0 oy
244 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (321 puan)
Arkadaşlar toplamda ne kadar ne almalı doğumum nisanın ortssına denk geliyor inşallah.ilk üç ay için kaç zıbın kaç ağız mendili işte kaç takım almam gerek.Uzun kollu zıbında almam gerekir mi normal atletli zıbın giydirip üstüne takım mı giydircem nasıl giydirmeliyim bir de ince bi battaniye bi tane de müsli örtü var kaç tane battaniye müsli vs lazım olur yazar mısınız? 

5 Cevap

0 oy
(2,077 puan)
Bende bir kalın bir ince battaniye var diğerleri hediye geldi, nisan başı benim de bayram da, bir ay soğuk olur hemen yaz gelecek diye çok eşya almadım, hem de kilosu olacak diye,  4 takım kendim aldım, bir 10lu hastane çıkışı, bir de 5li hastane çıkışı aldım, bu gibi. 2 3 takım daha var onları hastaneye götürücem, ben alırken 0 3 aydan az alıyorum 3 6 ay daha çok alıyorum, hediye geliyor genel de siz de çok almayın daha 27yim annem 3 takım aldı, görümcelerim aldı hediye derken tamlanıyor bebeğin eşyaları, kıyafeti çok almayın, hemen yaz gelecek, ben 0 3 aylık 5 adet 3 6 aylık 6 adet zıbın aldım, ağız mendili bir 3lü bir 10lu aldım, müslin örtüden de 3 adet aldım. Battaniyeleri siz bi beşiğe bi puset bir de normal de kullanmak için falan kendi düzeninize göre ayarlayın ama kalın eşyalara kaçmamak daha mantıklı gibi, nisan da doğuyorlar 40ı çıkınca, 1 ay geçince hemen yaz gelecek, o 3 aylık süreç için kilosuna göre alırsınız kıyafetlerini:) 
(321 puan)
Teşekkürler canım hediye de geldi zaten aslında şu anda elimde varda çabuk büyürker dedikleri içinde hep 3-6 ay aldım, yenidoğan oalrak ilk 3 ay ne idare eder diye bi sorayım dedim işte elimde ne var ne yok daha saymadım da.
-Reklam-
0 oy
(57 puan)
Bebeğim şu an 28 günlük. Ben ihtiyac duyduklarımı yazayım sana yardımcı olursa diye. 

Nisan'da doğum yapacağın için çok kalın battaniyeye ihtiyacın olacağını sanmıyorum, bende 3 tane battaniye var sadece 1 tanesi kalın. Onlarda yetiyor şu an. Ağız temizleme mendili sürekli olarak lazım oluyor onlardan bende 20-30 tane var. Yıkayıp kullanıyorum ancak bu süreçte alt temizleme pamuğu da çok işimi görüyor. Benim tavsiyem alt temizleme pamuğunu indirimde bulursan stokla. Bebeğin altını sürekli olarak hafif su hazırlayıp pamukla sil ya da yıka. Islak mendil almıştım ben ama hiç kullanmadım. Pişik olmasın. 

