0 oy
188 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (55 puan)

Şeker yüklemesi gerekli bir şey mi? Olmasa da olur mu? Yaptırmayınca bir zararı oluyor mu? Ne işe yarıyor yani bu doktorum hiç bir şey demedi bana ama benim şuan bulunduğum hafta (24+6) tam şeker yüklemesi yapıldığı hafta sanırım. Bilgisi olan var mı bu konuda? Yaptırmayı pek düşünmüyorum şuan ilk hamileligimde doktor dedi diye yaptrmstm ne içindi anlamadm pek, acaba yaptırmasam şimdi bir şey olur mu?


Gebelik haftası 24+6

9 Cevap

+1 oy
(2,111 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Gebelik sekeri onemli.

Memorial hastanesinin makalesinden bir yazi paylasacagim;


"Gebelik diyabeti tedavi edilerek kontrol altına alınmadığında, anne kanında şeker seviyesinin yükselmesine bağlı olarak bebeğin de kan şekerinde yüksekliğe neden olur. Kan şekerini düşürmek için bebeğin pankreasına fazladan insülinin sağlanması gerekir. Ancak fazla salgılanan insülin bebekteki yağ dokusunu artırır. Artan yağ dokusu da bebeklerde aşırı kilo yapar ve buna bağlı olarak doğum sırasında omuz takılması, doğum yırtığı gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu durum da sezaryen ile doğum oranın artmasına neden olur. Ayrıca bebekte artan insülin salgısı doğum sonrası bebeğin kan şekerinin düşmesine (hipoglisemi) de neden olur. Bu şekilde doğan bebekler gelecekte; obezite ve Tip 2 yani ileri yaşlarda ortaya çıkan diyabet gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalır.


Gebelik diyabeti; bebeklerin anne karnında veya doğum sonrası ani ölümüne, suyunun fazla olmasına, doğum sonrası solunum sıkıntısına, sarılığa, kandaki alyuvar sayısının artmasına, kandaki kalsiyum değerinin düşüklüğüne neden olabilir. Bu durumda mutlaka doğum sonrası bebeğin kan şekerine bakılmalı ve sonuca göre tedavi planlanmalıdır.


Gebelik diyabeti olan anne adaylarında ise; hipertansiyon, enfeksiyon, zor doğum, sezaryen ile doğum ve doğum sonrası ileriki yaşamında diyabet (Tip2) riski artmaktadır. Doğum sonrası diyabet (Tip2) riski 10 yıl süresince %50 civarındadır."


O yuzden ilkinde yoktu, bunu da yaptirmiyim deme. Benim arkadasiminda ilk cocuklarinda yoktu, ucuncu cocuguna hamileyken gebelik sekeri cikti. Ac karnina iki dilim baklava yesen ayni gramaj sekeri tuketiyosun. Ha baklava yemissin ha gazoz gibi icmissin. Bence en onemli seylerden biri bu test.

