0 oy
394 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (28 puan)

Meraba hamisler lutfen yardimci olurmusunuz ilk hamileliyim cok uzgun geciriyorum gunumu.

Biseylerle kafami karisdirmak istiyorum ama halim kalmiyor sanki neyapa bilirim hic boyle olmamisdim 

Gebelik haftası 4 aylik

10 Cevap

+3 oy
(64 puan)
Benim de ilk 4 ayım çok zorlu geçmişti yani kolumu kaldıracak halim olmuyordu hiç bişey yiyemiyordum geceleri oturup ağlıyordum artık  ben daha kendime bakamıyorum bebeğime nasıl bakacağım diye ama 5. Aydan sonra bütün bu şikayetler bitiyor Allah'İn izniyle gönlünü ferah tut ve bol bol dua et
-Reklam-
+2 oy
(42 puan)

Canım bebek beresi filan örebilirsin ben öyle yapıyorum iyi geliyor hem vakit geçiyor 

(28 puan)
Yaa kac defa denedim ama yapamiyorum
+2 oy
(142 puan)

Ayni ben yaaa:((...her seyden sogumus durumdayim

+2 oy
(704 puan)

Niye uzgunsun yani belli bi nedeni var mı yoksa öyle sine olan bi durum mu . Senin yapmaktan hoslandigin bişey yok mu onları yap  . Ben bebek kıyafetleri eşyaları bakmakla geciriyorum neredeyse yarı günümü .yürüyüş yap .kitap oku .yada sevdiğin kişilerle vakit geçir .  Bende 4 aylık oldum ilk zmanlar çok bedbaht im yeni yeni duzeldim☺

(28 puan)
Yaa nedeni yok uzulmemin sadece halsiz oldugum icin uzuluyorum onceden pastalar kekler hep mutfagimda olmayi biseyler yaratib yapmayi severdim neblim eylenceli biseyler yapardim ama simdi herseyden sogumus gibiyim sanki
(704 puan)
Geçiyor o zmanla bende oyleydim yeni yeni tiparliyorum.  Bırak yemek yapmayı mutfağa ugramiyordum☺
+2 oy
(84 puan)

Canım ben de öyleyim eskiden zevkle yaptım şeyleri şimdi zorla yaptırıyor eşim ve bunun için eşim yeni başka bir yöntem buldu yani benim işime yarıyor nasıl dersen daha değişik şeyler yapıyoruz hayatımızda  belki hiç yapmadığınız şeyleri yapıyoruz belki bazen de çıldırıyoruz bazen kendimi çocuk gibi hissediyorum sanki duvarlar üstüme üstüme geliyor evden çıkmak istiyorum keşke hamile kalmasaydım diyorum keşke ölürüm diye her gün beddua ediyorum kendime bilmiyorum doğumda öleceğim diye herkese söylüyorum ama bunların hepsi hormonlar yüzünden yani çok normal vücudun  yani tüm organların değişti Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah  sağlıklı bebek herkese nasip etsin canım 9 ay boyunca cefa çekiyoruz inşallah bebekten sonra da bir ömür boyu Sefa çekeriz

+2 oy
(558 puan)

Canım ben de ilk 4 ay öyleydim. Bedenimin yorulmasını kabullenemiyordum. Bir gün akşam ütü yaparken çok yoruldum yarıda bırakıp yatağa girdim ve sonra gururuma yediremeyip ağlamaktan uyuyamadım. :))) Eşim yanıma geldi noldu dedi. Neden ben böyleyim diye ağladım hüngür hüngür onun omzunda. İşin garip tarafı onun bana fazla yardımcı olmasına da izin vermiyordum. Ben aciz miyim ben kendi işimi kendim yapabilirim vs gibi saçma bir düşüncedeydim. Kendimi yetersiz görüyordum sonra mutsuz oluyordum. Amaaaa 5. Ay itibariyle hepsi gitti çok şükür. Bana bir rahatlama geldi. Olursa olur olmazsa bebeğimden kıymetli değil dedim. Enerjim yerine geldi ve toparladım çok şükür. Duygusal bunalımlar çok oluyor. Eşim ne yapacağını şaşırırdı garibim :)))

+2 oy
(224 puan)
Canım gebelik depresyonundasın sanırım. O dönemler bendede oldu ama 4 aylik olmuşsun az kalmış 1 ay sonra hiçbirşeyin kalmaz ben sürekli agliyodum bebeğimi kabul edemiyodum. Nasıl olcak Nasıl bakcam nasıl dogurcam keşke yapmasaydım çocuk dedim ama 5.ayda hepsi bitti muhabbet etcen birilerini bul konuş yanlız kalma bebek kıyafetleri bak merak etme hep.boyle surmicek geccek hormonlarından dolayı öyle hissediyorsun:)
+2 oy
(64 puan)

Bir ben böyleyim sanıyordum. Cok kötü. Artık evde eşyaları firlatmaya başladım.  Ben hazır değildim ki bebeğe daha çalışacaktım gezecektim vs dedim eşimi suçladım neden yaptın diye. Aldiramazdim kendisi bilmiyor ama daha önce kürtaj olmuştum bir daha kürtaj  olsaydım çok riskli olurdu.

Hamile olduğumu aileme söylemekte çok çekindim ve hakli çıktım. Eşimle kime haber ettiysek hep aynı cevap ' Aman naptiniz daha yeni evlendiniz. Neden acele ettiniz vs vs'   Ben zaten şok yaşıyorum hormonlar değişmiş bir de gelip hamile kadına bunlar söylenir mi. Sonra depresyona girdim. Ablam da hamile şu an onunla aramızda üç hafta var. Herkes onu alkışladı aman anane olcaz aman aman bilmem ne. O aşılama bebek diye belki bilmiyorum ama doğanın kuralı heralde büyük çocuklar ne yapsa doğru küçük çocuklar yanlış.

Artık herkesin düşüncesini sildim hamileliğe alıştım. Oğlum oğlum deyip seviyorum hatta iyi ki de gelmişsin dogacaksin diyorum. 

Kendim buyutecegim çünkü herkes cahil ve tuhaf kimseye güvenmem. Dört yaşına kadar da kpss hazirlanacagim o kadar yil sonra atanmış olurum. Her şey de güzel olacak.  İnş. 

+1 oy
(1,554 puan)

Ben bol bol örgü ve filmlerle geciriyorum kotu seyler dusunmemi engelliyor yoksa her seye evham yapiyorum

+1 oy
(415 puan)
Yürüyüş alışveriş biraz çikolata 

İlgili sorular

651,116 soru

3,427,677 cevap

4,260,230 yorum

184,032 üye

...