Zıbına gelince evet çok çabuk büyüyorlar, benimki prematüre doğdu, aldığım kıyafetler olmuyordu ilk günlerde içinde kayboluyordu gittim prematüre kıyafeti aldım 1 hafta giyebildi, küçük geldi onlarda. ama su an 50 cm olanlar tam gelmeye başlıyor. 3 kilo oldu bebeğim. Kıyafet konusu biraz sana bağlı. Surekli yıkayabilirim diyorsan 6-7 takım yeterli olur. Maddi durumun varsa biraz daha fazla alabilirsin. İlk 1 hafta değil ama sonrasında sürekli kirleniyor, yok kusması yok süt damlatması yok tuvalet taşması vs derken. 
(321 puan)
Yenidoğan ıslak mendili aldım 12 tane onlar ilk 3 aya yeter herhalde, pişik yaparsa değiştirrim artık pamuk aklımda olsun.10 takım ideal olur yani yani evde de üç dört güne çamaşır açıyorum zaten de bebek kıyafetlerini ayrı yıkamak lazım tabi değil mi
(57 puan)
Ayrı yıkamanız daha iyi olur evet
0 oy
(959 puan)
1 kalın 1 ince battaniye 2 kundak var 2-3 de Müsli bez alacağım yazın 3 aylık filan oluyorlar işe yarıyor 0-3 arası 6 takım filan aldım ben ilk oğlumdan biliyorum 1 ay giyemiyorlar bile sonrası 3-6 ay filan aldık oğlum çok kusan bi bebekti 2. İçin önlem olsun diye bi 10 tane ağız mendili aldım giydirmeyi de evin sıcaklığına göre yap canım termometre olsun 25 üzerindeyse zıbın takım yeter giydirmeye kundağa da sarılı olacağından :) 
(959 puan)
Birde tulum tarzı çok alma ben çok zorlandım alt üst ayrı olan takımlar daha kolay oluyor anne için
(1,231 puan)
1anneadayi bende tulum giydirmekte zorlandım hele gece uykulu uykulu alt değiştiriken o tulumlar işkence oluyor..
(321 puan)
Teşekkürler.o zaman yenidoğan almayım şu anda evde genelde 3-6 ay arası çok var
(959 puan)
Aynen öyle yenidoğan olunca gece gündüz alt değiştirme faslında tulum eziyet
(1,231 puan)
Venedik42 ilk doğduğundada giyeceği 2 kıyafet al bence çünkü resim falan çekerken diğerleri ile kötü oluyor.. Birde bebek minicik 3 aylıkların içinde kayboluyor.. Ben iki tane almıştım hemen elimde  yıkayıp dönüşümlü giydirdim..
0 oy
(1,231 puan)
Çok eşya alma canım.. Yeni doğum yaptım birçok şeyi giydiremeden dar gelmeye başladı.. İlk zamanlar süslü püslü şeyler giydirmek zor oluyor kolay giydirip çıkarabilecegin altını rahat açabileceğin şeyler al.. Alt üst şeklinde giydirince rahat ediyordum altını açarken ben.. Çıtçıtlı zibinlari neredeyse hiç giydiremeden küçüldü.. Zaten bebek minicik zor oluyor giydirip çıkarmak.. 

Ama 1 buçuk aylıktan sonra yavaş yavaş süslü püslü giymeye başladık.. :)) 

Ben 2 tane 56 beden takım almıştım, çıtçıtlı atletler aldım, kış çocuğu olduğu için külotlu çorap giydirdim ben, 62 beden birkaç tane aldım.. Şuan 1 buçuk aylığız 56 bedenler olmuyor 62 bedenler tam oturuyor.. 68 e geçeceğiz... 
(321 puan)
Saol canım bilgi için senin bebiş kız anlaşılan.3-6 ay arası bir sürü kıyafet varda ilk üç aya pek almamıştım lzım olur mu diye soraym dedm
(1,231 puan)
Oğlum oldu canım.. İlk 3 ay içinde al ama çok alma çabuk büyüyorlar
0 oy
(60 puan)
Çok çabuk büyüyorlar cnm herşeyi yeterince al abartıya kaçma bn sanırım kızım ilkdi birazda tecrübesizlik herşeyi fazla almışım çoğunu hiç giydiremedim bı bakmışım olmuyo hatta kalın battaniyeyi bile altı tane almışım Mart'ta doğacak diye oysaki sadece birini kullandım çoğu kıyafeti ortak renk almaya özen gösterdim şimdi gönül rahatlığıyla yoldakine saklıyorum:)
(60 puan)
Tavsiyem 0-3 ay üç beş takım olsa yeter aldığını büyük al daha uzun kullanırsın zaten hediye de gelir fazla darlama kendini yetmediği yerde alırsın zaten biz anneler her hoşumuza gideni almaya devam ediyoruz :)
(321 puan)
Doğru söylüyosun canım bende herkes öyle dediğinden hep 3 ay üstü aldım ama sonrada dedim acaba ilk üç ay yetersiz mi gelir diye sormak istedim de dediğin gibi yapayım o zaman iki üç takım daha alırım yenidoğana yeter o zaman dediğin gibi yetmediği yerde de alınır niyeyse bi hazırlıklar tam olsun istiyo insan
(60 puan)
Annelik içgüdüsü cnm çok normal sağlıcakla al kucağına gerisi halloluyor bı şekilde:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 218 göst.
21 Ocak 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Masel (145 puan) sordu
0 oy
9 cevap 362 göst.
15 Kasım 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nazendecee (241 puan) sordu
0 oy
1 cevap 190 göst.

649,489 soru

3,421,564 cevap

4,253,186 yorum

183,574 üye

...