0 oy
132 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (107 puan)
Kızlar merhaba ayrıntılı ultrasonda down sendromu olup olmadığı anlaşılıyor mu 
Gebelik haftası 23+4

4 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
Detaylı ultrasonda anormal bir durum olduğu zaman down sendromundan şüphelenirler ama kesin down sendromlu diyemezler. Kesin sonucu amniyosentez veya Fetal DNA testi verir ama onda bile yanılma olabildiğini gördüm çevremde. Benim bebeğimde detaylı ultrasonda down sendromunu işaret eden bulgular görüldü ama doğduktan sonra yapılan genetik testte down sendromu çıkmadı. Özetle detaylı ultrason down sendromu teşhisi koymak için yeterli değil, kanda anlaşılır. 
-Reklam-
0 oy
(194 puan)

Anne karnındaki ultrason görüntüsü ya da annenin kanından alınıp yapılacak bir testle Down sendrom teşhisi koymak mümkün değildir.

0 oy
(2 puan)
Olmuyo malesef down sendromu için farkli tahliller öneriyolar ama riskli olduğu söyleniyo anne karnindan sıvı alınıyo kordonundan bakiliyo bu tarz seyler öneriyolar ama bebekte erken doğum riskini arttırdığı söyleniyo bu uygulamalarin zaten eğer aldırılmıycaksa yapilmasi tavsiye edilmiyo 
0 oy
(191 puan)
Ayrıntılı ultrasonda en ufak bir görüntüde down sendromu olabilri diyor doktorlar bunu çoğu kişiye söylüyorlar ve çoğu bebek sağlıklı doğuyor açıkçası. İçinde bulunduğu sıvıdan numune alıp teste gönderiyorlar ama bu bebek için biraz tehlikeli bir durum, istersen amniyon sıvısı dan sıvı alıp teste yollayalım ama bebeğine zarar verebilir bebek ölümüne neden olabilir gibi şeyler söylemişti doktor arkadaşıma. Arkadaşım günlerce ağladı perişan oldu ama sonra çözüm bulduk. En kolay ve en garanti yöntem genetik labaratuvar i olan bir hastaneye gidip bir tüp kan verip var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Arkadaşım öyle yaptı detaylida doktorun Büyük oranda down sendromlu bebeğin dediği bebek hem genetik testinde sağlıklı çıktı hemde dünyaya sağlıklı geldi. Bebeginide sıvı vs vererek tehlikeye atmamış oldu. Sizde öyle yapabilirsiniz. İlk 11 ile 14 haftalar arasında ultrasonla ense kalınlığı 2 li tarama testleri vs bakılıyor ordada cikmayabiliyor. Bazilarinin ense kalınlığı çok bariz derecede yüksek oluyor onlara enrdeyse keisn gozuyle bakılıyor ama en garanti yöntem genetik labaratuvarinda kanla baktırmak. Sanırım ücretli ama arkadaşım para vermişti diye hatırlıyorum ama çok uçuk ücretler değildi bundan yaklaşık 1 sene önce. İnşallah sağ salim kucaginiza alırsınız üzülmeyin bı arastirin bakın. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 320 göst.
0 oy
8 cevap 496 göst.
0 oy
67 cevap 4,972 göst.

651,052 soru

3,427,385 cevap

4,259,919 yorum

184,012 üye

...