0 oy
491 göst.
Doğum kategorisinde (167 puan)
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bisey danışmak istiyorum. Ben 2 yıllık evliyim. Başlarda çocuk istemiyordum, kpss çalışıyordum. Kazanmak için düşünmedim ama ilaç falan kullanmadım Doğal yollarla korunduk. 1 buçuk yıl hiç korunmadik. Rahim filmi cektm tüplerden biri açık diğerinde geçiş az izlendi sağ tüpüm az açıkmis. Çocuğum hiç yok. Geçen Ramazan ayında Kimyasal gebelik geçirdim. Kese görünmedi sonra adet oldum. Bu ay doktora gittim Bana Rahimde perde var septumdan şüpheleniyorum dedi. dedi rahmin ortası karanlık dedi adetten 2 gün sonra gel ayrıntılı ultrason çekeceğiz, Gerekirse onu yakacağız keseceğiz dedi. Sonra HSG Yapacak tüplerin diğerini sanırım açmak İçin. Şimdi ben rahim içi perdeyi keser aldirirsam histeroskopiyle Sonra hamilelik sorunu yaşamam dimi. Çocuğum olur mu. Bunu tavsiye ediyor musunuz. Doktor perde alınmazsa 4 5 kadar düşük yaparsın dedi. Bana yardımcı olur musunuz. 

6 Cevap

0 oy
(1,357 puan)
Canım çevremde 1 kişi oldu 6 7 ay sonra gebe kaldı fakat düşük yaptı sonra tekrardan hamile şu anda 11 haftalık 
-Reklam-
0 oy
(178 puan)
Canım  benimde çift  rahmim var ve vajina girişinden başlıyordu  vajina girişinden rahime kadar olanı  aldilar ama rahmime dokunmadılar tüplerim açık denildi ve sonrasında gebe kaldım düşük olabilir dediler erken doğumun olabilir dediler hamd olsun şu an 36 haftalık  hamileyim ama bu süreçte çok  dikkat ettim bence sen bikac doktora  muayene ol iyice araştırılsın ameliyatını da iyice araştırıp ol derim benim doktorum  perde yarın olabilir boydan boya olabilir demişti senin nasıl  canim
(167 puan)
Benim iki ayrı büyük delik. Vardı rahimdi o sanırım ortada karalti vardı. Başka doktora gösterdim ameliyatı olsun dedi akademisyen bir doktora filmi yolladm sorun yok dedi ama bilemedim canm doktor rahmin düzensiz böyle sonuç aldığımız çok Kişi var dedi. Çocuk tedavisine bile gerek Kalmaz belki dedi. Eğer düzelmezse çok düşük olur dedi.
(178 puan)
Sen yinede birkaç  doktora göster  çoğunluk onay verirse ameliyatına ol canım
0 oy
(612 puan)
Benim kuzenimin rahminde perde varmış ama bundan habersiz gebe kaldı çok zor bir doğum geçirdi bebekte kendisi de riske girdi. İkinciye  hamile kalamayinca rahminin kalp şeklinde olduğu ortaya  cikti.senin nasıl çocuğun oldu diye doktorlar  sasrmislar . Ameliyat oldu perde alındı bir buçuk yıl geçti henuz hamile kalmadi. Bence sizde riskleri kaldırıp ameliyatınizi olun Allah verecekse evlat nasip eder. Instagram da Zeynep'in harikaları diyari diye bir sayfa var o hanımda aynı şekilde rahminde perde varmış ayrıca dış gebelik vs geçirmiş şuan hamile sürecini anlatmıştı bir bakın isterseniz.
0 oy
(46 puan)
Canım geçmiş olsun aynı sorun ablamda vardı operasyon geçirdi su an bir buçuk yaşında kızı var.ondan önce bir düşük yaşadı.inşallah sende hamile kalırsın hemen.
0 oy
(1,200 puan)
Evet ben ameliyat oldum ilk dusuk yaptim sonra cok sukur bir oglum oldu simdide kizima hamileyim darisi senin basina
0 oy
(228 puan)
Ben bir kimyasal gebelik bir de 20 haftalıkken gebelik kaybı yaşadım. Daha sonra bu gebelik kaybının sebebini bulmak için Rahim filmi çekildi. O şekilde septum olduğu saptandı. Doktor bu şekilde tekrar böyle büyük gebelik kaybı ya da düşük olabileceğini söyledi. Ondan sonra da aynen anlattığın o operasyonu geçirdim. Histeroskopi de kısa bir operasyondu zaten sıkıntı yaşamadım. Üç ay kadar rahmi dinlendirdikten sonra korunmadığım ilk ay hamile kaldım.

Çok şükür salı günü 32. hafta bitiyor.

Bu operasyonun etkilerini anlatacak olursam, bana rahimde bir operasyon olursa sonrasında rahim ağzı yetmezliği gelişebilir demişlerdi. Nitekim öyle oldu. Böyle bir risk olduğu için doktorum çok yakından takip etti. Rahimde kısalma görüldü. En son 18. haftada riskli kısım olan 25 mm in altında bir uzunluk ölçülünce Rahim ağzına dikiş atıldı. Buna serklaj deniyor. Ardından bugüne dek ilaç kullanmaya devam ederek geldim. Genel itibariyle yattım ve iş yapmadım.

Öncesinde çok şükür bugüne geldiğimi yazdım ki bu olayı olumsuz görme. Yani tekrar bir kayıp ihtimalini göze alamazdım. O yüzden histeroskopi yaptırdım. Sonrası da bir riskti tabii. Risk her türlü var. Artık hangisini seçerseniz. Allah sağlıkla bebeğimize kavuşmamızı nasip etsin. 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 468 göst.
23 Temmuz 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nrcnygmr (18 puan) sordu
0 oy
11 cevap 410 göst.
0 oy
14 cevap 496 göst.
0 oy
0 cevap 38 göst.
16 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ebrutaner (14 puan) sordu

651,817 soru

3,430,472 cevap

4,263,097 yorum

184,231 üye

...