0 oy
204 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (7 puan)
6 haftalık hamileyim kasıkta ağrı ve sürekli lavabo ya çıkma isteği oluyor bu dönemde nasıl beslenmeliyim 
Gebelik haftası 6

6 Cevap

0 oy
(48 puan)
Benimde tam 6 haftalık bugün yemek yiyemiyorum  hiç sürekli idrara çıkma bulantı ve sağ kasıkta  yoğun bir ağrı oluyor 

Siz kalp atışını dinledinizmi 
(7 puan)
Evet
(48 puan)
6 .hafta kalp atışını dinlemek için etken dedi doktorum duyulmaz diye ben de 7 8 haftalık olmayı bekliyorum
-Reklam-
0 oy
(196 puan)
6+4 benimde ağrım oluyor ne zaman geçicekse bekliyorum 
(400 puan)
7+3teyim adet ağrısı gibi özellikle geceleri benimde oluyor normal diyorlar
(12 puan)
Bende 5+4 teyim göğüs hassasiyeti ve kasik ağrısı var oğlumda göğüs hassasiyeti yaşamamıştım acaba kızım mı olacak
0 oy
(502 puan)
Hayirli olsun o ağrılar geçmiyor malesef olucak bir süre doktor zaten nasıl beslencegini söyler.  Mide bulantısına çubuk kraker yiyorum ben. Onun dışında yoğurt kefir ceviz muz badem bu dönem için iyi besinler . Kahvaltı da yumurta iyi pişmiş olsun günlük yemeye çalışın.  
0 oy
(2,106 puan)
Diş gebelik değilse, idrar enfeksiyonu yok ise, düşük tehlikesi de yok ise ağrılarınızın olması normal, 20.haftaya geldim hala kasık ağrım var, perinatoloji doktoruma kadar bütün doktorlar kese büyüdüğü için diyor. 

Beslenme konusunda dikkatli olunuz, çiğ yumurta vs iyi pişmemiş et, güzel yıkanmamış sebze, aşısı tam olmayan kedi, sucuk, sosis, salam (bu 3üne ben çok dikkat etmiyorum), derin su balığı gibi şeylerden uzak durun. Dikkatli olunması gerekiyor toxoplazma için.

Onun yerine şeker tansiyon vs hastalığınız yoksa, 

Muz tüketmek bebeğin kilo almasına yardımcı oluyor, sade soda bebeğin kilo almasına yardımcı olur ve ayrıyetten içerisinde bulunan magnezyum sayesinde ileride oluşacak yada şuan oluşacak ağrılarınızı önler.

Süt, yoğurt, peynir tüketmek kalsiyum açısından, sizin ve bebeğinizin kemikleri açısından önemlidir, sizin kemiklerinizi güçlendirir, bebek kemiği gelişiminde de yardımcı olur, destekler.

Ceviz yemeniz bebeğin beyin gelişimini destekler, doktorum illa da ceviz diyorsa vardır bir bildiği. 

Bir de sabah kahvaltınıza, öğünlerinize dikkat edin, eğer mide bulantısında yemekte zorluk çekiyorsanız kendinizi üzmeyin, zaten şuan bebeğiniz sizin yediğiniz yemekten değil, kanınızdan, vitaminlerinizden besleniyor, strese girmeyin :) 

Hepsini yapıyorum, bütün hepsini, bebeğin gelişimi Allah izin verdiği müddetçe şuan sağlıklı, tavsiye ederim.

Diyeceklerim bu kadar.
(7 puan)
Çok hafif idrar yolu enfeksiyonu var
(2,106 puan)
İdrar enfeksiyonu hafif ağrı yapar ama zaten bebeğiniz şuan tutunma ve kese yerleşme aşamasında kendine yer açıyor, o yüzden ağrılar olması da normal, 20. Haftaya geldim, kasık bitmedi üstüne mide ağrıları baskıları başladı.
0 oy
(63 puan)

Bizim de 8. Haftamız kasıkta ağrı arada oluyo özellikle akşamları, bu hafta bi de karın içinde ağrılarım bailadı ama şükür sürekli değil, sürekli gaz ve ıdrara sık çıkma  sorunlarım vardı 8. Haftada gaz ve şişliğim baya azaldı 6 ve 7 de çok fena şişti karnım, kefir badem ceviz fındık kayısı bunlar çok iyi geldi özellikle gün içinde ani acıkma hissine de çok iyi geliyo hemde sağlıklı, bol şu içmek de çok iyi şişeyle dolaşın her yerde:)

0 oy
(894 puan)
Bende 7 haftalık ım mide bulantısından ağzimi açamıyorum 3 4 e kadar yemek yiyemiyorum bazen 15 aylık kızım var onuda emziriyorum bel ağrısı karın ağrısı çok oluyor yaklaşık 3 haftadır böyle ne zaman geçer bilemiyorum kızimda böyle değildi bu kadar ağrım yoktu ama bunda çok var bakalım hayırlısı 

İlgili bir soru bulunamadı

652,403 soru

3,432,901 cevap

4,265,900 yorum

184,390 üye

...