0 oy
192 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (27 puan)
Kızlar merhabalar. 

Yarin 40.haftayi dolduruyoruz.Bebiş kanala girmiş dedi doktor ama bi tık daha inmesi gerekiyor diyor.Nirmal doğum istiyorum suyum gelmese bile suni sancı ile mi başlatılıyor doğum? Acilma bebegin aşağı inmesi suni sancı ile mi sağlanıyor? Suni sancidan da korkmuyor değilim  korkup da sezeryan istemem insallah. 

4 Cevap

0 oy
(603 puan)
Her bebek geleceği zamanı kendi bilir. Bekleyin 42 ye kadar yolu var, suni sancıya hiç gerek yoı kabul etmeyin. Ananas yiyin hurma tek sayı halinde yiyin sıcak suya oturun duş alın. Merdiven inip çıkın spuat yapın. Suni demek stres demek bebekte. Doğal yollar varken suniye hiç gerek yok. Bekleyin sağlıkla gelsin. 
(27 puan)
Yürüyüş yapıyorum devamlı pilates yapıyorum diğer hareketleri de yapıyorum. 40 haftadan sonra riskli bir durum yaşamaktan da korkuyorum ilk gebeliğim.Bugün kontrolimuz vardı rahmin yumuşamiş dedi doktor. Demek ki vücut kendini hazırlıyor diye düşünüyorum.
(603 puan)
Kesinlikle öyle. Merak etmeyin korkmayın yumuşama vars squat yaparak bebeğin aşağı inmesini sağlayabilirsiniz. Rabbim sağsalim kolaylıkla doğurmayı nasip etsin
(27 puan)
Cok tesekkur ederim. Rabbim hepimizi kolay geçitten geçirsin. Doğum ya ayrı bir olaymış.
-Reklam-
0 oy
(200 puan)
Secde pozisyonunda durun çok güzel yola giriyor bebek 
(27 puan)
Simdi onu da deneyeceğim.Cok tesekkur ederim.
(200 puan)
Birde hurma doğum sancısını başlatıyor ve doğumu kolaylaştırıyor
0 oy
(481 puan)
Direk suni sancı taktıklarıni ben de bu platformdan öğrendim valla. Ben de doğum zamanımı doldurdum doğum başlamadı aslında daha bekleyebilirdik ama bebeğimin karın çevresi gelişimi geriden geliyordu doktorda beklemek istemedi. 41.haftaya kadar bekledik bir cm açılmadan başka ne sancı ne başka bisey vardı. Sonra dogumhaneye indim. Orada bana tek tek açıkladılar. Benim hiç açılmam olmadığı için vajinaya ip gibi bir fitil soktular o biraz ilerlesin diye ben bir süre uzandım. Sonra hafif sancılarım başladı ama açılma hala yoktu. Suni takmak istediler ama hiç açılma olmazsa suni takmak anlamsız dediler benim sancılarımo beklediler. Neredeyse fitili soktuktan 8 saat sonra gerçek sancılarım başladı. Acilmam da 3 saat sonra 10 cm oldu hiç gerek kalmadı yani böyle bir doğum gerceklestirdim.  Hiç açılması olmayana hiç sancısı olmayana suni sancı veren hastaneler varmış aslında yanlış bir uygulama çünkü saatlerde boş yere sancı yaşamak anlamına geliyor. Şu an ikinci kez hamileyim bu kez kararlıyım ne kadar beklersek bekleyelim kendi sancilarim olmadan doğum haneye girmeyeceğim:))
(27 puan)
Sizinki de ilginç bir deneyim olmuş. İyicene de korkmaya başladım rabbim sen büyüksün hrpimizi kurtarsın
(481 puan)
Aslında direkt suni sanci alanlardan daha kolay oldu ama tabi ki zorlukları var yani içimizden koca bir canli çıkacak ama hiç korkutma kendini olayın sonu muazzam bebeginle tanisacagin ana odaklan
(27 puan)
Evet yavrumu çok merak ediyorum o anı düşünüyorum hep. Iyi şeylere odakliyorum beynimi genelde ama insan her şeyi de düşünmeden edemiyor. Rabbime teslim ettim en güzel teslimiyet bunun huzurunu yaşıyorum:)
(481 puan)
Aynen öyle bir de söylenen kadar çok dayanılmaz bir acı değil Rabbım sabrını veriyor bir avazda inşallah ❤️
0 oy
(327 puan)
Allah yardımcın olsun canım bende 41+3 haftalık oldum  benim doktorum da suni sancı önerdi  hiç açılma vesaire bir şey yok kabul etmedim bekliyorum hala . 
(27 puan)
Sizin haftanız benimkinden de çok. Kaygı ve endişe seviyem de yükseliyor bebeğime bir sey olmasın diye. Ama benim de gidişat o yönde sancı yok ama 1 cm acilma var demişti doktor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 124 göst.
17 Şubat Doğum kategorisinde Sibel.53.aras (1 puan) sordu
0 oy
1 cevap 111 göst.
29 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Seher_ (15 puan) sordu
0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
0 cevap 61 göst.

651,841 soru

3,430,541 cevap

4,263,161 yorum

184,232 üye

...