0 oy
82 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (9 puan)

Merhaba kızlar 18+6dayiz.bebegimin hareketini hiç hissetmedim henüz ve kontrollerde karnımdaki konumu sırtı dönük ve yüzüstü halde olduğu için cinsiyetini de öğrenemedim henüz.

Karnım da göğüs altından başlayıp kasık lara kadar inen çizgi de oluştu.herkes birşey diyor iyice aklım karıştı.sagliginda bir sorun yok bebeğimin.
3 gün sonra kontrolüm var.heyecanla bekliyorum kontrolü ve hareketini.
Böyle bir şey başına gelen var mı 
Hareketi kaçıncı haftada hissettiniz?
Gebelik haftası 18+6

2 Cevap

0 oy
(466 puan)
İnsan hissetse de emin olamıyor acaba bebek hareketi mi yoksa bağırsak hareketi mi diye. Benim ikinci gebeliğim 14.haftada hisseder gibi oluyordum sanki içimde birşey kayıyor gibi gelirdi. Ama şuan 19+3 teyim daha kesin hissediyorum. Çünkü bu haftalarda kemik oluşumu oluyor bebeklerde bu nedenle hareketleri ve vurmaları daha kuvvetli hale geliyor. İnşallah sizde hissedersiniz yakın zamanda hissetmezsenizde tedirgin olmayın herkes farklı zamanlarda hissediyor çünkü. 
(270 puan)
Sizin bebek hareketi hep duzenlimiydi acaba 19 haftalik oldum iki gun baya hareketli iki gun hic yok 3 gebelik niye Boyle tedirgin oluyorum
(466 puan)
Yeni düzenli hissetmeye başladım bende 1 haftadır filan. Öncesinde çok hissetmiyordum arada birdi. Şimdi neredeyse her gece hissediyorum. Belki sakin bir bebektir ondan fazla hissetmiyorsunuz. İlk gebeliğimde bu kadar hissettiğimi hatırlamıyorum. Sanırım hareketli bir bebek olacak diyordum kendi kendime.
(270 puan)
Oynadigi gunler bal tereyag yiyordum
2 gundir tatli yemiyordum
Bugun yedim baya hareketli acaba ondanmi hareket etmiyordu bal enerjimi verdi
(466 puan)
Tabi tatlı yemek etkiliyor bebekleri bende kahvaltıda yiyince hemen hareket ediyor.
(9 puan)
Çok teşekkür ederim.bazen böyle içerden iğne batıyormuş gibi oluyor.bence minnakin hareketi olabilir diyorum ama sonrasında saçmalama hareket böyle hissedilmez herhalde diyorum
-Reklam-
0 oy
(436 puan)
Ya ilk hamilelik olunca insanın aklı karışıyor ama aklına takılan herseyi doktora sor etrafındakilere hiç kulak asma ilk bebekte hissetmemek normal belki hssediyosun ama olan şeyin bebek oldgunu farkında değilsin iyice güçlenip tekmeleyince fark edersin. Ultrasona da girmeden önce bir bardak kahve içip küçük bir çikolata yiyin yerinde duramaz her yerini görürsünüz. Yola çıkıp gidiyorsunuz biraz da yuruyosunuz O sallanma hareketi bebeklere beşik gibi geliyor hemen ultrasonda uyumuş oluyorlar enerji yapan yiyecekler yersen uyumaz. Bahsedilen çizgi de oluyor yani hamilelerde kiminde daha belirgin olur kiminde hiç olmaz. İlk bebegimde hiç çizgi olmadı karnımda ama yüzüm de gebelik maskesi oluştu yüzüm simsiyah olmustu beyaz tenli olmama rağmen meme uçlarım simsiyah olmustu hepsi doğumdan sonra düzeldi geçti. Hiç kafaya takılacak bir durum yok. Hamilelik zor tüm vucudumuz tüm hormonlarjmiz organlarimizin yeri hersey değişiyor.  Hiç telaş etmeyin son aylara kadar tadını çıkartın. Gezin tozun keyfinize bakın. Sızım stresiniz bebeğe de yansıyor ve doğduktan sonra ki karakterini belirliyor. 
(9 puan)
Ne kadar güzel yazmışsınız.yaklasiminiz için çok teşekkür ederim.onceki bebeğimi 10. Haftada kaybettim.bu evreleri hiç yaşamadım dolayısıyla ilk sayılır.oyuzden yüreğim ağzımda hep.surekli içten içe bir korku halindeyim.ama içimi rahatlattı detaylı açıklamanız.cok teşekkür ederim.son 2 gün heyecanla bekliyorum.dediklerinizi uygulayacağım.umarim bu kez öğreniriz cinsiyetini ve sağlıklı olduğunun haberini
(436 puan)
Umarım.  İnşallah sağlıkla kucaklarimiza alırız

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 311 göst.
30 Eylül 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eb.ru (13 puan) sordu
0 oy
12 cevap 303 göst.
0 oy
5 cevap 262 göst.
2 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Yaman bebek (17 puan) sordu
0 oy
1 cevap 275 göst.
21 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Arzzu (77 puan) sordu

649,905 soru

3,423,010 cevap

4,254,877 yorum

183,682 üye

...