun daha sonralardan d vitamini ve kan ilacına baslaniliyor duruma göre
(54 puan)
Bende böyle biliyorum ama görümcem sürekli geç kalınmış başlanması gerekiyordu diyor,
(129 puan)
Yok canm doktor zaten takip ediyor başlıyo zamanı gelince
(54 puan)
Teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
İlk kullandığım falattro (folik asit)  decavit (vitamin) vermişti feramat ve ferrum(ikisi kan hapı) kullandım şimdiye kadar Prilam (mide bulantısı) 1tane de kabızlık için vardı unuttum adını
0 oy
(16 puan)
Benim doktorum ilk başta folik asit ve coraspin verdi. Sonra 4.ayda folik asiti kesti multivitamin decavit verdi. Hala decavitle coraspin kullanıyorum hamileliğimin sonuna kadarda kullanıcakmışım. Aile hekimliği beni çağırdığında hemşire sormuştu kan ilacı verdimi diye hayır benim kullandıklarım bunlar demiştim. Oda tamam decavitte o amacı görür başka kullanmana gerek yok demişti. Başkada ilaç kullanmadım hiç hamileliğim de. 
0 oy
(475 puan)
12. Haftaya kadar sadece folik asit kullaniliyor. 12 den sonra multivitamine başlatıyor doktorlar
0 oy
(1,316 puan)
Sen onu boşver doktor bilmiyomu valla ben hiçbirini kullanmadım turp gibi iki evladım var 3hamileligim sonlara geldik vallahi yine hicbirsey kullanmıyorum bı eksiğim olsaydı doktor banada yazardı heralde 
0 oy
(2,594 puan)
İlk üç ay sadece folik asit 14.haftada kan ilacı ile vitamin verdi
0 oy
(1,068 puan)
Kizimda da bana sadece folik asit verdi ama suankinde progestan pruloton veri ama maleswf kalbi durud
0 oy
(756 puan)
Daha geceliğin başındasın. 3 4 hafta sonra karaciğeri oluşmaya başlayınca senin kanından çok fazla beslenecek o zaman kan ilacına başlatır doktor. bende kansızlık yok demiştim bu haftalardan sonra olabilir senin de sağlığını bozmamalıyız kanın iyi çıksa bile ilacına devam etmelisin dedi. Aynı haftada ücretli bir vitamin önerdi içinde omega filan var. Malum salgından dolayı bağışıklığım düşmesin diye kullanıyorum. Görümcen ne çok biliyormuş ama neyin ne zaman yapıldığını bilmediği için hiç anlamı yok onun dediklerinin :) 
0 oy
(44 puan)
Hayatım boyunca verilen hiçbir ilacı düzenli kullanmadım. Çünkü ilaç bedende bir tarafı yaparken bir tarafı yıkar. Hamileliğimde de vitamin ve folik asiti de hep yarım yamalak eşimin zoruyla kullandım. ""Aşırı bir vitamin  eksikliğiniz yoksa besinlerle almak daha mantıklı."" İlaçların içeriğini okuduğumda içmesem daha iyi diyorum. Şu an 6 aylık hamileyim hiçbir ilaç kullanmıyorum. Besinlerle ne alıp almamam gerketiğini bilmek yeterli oluyor.
0 oy
(489 puan)
İlk üç ay folik asit dışında bir şey yok canım üçüncü ayda demir ilacı ve diğer takviye ilaçlar veriliyor o da doktorun gerek gorurse
0 oy
(1,201 puan)
3 ay folik kullanacaksın ondan sonra onu kesip vitamin ve demir ilacı veriyorlar. Doğurana kadar onları düzenli kullanıyorsun kesmeden. Ekstra Bi sıkıntın olursa ki inşallah olmaz takviye ilaçlarda verilebiliyor canım. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 74 göst.
0 oy
4 cevap 238 göst.
12 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hilaaaaall (566 puan) sordu
0 oy
1 cevap 190 göst.

651,318 soru

3,428,526 cevap

4,261,048 yorum

184,096 üye

...