0 oy
110 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,203 puan)
Kızlar bugün ilk kez tavuk pişirdim ve kusmadım,hatta 6 haftadan sonra ilk kez ağzıma tavuk sürdüm yedim tiksinmedim de, karnım baya çıkmıştı benim belirgindi zayıf olduğum için baya belli oluyordu yani,bugün indiğini fark ettim sanki karnım hiç yok hamilelik öncesi haline geri dönmüş sanki bir problem mi var sizce? Korkmaya başladım.fikir verin lütfen
Gebelik haftası 13+1

2 Cevap

0 oy
(2,076 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Kuzum tabikii eğer kendinde daha farklı değişiklikler hissediyorsan, yolunda gitmeyen sorunlar hissediyorsan, bence doktora gitmelisin.

Ama şöyle bir durum var zaten 13. Haftaya kadar çok zayıf olsan da göbeğin hamile göbeği gibi çıkmaz, çıkmışsa onun nedeni adet olamamaya bağlı karın çevresi ve basenlerin ödem toplamasıdır. Küçük topcuk gibi elinin altında durabilir göbeğin, kasığın hemen üstü. Bir de hamilelik de gaz sıkışması yaşandığı için gaz şişkinliğidir, ödemi ve şişkinliği atmışsındır.16 17 den itibaren göbeğin hamile göbeği gibi çıkmaya başlar artık. 

Tiksinme olayı da, çok güzel çok şükür yavaş yavaş geçmeye başlamış çünkü normal de 12. Haftadan itibaren mide bulantısının ve tiksinmenin geçmesi bekleniyor.
(1,203 puan)
Ya bilmiyorum ilk gebelik olunca karındaki gazı da bebek olarak algılamış olabilirim belki ama bildiğin göbeğim vardı yani bugün birden bire gitmesi kafamı karıştırdı,mide bulantısı da daha dün kıymalı yemek yaptım kus kus bir hal oldum birden kesilir mi ki böyle bilemedim ? Biran panik yaptım gitmesine giderim hastahaneye ama kanama olmadan ultrasona alıp bakmıyorlar bile anlatsam desem böyle böyle önemsemeyecekler biliyorum.biraz bekleyeyim bir iki gün gidişata göre özele gideyim ben en iyisi. Sağol yorumun için canım hep içimi rahatlatıyorsun sen benim ♥️
(2,076 puan)
Korkularını çok iyi anlıyorum, öyle korkulacak durumlar olsa hiç bekleme git deriz hemen merak etme <3

Benimde karnım senin haftanda çok şişmişti çatlak doluydu bana da açıklamasını ebe yapmıştı, ödem topluyor adet olmadığın için diye, senin haftandan 18. Haftaya kadar karnım indi çıktı indi çıktı, hem o karın inmesi, bebek gitmedi ki hala orada korkma o durumdan.

Valla benim birden kesildi, hatta nasıl kesildiğini h fark etmemişim aniden "aaa 12 de bitti mide bulantısı da bitti şaka gibi" demiştim. Bende şuan 25. Haftadayım, karnım çıktı ama kilom da var olduğu için bir gibi duruyor, kendimi ilk haftalara göre daha daha rahat hissediyorum, hareketlerim, yemek yemem hepsi daha rahat ama bebek de maşallah 900 gram. Orada yani ama daha rahatım. Aklına kötü düşünceler getirme <3
(1,203 puan)
Maşallah maşallah, sağlıkla kucağına almakta nasip olsun o haftalara bende hayırlısı ile bir gelsem karnımda oynasa iyi olup olmadığını bilsem en azından bana yeter,herşeyi stres yapmayı bırakıcam artık :)) mide bulantısı olayı da inşallah geçmiştir dediğin gibi artık olmazda rahat ederim 5 kilo vermişim zaten 44 ile hamile kaldım hamileliğin ilk 7 haftaya kadar 47 kiloya çıkmıştım nasıl olduysa bende şaşırdım , şuan yine 42_43 kilolardayım. Millet kilo alır ben veririm herkes ne yöne gidiyorsa ben tam tersine :D
(2,076 puan)
Amin amin, Allah bu haftalara, doğduktan sonra da 25li 45li yaşlara yetiştirsin inşAllah.
Yok valla hiç öyle olmuyor bu sefer hareketlerini hissettiğin için 2 saat hareket etmezse daha daha korkuyorsun, şuanki zamanların daha güzel en azından hissetmeyeceğini biliyorsun ama mide bulantısı açısından en güzel haftalara giriyorsun, inşAllah bir daha başlamaz. Hem kilo vermen, şuan hamile kaldığın kilo da kalman çok güzel. Sadece doğumdan sonra hamilelik kilonu verirsin miss gibi olursun.
(1,203 puan)
Stres hiçbir şekilde bitmeyecek desene.. rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin de kurtulalım şu stresten,ikinci çocuğa şimdiden tövbe etmiş durumdayım :)) vallahi zayıflıkta en az kilolu olmak kadar kötü hamilelikte kilo alırım diye umut ediyorudm galiba oda olmayacak. Ben zayıflığa mahkumum :)) bebeğim sağlıklı olsunda başka hiçbir şey istemiyorum. Şu süreci kafayı yemeden bir atlatayim bana yeter.
-Reklam-
0 oy
(71 puan)
Hastaneye git haftan küçük 
(1,203 puan)
Boşa mı panik yapıyorum acaba bilemedim ki.Gidip gitmemekte kararsız kaldım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 261 göst.
1 Temmuz 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde aşkınbebegi (60 puan) sordu
0 oy
4 cevap 485 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
16 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Araspolat (12 puan) sordu

648,296 soru

3,417,167 cevap

4,247,902 yorum

183,261 üye

...