0 oy
116 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (81 puan)
kapalı
Kızlar merhaba. 22 haftalık hamileyim fakat bebekte hareket veya tekme yok. Doktor geçen hafta gittiğimde hareket ediyor fakat sen hissetmiyorsun demişti. Bebeğin gelişimi ve kilosu önde demişti acaba sizde de böyle olmuş muydu. Ara ara sanki kalp atışı gibi bir şey hissediyorum ama tekme falan hissetmiyorum. Yatarken sol tarafa çok ağırlık oluyor. Yardımcı olabilir misiniz? 
Gebelik haftası 22+2
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

2 Cevap

0 oy
(34 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım plasentanın konumu çok önemli bu durumda. Önemli değil de rol oynuyor diyelim. Eğer plasentan tam ön tarafta yani göbeğinin tarafındaysa geç hissetmen normal. Ben aynı durumu ilk gebeliğimde yaşadım ve hareketlerini hissettiğimde 21/22 haftalarda filandım. Ve senin dediğin gibi kalp atışı gibi nebiliyim kelebek gibi bişeyler hissetmiştim. Sonra geliştikçe daha çok hissetmeye başladım. Ağırlık hissetmen normal canım artık bebek ve içinde bulunduğu o şey iyice büyüdü ve ağırlaştı. Yastıklarla destek alarak uyumaya çalış çok daha rahat oluyor. 
(81 puan)
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. 20 haftalıkta doktora gittiğimde dedi ki plasenta biraz aşağıda ama bu normal bir iki hafta içerisinde yukarı çıkar dedi. Acaba bundan kaynaklı mı
(34 puan)
Yani belki olabilir canım. Doktoruna bir sor yinede.
-Reklam-
0 oy
(2,106 puan)
Üstteki yorum gibi plasenta konumu çok önemli, bebek hareketleri daha miniktir bu yüzden hissetmiyorsundur birde, ben de kıpır kıpır hissetmezdim, 23den sonra biraz daha net hissettim, 24 oldu en net aha evet hareket dediğim oldu. Bence, 23 24e kadar yolu var.

İlgili bir soru bulunamadı

652,417 soru

3,432,948 cevap

4,265,949 yorum

184,394 üye

...