0 oy
1,365 göst.
Doğum kategorisinde (915 puan)
İlk gebeliğinde 40ı geçirmişti arkadaşım, bebek gelmiyordu. Suni sancı verdiler. Bu ikinci doğumuydu. Ona anlatmıştım kolay doğum için vesile edebileceği şeyleri. Gece 1de sancısı gelmiş, hemen fatma ana eli otunu ve 3er yasin okunmuş pirinci işin içine katıp bol dua ile devlet hastanesinde müdahalesiz elhamdülillah gece 3te kavuşmuş yavrusuna. Çok kolaydı diyor maşallah elhamdülillah. Darısı benim ve sizlerin başına inşallah. 
Gebelik haftası Arkadaşım kolaycacık doğurdu elhamdülillah :)

11 Cevap

+2 oy
(915 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

PİRİNÇ İÇİN: Arkadaşıma bir bayan hoca demiş ki 3 tane pirincin üzerine 3 Yasin okuyun her pirince bir tane yani. Onları da doğum için sancınız başlayınca besmele çekerek yutun. O kadar kolay doğumları olmuş ki arkadaşların, hatta bayanın biri dıyor ki "idrarımı yapar gibi çok kolay doğum oldu." Diğeri diyor ki "doğum yaptığımın farkında değilmişim. Ebeler demiş artık ıkınma bebeğin doğdu bile diye."


FATMA ANA ELİ OTU İÇİN:Doğuma gidecek olan kadın, sancıları başladığı anda ilk olarak Fatma ana otunu bir kavanoz suyun içine koysun ve üzerine Felak, Nas, Elemneşrah, Fatiha ve Ayetel kürsi, surelerini okusun. Bunu kendisi yaparsa iyi olur fakat yapması mümkün değil ise, başka biri de yapabilir. Mesela bir yakını doğuma gittiğini duyunca hemen onun niyetine Fatma ana otunu suya koyarak duaları okuyabilir. Ardından doğuma gidecek olan kişi bir yudum suyundan içer. Fatma ana otu suyun içinde açılmaya başlar. Bitki açıldıkça kadının rahmi de açılır ve kolay bir doğumu olur. Doğum gerçekleştirdikten sonra bitki sudan çıkarılır ve bitki kurudukça kapanarak eski halini alır. Böylece doğum yapan kadının da rahimi çok hızlı bir şekilde eski halini alır.


Tabi bütün bunlar Allah u tealanın izni ile olan şeylerdir.


-Reklam-
+1 oy
(1,452 puan)
Darısı bizlere inşallah ikinci doğum benimde süperdi nisan geldi uzun bi duş aldım çıkar çıkmaz sancı  su ve bebeğin gelimi sadece 15 20 dk sürdü 
(915 puan)
Oy maşallah :)
0 oy
(844 puan)
Hayırlı olsun canım inşallah bizlerde böyle kolayca doğururuz 
(915 puan)
Amin inşallah, bende çok ümitliyim bakalım :)
0 oy
(211 puan)
Peki tekrar çıkarmış mı otu geri doğumdan sonra hemen 
(915 puan)
Elbette ki, rahim daha hızlı toparlanır.
0 oy
(165 puan)
Ben de aynı şekilde pirinçleri deneyeceğim hocam söyledi bana da 
0 oy
(62 puan)
Fatma ana eli otunu nasil kullaniyolar yiyolarmi yoksabana ayrintili sekilde anlatirmisiniz pirincide ayni sekilde hic bi bilgim yokta
(915 puan)
O size kalmış, ikiside işe yarıyor. Arkadaşım 2 sini de içmiş. Ben ilk doğumumda sadece ottan faydalandım elhamdülillah kolaydı. Şimdi hem pirinç, hem ot, hem de 2.doğum olması beni daha da ümitlendiriyor. Artık Allah ne nasip ederse. Bize ümit etmek düşer, tevekkül düşer.
(780 puan)
Sizde ilk dogumda denediniz yani bende denicem inşallah bana da faydası olur
(62 puan)
Ya peki kuranda falanmi geçiyo annemlere anlattim batil inançtir diyolar
(915 puan)
Kuranda geçmiyor, herşey kuranda yazmaz zaten. Namazın 5vakit olduğu, nasıl kılınacağı da yazmıyor mesela. Namaz mı kılmıycaz? Bunlar tavsiyeler. Sudi Arabistanda çok revaçta. İlk orda duydum, aldım. Gelince araştırdım, hatta denedim ve elhamdülillah faydasını gördüm. Etrafıma anlattım ve faydasını görmeye başladı kullananlar. Siz de deneyin, ne kaybedersiniz? Ama diyorum ya bunlar vesile. Verecek olan Allah. İster verir, ister vermez.
(62 puan)
Evet deniycem yinede ama ne biliyim şöyle bi dusununce o an bizi kurtaricak olan sadece dua böyle seylere gerek varmi die ama neyse bakalim deniycem faydasini gorurum insAllah
0 oy
(915 puan)
Daha önceki sorularda bunları nasıl uygulayacağınızı anlatmıştım, o yüzden detay vermedim. İsteyen olursa bakabilir. Bulamayan olursa sorabilir. :) 
(1,226 puan)
Pirinçleri illa bizim mi okumamız gerek sorum saçma gelebilir ama aklıma takıldı
0 oy
Masallah darisi bizim basimzaa :)) Bu fatma ana eli otuyla meryem ana otu ayni mi acaba? 
(915 puan)
Amin inşallah, evet aynı. Kimisi öyle diyor, kimisi böyle. Ama ikisi de aynı. :)
0 oy
(1,526 puan)
Otun adı Meryem Ana otu olabilir mi bana öyle söylemişlerdi
(915 puan)
İkisi de aynı ot, adını bazıları farklı söylüyor sadece.
0 oy
(787 puan)
Her pirince 3 yasin okuyup yutuyor muyuz
(915 puan)
3 pirinç, birer Yasin. 1 pirince 1yasin yani :)
0 oy
(2,008 puan)
Pirinci neyin içine katmış ben defalarca okumama rağmen  anlamadım 
(915 puan)
Pirinci sadece yutuyorsunuz, katmak yok.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 100 göst.
0 oy
1 cevap 300 göst.
0 oy
2 cevap 89 göst.
0 oy
0 cevap 81 göst.
18 Ocak Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elisaylmz38 (28 puan) sordu

647,932 soru

3,415,646 cevap

4,246,113 yorum

183,141 üye

...