0 oy
160 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (83 puan)
kapalı
2 haftalik hamileyim cok sancim okuyo agrilara artik dayanamiyorum bu normalmi sizce 
Gebelik haftası 2
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
Döllenme her ne kadar dediğiniz tarihte olmuş olsa da, son adet tarihinin ilk gününden hesaplanmaya başlanır bebeğin haftası. Kasık ağrısından bahsediyorsanız bu haftalarda maalesef yoğun yaşanıyor. Sağlıkla büyüsün inşallah. 
(83 puan)
İyide son adet tarihinin ilk gunu yumurtlama olmazki yumurta yoksa bebek nasil olussun ?   Degismeyen biseydirki hemen hemen her kadinda adetin 12. gunu yumurta anca olgunlasir ve catlama seviyesine gelir .
(83 puan)
son adet tarihinin ilk gunu yumurtlama olmazki yumurta yoksa bebek nasil olussun ?   Degismeyen biseydirki hemen hemen her kadinda adetin 12. gunu yumurta anca olgunlasir ve catlama seviyesine gelir .
(4,622 puan)
Çok doğru dediğin canım ama doktorlar bebeğin haftasını hesaplarken son adet tarihinin ilk gününden başlıyorlar. Örneğin benim adet tarihim 29 Temmuz, birliktelik 13 Ağustos ama hesaplama yapılırken hep 29 Temmuz baz alındı. Yumurtlama dönemi içerisinde defalarca birlikte olunuyor, döllenmenin hangi birliktelikten olduğunu bilmek mümkün olmayacağı için böyle genel bir hesaplama yapıyorlar galiba.
-Reklam-
0 oy
(726 puan)
2 haftalik mi? Neye gore canim 2 hafta yanlis anlamada son adet tarihine gore hesaplanir e bu durumda da 2 haftalik donem en iyi ihtimalle yumurtlama donemine denk gelir
(83 puan)
Kontrole gittim bebek iki haftalik eminim yani
(700 puan)
Canım iki hafatalik olan hamilelikte kese bile oluşmamış    sen bildiğin gibi hesapla ama doktorlar gene adet tarihine göre ve ultarsondan bebek ölçümüne gore belirleyecekler haftani
(83 puan)
Kesemde daha yok zaten sadece kanda cikti hamilelik kandaki degerle zaten iki haftalik oldugu belirlendi yumurtalikta dollenmis suan daha rahime bile gecmemis yanii
(700 puan)
Hım anladım canım o zaman çok dikkat et uzan ayaklarinin altına yastık koyki bebeğin daha rahat tutunsun
(83 puan)
Tesekkurler
0 oy
(1,942 puan)
Türkiye'de hiçbir doktor yumurtlama veya döllenme tarihine göre değil, SAT'a göre bebeğin gününü hesaplar. Muayeneye gittiğiniz zaman size eşinizle birlikte olduğunuz tarihi veya yumurtlama gününü değil, son adet tarihinizi sorarlar. Her ne kadar eğitimini alsanız da sizin dediğiniz şekilde hesaplama yapmaz hiçbir doktor. Gebelik, SAT'a göre takip edilir. Ha dediğiniz doğru adet tarihinde bebek yok bu yüzden bazen 1-2 hafta fazladan ekleniyor bebeğin haftasına ama doktorlar bu şekilde hesaplıyor. 

İlgili sorular

654,560 soru

3,441,009 cevap

4,274,775 yorum

184,930 üye

...