0 oy
260 göst.
Doğum kategorisinde (46 puan)

Kızlar ilk gebeliğim ve son haftalar. Sizin de bildiğiniz gibi baya zor. Hareket etmek, nefes almak, yemek yemek vb şeyler bile inanılmaz zor. Ne zaman kendimi iyi hissettigimi hatırlamıyorum bile. Daha önce doğum yapmış annelere sormak istiyorum doğumdan ne kadar zaman sonra "ohh be" dediniz? Ne kadar zaman sonra kolaylık hissettiniz ve gebelik öncesi gibi hissettiniz. Tabiyki vücudun düzelmesi baya zaman ve emek alır ama burdaki sorum fiziksel olarak ne zaman iyi hissettiğiniz..<3

Gebelik haftası 36+0

7 Cevap

0 oy
(49 puan)
Kuzum o sana ve vücuduna bağlı eşinin yardımlarına bağlı yada yanında kim varsa ama genel olarak bı 1 ay diyelim bence tam olarak ama emin ol bebeğini kucağına alınca zaten oh be diye derin bı nefes aliyosun.

Hayırlı doğumlar dilerim gönlünden geçen neyse sana Rabbim sana onu nasip etsin 
(46 puan)
Bu güzel cevabınız ve duâ'nız için çok teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(2,105 puan)

Normal dogum yaptigim icin dogumhaneden cikar cikmaz oh bee istedigim gibi yaticam dedim ilk dogumumda :) 2 3 dikisim vardi ama beni zorlamiyodu. Tabi herkesin farkli ama en kotu 1 aya tamamen toparliyosun.

(46 puan)
Bende inşaAllah normal doğum istiyorum. Dikişlerinizin iyileşme süreci uzun sürdü mü?
(2,105 puan)
Hayir surmedi 10 15 gun arasi dustu dikisler.
0 oy
(25 puan)
Bebek doğar doğmaz bir rahatlama geliyor zaten. Dikişler falan bebekle uğraşmaktan hiç aklına bile gelmiyor. 
0 oy
(340 puan)
Doğum yaptıktan hemen sonra oh be demiştim çünkü o karnımdaki ağırlık gitmişti. İçten 3-4dikişim vardı sadece. Hafif hassasiyet dışında bir sorun yaşamadım.

Ama psikolojik olarak karnım patlamış balon gibiydi, bir sürüde çatlağım vardı, kendimi o şekil kabul etmem ve toparlamam 1 ayı buldu. Her kadında farklılık olabilir tabi ki. 
0 oy
(174 puan)
2 şubata spinal sezeryan ile doğum yaptım. Eşim annem kız kardeşim hep destekçim.  Hiç evde tek kalmıyorum kız kardeşim yanımda kalıyor. Eşim sabah kahvaltı hazırlıyor. Diğer kardeşim  diğer çocuklarımla ilgileniyor. Gün içinde annem uğruyor sürekli yakınız. Ona rağmen bana göre hem fiziksel hem piskoljikmen toparlanmam için 2 ay ancak. Eşimde 1 ayda toparlanır sin diyor  bir haftadır doğum yaptım daha yeni kalkıp mutfağa gidip bulaşık Makinesi ni boşaltım. Yeni yeni ayağa kalkmaya hazır olduğumu hissediyorum. Ama pekte iyi değilim. Belkide bebeğimin sağlık sorunları olduğu içindir. Böyle hisetmem. Küçük kızımdan kızıp hüngür hüngür ağladım dün. Boş nedenden.
(46 puan)
Bebeğinizin sorunu yüzünden pidkolojik olarak zor bir durumda olduğunuz için olabilir. Rabbim bir an önce şafi ismiyle şifa versin...
0 oy
(5,413 puan)
Hemen sonra bebeğin kafası çıktıktan hemen sonra oh be dedim ve gebelik namına bişey kalmadı :) yo hiç vücudun düzelmesi lazm almadı o bebek çıktı bidahada zoru kalmadı zoru sadece alt dikişlerdi başka bir zoru yoktu canm direk iki saat içinde ayaktasin yani lousa piskolojisi başlıyor genel anlamda 40gunde ama bünye meselesi de tabi ama vücut olarak bebek çıkınca iş bitiyor 
(46 puan)
Cokutlu oldum bu yoruma
(5,413 puan)
Valla varya bebek çıkınca mide yanması ağırlık zorluk şişlik hepsi gitti +7 kilo almıştım +8 kilo vermişim sağlık ocağına gidince 1 haftanın içinde üstünden ağırlık kalkıyor kız ha bebek içerdeyken dışardakinden kat kat iyi de işte çıksın diye çabalıyoruz :)
0 oy
(148 puan)
Bende 20 gunluk anne olarak deneyimlerimi paylaşayım canım 34.haftam da acilen doğuma alındım çok korktum ama korktuğum gibi olmadı hersey yolunda gitti çok şükür tabi dogum sonrasi biraz ağrılı ama bebeğine bakabilmek için hemen ayağa kalkıyor ağrın acinda olsa unutuyorsun herseyi bebegin için ben böyleydim ama fazla ayakta kalmışım sanırım başka sorunlar da yaşamaya başladım sen böyle yapma bol bol dinlen en azından 1 hafta az yürüyüş bol yatmalı geçir ilgilenen biri olursa seninle Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah canım 
(46 puan)
Teşekkür ederim inşallah

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 38 göst.
2 Aralık 2023 Doğum kategorisinde N23. (8 puan) sordu
0 oy
3 cevap 134 göst.
4 Ekim 2023 Doğum kategorisinde 1sosyolog (155 puan) sordu
0 oy
2 cevap 157 göst.
0 oy
1 cevap 132 göst.

651,297 soru

3,428,450 cevap

4,260,944 yorum

184,091 üye

...