(340 puan)
Dediğim gibi herkesin düşüncesi farklı makaleye de saygı duyuyorum
(11,319 puan)
Çok güzel bir cevap yazmışsın. Şeker yüklemesi deyince insanların aklında çok korkutucu bir şey yankılanıyor sanırım.
Ama Canan Karatay yaptırma dedi. Evet kadın yaptırma dedi de öncesinde sonrasında ne dedi ona bakan yok. Kadının tek cümlesini cımbızla çektiler. Oysa kadın herkesin bir şeker hastası gibi beslenmesi gerektiğini söylüyor. Zaten böyle beslenirsen şeker yüklemesine gerek yok diyor ki o da yanlış. Diyete rağmen insülin ihtiyacı olanlar var. Peki kim bu şekilde şeker hastası gibi diyet yapıyor,kimse. Varsa helal olsun. Evimizden ekmek, makarna, pide, pilav eksik olmazken çok zor.
-Reklam-
+2 oy
(65 puan)
Merhaba şeker yüklemesi hamilelik şekeriniz var mı yok mu anlamak için. Eğer varsa bebekte hızlı kilo artışı suyunuz da fazlalık erken doğum gibi sorunlara yol açabiliyor.ben ilk bebeğimde arastırmadıgım için yaptırmamıştım ikincide yaptırdım. Şekerli su dedikleri o kadarda kötü birşey değil abartıyorlar. Beni de korkuttular ay nasıl içeceğim onu filan oldum ama bişey yok içtiğiniz şeker 2 dilim baklavadaki şekere eşdeğer.baklava yiyorsanız seviyorsanız o suyu da çok rahat içersiniz bence.
+2 oy
(6 puan)
Yaptir canım bir zararı yok benim 3 gebeliğim 28 yaşındayım 3ncu gebeligimde şekerim. Olduğu cikti yani zor bit süreçten geçiyorum her gün ölcuyorum şekerimi 10 gün sonra kontrolüm var Drlar zaten kötü bise olsa hamile kadına bu tahlili yaptir dermi 
+1 oy
(340 puan)
Valla ne ilkinde ne de şimdi yaptırmadım her hangi bi sorun yoksa mesela aşırı kilo artışı senin ve bebeğin şişmesi gibi eğer zaten bir terslik varsa vücut her halükarda dışa bir şekilde vuracaktır kalkıp aç karnına sana glikoz icirsinler şekerin zaten çıkar ben bu mantık tayım sadece bu değil o yapılan zeka testleri gibi işlemlere de pek sıcak bakmıyorum ama herkesin düşüncesi farklı 
+1 oy
(726 puan)
Dokrorunuz öneriyor ise mutlaka yaptirin gebelik sekeriniz varsa ve fark edemezseniz bebegin gelisiminde sorun olabilir Allah gostermesin bebeginizde sorun olabilir olumle sonuclana bilir doktorunuz zaten emin ise soylemez yada sadece aclik tokluk takibi yaptirir

Kendim seker hastasiyim ve ilk gebeligimde bazi sebeplerden kontrol altina alamadik ve sorun yasadim birde burada gordugum ilk gebeliginde cikmayip ikincide cikan insanlar gordum size hic bir zarari yok bebeginizin sağlığını riske atmaz aksine birsey varsa sagligini korumaniza yardimci olur sonucta varsa eger tedavisi gercekten cok basit risk almaya degmez
0 oy
(435 puan)
Benimde ilk gebeliğim doktorum söyledi yaptırmadım herşey normal şeker belirtisi yok neden boşuna o şekerli suyu içeyim kii
0 oy
(221 puan)
İlkinde yaptırdın cikmadiysa yaptirma. 

İlkinde yaptırdım çıkmadı bunda da belirti yoktu çok kararsızdim. Üç gün önce yaptırdım ama daha içeceği içerken bin pişman oldum. Çünkü o da negatif çıktı. Yok yere kendime de iki çocuğa da şeker yükledim bir daha gebelik nasib olursa aklımın ucundan geçirmem yaptırmayı. 
0 oy
(192 puan)
Şeker "yüklemesi" diyince gözümüzde büyüyor sanırım adından dolayı. Altı üstü bir gazoz içip kan veriyoruz. Yaptırmamanın risklerini yazan arkadaşlar olmuş zaten. Ben bu riskleri göze alamam şahsen, alabilene de hayret ediyorum. Benim iki doktorum da kendi gebeliklerinde yaptırmış, bu da benim için yeterli bir teşvik oldu.
0 oy
(425 puan)
Millet bu şeker yükleme olayini çok abartiyor gerçekten.  Kulaktan dolma sözler ile ilerliyoruz.kimse doktordan daha iyi bilemez. Yaptir dediyse bi bildiği vardır tabikide. Önlem amaçlıda olabilir.  Hamile kaldığımı bilmeden o ay şeker hastası olduğumu öğrendim. Insuline başladık. Başlarda çok kötüydü sekerim son dönemler gayet iyiydi bende bazen yapmiyordum ignemi iyice düşmesin diye. Bazen hiç olcmemeue çalıştım iyiyim ben diye. Bu sabah bi ölçüm kan şekerim 122 kendine kizdim ihmalkarligim yüzünden. Kesinlikle yaptirmalisin

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 353 göst.
0 oy
1 cevap 134 göst.
0 oy
5 cevap 174 göst.

652,699 soru

3,434,047 cevap

4,267,273 yorum

184,459 üye

...