0 oy
134 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (100 puan)
Kızlar 2018 Ocak ayı

2019 subay ayı iki gebeiğimde kimyasal gebelik idi. Sonra Nisan'da oğluma hamile kaldım Rabbime bin şükür evladımı bağışladı.

2022 Kasım'da da bir düşüğüm var. Boş gebelik geçirdim.

Tekrarlayan kimyasal gebelik hakkında bilgisi olanlar var mı?

2 Cevap

0 oy
(42 puan)
Genetik testi yaptırdınız mı?Genellikle bunu öneriyorlar çok fazla düşüğü olanlara. Etrafımda bu şekilde düşüğü olan birkaç kişi tanıyorum.Hamilelikleri boyunca kan sulandırıcı kullanmışlardı.Bir de rahim ağzı yetmezliğiniz olabilir mi birçok unsur sebep olabiliyor diyebilirim .
(100 puan)
Bugün yine beta testi vericem düşüyor mu çıkıyor mu bakıcaz
-Reklam-
0 oy
(135 puan)
6 kimyasal 1 dış gebelik yaşamış biri olarak hemen söylüyorum. Kimyasal gebelik veya sessiz düşük diyorlar buna, yumurta normal bir şekilde dolleniyor fakat rahme tutunmadan atıyor kendini. Vücudunun mükemmeliyetçi davranmasından kaynaklanıyor. Döllenen yumurtada bir gariplik sezdigi anda rahim kasilarak adet kanamasiyla birlikte atıyor vücuttan. Beta hcg maksimum 1100e kadar çıkıyor sonra hızla düşmeye başlıyor sifirlandigi anda adet başlıyor zaten(yani benim hep öyle oldu). Kadınların %30u bunu yaşıyor ve çoğu fark etmiyor bile. Sadece hani bebek bekleyip adet öncesi test yapanlar farkediyor. Benim sürekli art arda kimyasal olduğu için doktorum genetik test önermişti. Genetik testi eşine ve sana birlikte yapıyorlar. Bende kan pihtilasmasina meyillilik çıkmıştı genetik testte. Gebelik zaten pıhtılaşmayı tetikliyor ve rahmine giden oksijen miktarı yeterli olmadığı için kimyasal gebelik yaşıyorsun demişti doktorum. Bir daha gebe kaldığın anda kan sulandirici başlamamız gerekiyor dedi. Gebe kaldım ve hemen kan sulandirici başladık ama gel gelelim benim sıpa yolun yarısında yorulup tupumde büyümeye karar verince kalbi oluşmuş bir bebek vardı dış gebeligimde :)
(100 puan)
Gen testine gitmedim buda kimyasal gebelik olursa muhtemelen Dr gönderir. Bildiğim tek şey benim trombositlerim bi aara yüksekti ama en son yapılan tahlilde normal değerdeydi.
(135 puan)
Hiç tedirgin olma arkadaşım kimyasal gebelik vücudun mükemmel çalışma yapısıyla da ilişkili. Yani vücut bakıyor "yabanci madde ve senin icin sağlıklı değil" atıyor vücuttan. Ayrıca kimyasal gebelik yaşıyorsan bu demek ki tüplerin yumurtaların ve rahmin gayet sağlıklı. Kimyasal gebelik yaşayanlar yine de normal bir şekilde hamile kalabiliyor ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebiliyor. Muhtemelen kan pihtilasman vardır onu da seviyesine göre bakıyorlar ya kan sulandirici hap veriyorlar ya da kan sulandirici iğne veriyorlar gebelik dönemin boyunca kullanıyorsun. Rabbim önce sana sağlık versin sonra sana hayırla sağlıkla hem aklı hem ruhu hem vücudu sağlıklı hayırlı evlat versin :)
(100 puan)
Hemogram tahlillerinde PLT varya trombosit anlamına geliyor benim o değerim oğlumu doğruna kadar hep yüksekti sonra bi düzene girdi şuan yüksek ise yine bilmiyorum tabi ki bir senedir baktırmadım. 2019 subatta yine kimyasal gebelik yaşamıştım sonr nisand oğluma hamile kaldığımı öğrendim şükür Allah'ıma bin şükür çok sağlıklı zeka küpü bir oğlum var 5 yaşına girecek

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 39 göst.
23 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zara11 (84 puan) sordu
0 oy
4 cevap 195 göst.
0 oy
0 cevap 62 göst.
0 oy
5 cevap 158 göst.
4 Nisan Doğum kategorisinde Nissannur (23 puan) sordu

654,068 soru

3,439,241 cevap

4,272,770 yorum

184,812 üye

...