0 oy
222 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (40 puan)
Tetanoz aşısı yaptırannlarr, sonuç nasıl ilerliyor, yan etkileri var mı. Ağrı sancı gibi.. Ve bebek hakkında bir zararı oluyor mu
Gebelik haftası 23

11 Cevap

+2 oy
(3 puan)
Telgragram sifahane grubuna bekleriz.yaniti orda
(1,942 puan)
Burada daha aktif olmalısınız ❤️
-Reklam-
+1 oy
(1,942 puan)
Profesör Doktor Alişan Yıldıray'ın tetanoz aşısı hakkında yaptığı açıklamayı dinlemenizi tavsiye ederim. Kendisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi konusunda uzman ve şu an 19 Mayıs Üniversitesi'nde görev yapmakta. Tetanoz aşısı tetani bulaştıktan sonra da yapılabilen bir aşı. Öncesinde yaptırıp bebeği riske atmak çok tehlikeli. Ben burada tetanoz aşısı yaptırdıktan sonra ikizlerinin kalbi duran annenin acısına şahit oldum. Ondan sonra araştırmaya başladım, bir daha hamileyken aşı yaptırır mıyım ASLA! 
(40 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(515 puan)
Bnde bekliyorum Perşembe günü olucam ama diğerlerinde olmuştum sadce kolda ağrı oluyor başka bişey olmuyor heralde
(40 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(11,293 puan)
sadece kol ağrısı oldu. başka da hiçbir yan etkisi yok
0 oy
(561 puan)
Bebeğe zararı olsa doktorlar yaptırır mı canım benim. Ben 5 doz oldum. Hem hamilelikte hem emzirirken. 5 dozu tamamladım 2. Gebelikte yaptırmama gerek kalmadı. Sadece kol ağrısı oldu
(40 puan)
İlkini 6 aylık kaybettim ben. O yüzden herşey bana şuan şüpheli geliyor.
0 oy
(739 puan)
Ben Hepatit B Asisi oldum 2 doz birincisini 17 haftalıkken ikincisini 21 haftalıkken oldum sıkıntı olmadi kol ağrısı oldu 1.de 2.de maşallah ağrımadı dünde bebeğimi gördüm sağlıklı çok şükür 
0 oy
(83 puan)
Geçen hafta yaptırdım elhamdülillah hiç bişey olmadı kolum ağrıdı sadece. En son çocukken yaptirdigim için yaptrdjm 10 sene olmuş. 
0 oy
(591 puan)
Vallahi yaptırdım ben de hiçbir yan etkisi olmadı hatta benim 5 yıl önce yaptırmıştım vardı ama yine de yaptırdım çünkü doğum da  ne olur ne olmaz hani tamam evet her şey hijyenik her şey şey ama herhangi bir şey de küçük bir hatada hayatın kayabilir o yüzden ben de  ki hamilelik sürecinde de öyle yani en ufak bir çivi batsa bile o da sıkıntı oluyor çocuğa gelirse çocuğa da hiçbir şey olmuyor çünkü benim çevremde herkes vuruldu yani olsaydı o çocukları olur ki onlar da doğduktan sonra öyle bir aşı oluyorlar yani hiçbir zararı olmadı bana hiçbir şey olmadı yani rahatlıkla atlattım ben
0 oy
(194 puan)
Benim 3. Cü gemeligim butun dozlarimi yaptırdım hiç bir yan etkide gormedim sorunda. Bence en önemli aşı.Ki eğer sorun yasarmiyim diye korkuyorsanız ücretli iğne vurulabilirsiniz 
–1 oy
(30 puan)
Merhaba bende bi sağlık personeli olarak 20. Haftamda yaptırdım. Sadece kol ağrım oldu cok az onun dışında bir sorun yaşamadım . Bu kadar zararlı olsa devlet neden ve niçin yapsın kii yıllardan beri yapılan bir uygulama . Arti sadece doğum esnasında oluşabilecek komplikeleri ortadan kaldırmak için deil bebegin ilk 6 ay bağışıklığı cok düşük olduğu için bunu desteklemek içinde yapılıyor aşı.
(1,942 puan)
Devlet Covid aşısına da zararlı değil demişti, durum ortada... Profesör Doktor Alişan Yıldıray'ın tetanoz aşısı hakkında yaptığı açıklamayı dinlemenizi tavsiye ederim. Kendisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi konusunda uzman ve şu an 19 Mayıs Üniversitesi'nde görev yapmakta. Tetanoz aşısı tetani bulaştıktan sonra da yapılabilen bir aşı. Öncesinde yaptırıp bebeği riske atmak çok tehlikeli diye düşünüyorum.
–1 oy
(72 puan)
Bir riski falan yok hanımefendi. Hiçbir bilimsel kanıtı olmayan, bir çok nedenden ötürü ortaya çıkabilen (ki genetik ve hamilelik sürecinde annenin beslenmesi, stresi vs.) sonuçlarla bilimin yüzlerce yıl boyunca ortaya koyduğu faydalı, bir makale bile okumamış insanlardan öğrenmemenizi öneririm. Semih Taaren'le ropörtaj yapmış birisiyim. Annelerimizde tetanoz oldu ama neslimiz sapa sağlam. Doğru beslenin, stres yapmayın, genetik testleri yaptırın yeterli. Ben iki doz oldum. İlk dozda kol ağrısı oldu kısa bir süre. İkinci dozda da ağrı hiç olmadı ama halsizlik oldu o da geçti. 5 yıl boyunca da tekrarlayacağım dozları. Virüs vücuda yerleştikten sonra yapılan aşı işe yaramıyor bu arada. Bilmeyen de konuşuyor. Keside virüsün bulaşıp bulaşmayacağının garantisi de yok tabii. 
(72 puan)
Eşimin kuzeni otizmli doğdu 2019'da. Sebebi çok erken doğum. 7.ayın başında doğdu. Henüz beyin gelişimi dahi tamamlanmadan. Erken doğumu tetikleyen de annenin fiziksel bir takım sorunları.
(1,942 puan)
Bir de böyle tipler var ya kendisiyle aynı fikirde olmayan kişilere cahil gözüyle bakan ve onlara üst perdeden konuşan! Bir de şu kişiyle röportaj yaptım demesi! Hadi size göre halk bilgisiz de aşı konusunda kararsız, peki ya profesör doktorlar neden aşı konusunda ikiye bölünmüş durumda! Siz profesör doktorlardan daha mı bilgilisiniz de burada ukala ukala konuşuyorsunuz! Makaleler de okuyoruz, doktorları da dinliyoruz, kendi profesör ve doçent doktorum aşı yaptırma dedi ve yaptırmadım! Siz onlardan daha mı iyi bileceksiniz! Tetani bulaştıktan sonra da tetanoz aşısı yapılabiliyor, bunu da doktorum söyledi. Yani makaleler okuma zamanınız gelmiş! E siz de doktorlardan daha iyi biliyorum diyebilmek için tıp fakültesi diplomanızı ortaya koyacaksınız! Koyamıyorsanız da gelip burada sizinle aynı fikirde olmayan insanlara saldırmayacaksınız! Yaptıran da yaptırmayan da birbirine saygılı olmalı, sıkıldık artık sizin gibi aşıya sıcak bakmayan insanlara her fırsatta saldıran tiplerden! Yeter!!!
(72 puan)
Kes sesini ya, muhatap olacağım birisi değilsin. Açıklama dahi yapmam senin gibilere.
(1,942 puan)
Çapın yetmez çünkü! Sen kim, bana açıklama yapmak kim hoşt der atarım başımdan!!!
(72 puan)
Ekran görüntüsünü aldım. Hakaretin için pazartesi sabahı avukat ablamla birlikte dava açmaktan asla imtina etmeyeceğim merak etme. Hesabını kapatsan da artık çaresi yok.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 54 göst.
27 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zeynep10 (52 puan) sordu
0 oy
1 cevap 46 göst.
17 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Durg19 (3 puan) sordu
0 oy
2 cevap 109 göst.
14 Şubat Hamilelikte Beslenme kategorisinde Btl.143 (164 puan) sordu
0 oy
2 cevap 95 göst.

650,656 soru

3,425,892 cevap

4,258,189 yorum

183,877 üye

...