0 oy
327 göst.
Doğum kategorisinde (71 puan)

Merhaba kızlar,  hangi doğum türünde daha çabuk kilo verilir? Eskiler sezeryan kilosu gitmez derlerdi, doğru mu? 

Yoksa baariz bir farkı yok mu? 


Normalde sezeryan istiyordum, aşırı tatlı canlı, panik atak ve korkak biriyim çünkü. Ama sonrasında kilo kalacaksa normal doğuma da  sıcak bakmaya çalışacağım.pek farketmezse hiç vajinal yolla doğuma bulasmayacagim :)

Gebelik haftası 14

13 Cevap

0 oy
(719 puan)
normal doğum tabi ama sen ne lekilde  doğurusan dopur  evladın için sağlıklı olanı seç
-Reklam-
0 oy
(74 puan)
Normal doğumda daha çabuk kilo weriliyo canm hem daha çabuk toparlanıyosun.
0 oy
(321 puan)
Kilo konusunu bilmiyorum açıkçası ama normal doğumda, bebek doğar doğmaz vücut doğum ysptığının farkına varıp kendini eski haline getirmeye başlıyo ama sezaryanda bu süreç çok uzun oluyor.Vücut doğum yaptığını anlamadığı için sütün bile geç gelebilir dolayısıyla mantıken kilo olarakta normal doğumda daha çabuk toparlarsın diye kendimce bi yorumum var.Sezeryanda kaç kat kesiyolar bazı dokular koterle yakıp birbirine tutturuyolar ve karnı açmak için çok çekiştiyolar.Arkadaşım ameliyathane hemşiresi sezeryanda karnı çekip genişletmekten kol ağrıyodu sürekli.Bu kadar çekilen hırpalanan bi karında kilo gitse bile karnı toparlamak zor olur diye düşünüyorum.
(741 puan)
Sezeryan zorunluysa napicaz korktum karnı nasıl cekistrylrmis acmk için yaa
0 oy
(5,689 puan)
düzenledi

image

E normal dogum tabiki. Gobek de hemen gider. Sezeryanda. Saatlerce spor yaparak gecirdim hergun . Son gun bile uc saat spor yaptim ertesi gun diguma gittim yinede alt gibegim dumduz olmuyor malesef.

image

(5,689 puan)
Kis 56 ile hamile  kaldim 64 le dogurdum.. olmiy yavv geberiom anasini satim yine istedigim sekil olmuo. Tam kurtulmustum sezeryan gibusumden ikinciye hamile kaldim dogurdum  haydiiii yine basa sardi mucadelem:))
(5,689 puan)
Guncel hal foto kiydum :))) ama gitmio mubarek olasica kilo
(367 puan)
inșallah hayatin boyunca tek derdin kilo olur :)
(5,689 puan)
O bile olmasin canim ya :) amin:)))
(367 puan)
hayatim dertsiz tasasiz insan olmazki dua edelim, kilo derdin bile olmasin inșallah :)
0 oy
(11,305 puan)
Canım sen kilo alırsan o kilonun gitme hızı sana bağlı. Ama normal doğum yapanla sezaryen yapan arasında göbek farkı var. Komşumla 2 hafta arayla doğum yaptık. O normal doğum. Karnı nerdeyse yok ben de hala var 4.5 aylık bebeğim. Hamile kaldığım kiloya döndüm ama göbek var. 

Yalnız kul kurar Allah gülermiş diye de bir laf var. Normal doğum istedim, normal olsun diye hamile pilatesi bile yaptım, özele gitmem dedi. gel gelelim acil sezaryena aldılar :) doğum bu nasıl olacağına biraz da bebek karar veriyor
0 oy
(893 puan)
Ben sezeryan ile doğum yaptım mecburen normal doğum istediğim halde olmadı. 20 kilodan fazla almıştım ilk gebeliğimde ve fazlaca ödem vardı sezeryan oldum ayağa çabuk kalktım çünkü hareket ettim sürekli. Doğumdan 4 ay sonra 20 kiloyu verdim şükür sütümde azalamdı tabi azcıkta olsa sezeryan göbeğim vardı spora başlıcaktım onun için ama tekrar gebe olduğumu öğrendim bence bünye meselesi 
0 oy
(762 puan)
Vallahi ilk gebeliğimde 57yle hamile kaldım. Sezeryana 67yle girdim. Doğumdan 11 gün sonra tartıldığımda 53 kiloydum . 

İkinci sezeryanımda 60la hamile kaldım. 90 kiloyla doğuma girdim. Doğumdan 15 gün sonra tartıldığımda 67 kiloydum. Kalan 7 kiloyu 6 ayda kendimi kasmadan yavaş yavaş verdim. 

Şuanda 3. Hamileliğim. 65le hamile kaldım. 28+1 80 kilo olmuşum bile. 

Yani uzun lafın kısası aslında anlatmak istediğim yapıyla alakalı. Kimisi normal doğurur kilo veremez yada zor verir. Kimisi sezeryan doğurur kilo veremez yada zor verir. Ama herşeyden önemlisi bebeğinizin sağlıklı olması ve sağlıkla kucağınıza almanız. Kilo zaman zaman alınır verilir. Önemli olan sağlık.
0 oy
(332 puan)
58 le hamile kalıp 85 le doğuma girdim normal doğum yaptım şuan geri 58 kiloyum bebeğim 6 aylık :)
0 oy
(221 puan)
Sırf kilo için sezeryani düşünmeni hiç tavsiye etmem. En güzeli Allah'ın yarattığı şekliyle olandır. Sezeryan dogumlardan sonraki doğumlarda plasenta previa diye bir sıkıntı çıkıyor rahminin alinip bir daha çocuk sahibi olamamaya veya ölümle burun buruna gelmeye kadar gidebiliyor. 

Ve bana sorarsan plasenta previa sezeryan doğumlarla birlikte çok artmış durumda. İlk doğum sezeryanla oldu ikinci gebeliğim herşey güzel giderken plasenta previa denildi bana da. Şimdi bekliyorum bakalım süreç nasıl ilerleyecek. 

Vücuttan anestezileri atmak kesilip biçilmek de seçenek olmaktan çıkmalı. 

Normal doğum demrkten başka bir önerim yok. 
0 oy
(81 puan)
Kişiden kişiye değişir o ben sezeryan oldum canım 12 kilo almıştım doğımda 10 kilosu direk gitti kendi kiloma direk döndüm şimdide 2 ciye hamileym:) ha mesela zor ayaklanırsın vs olayına da bakma herkesin acı eşiği farklıdır doktorun bebek için hangisi sağlıklıysa onu önerecektir onu dinle:) ayraten kilo inan hiç önemli değil evladını aldığında kilo milo derdin kalmıyor ki ufaklıklar sağolsun verdirtiyorlar kiloyu:)
(517 puan)
İkinci de kilo aldınız mı şuan bende sezeryan sonrası ikinci gebelikleri merak ediyor kilo alımı falan nasıl oluyo :)
(81 puan)
İlkinde her ay almıştım 1er kilo son ay 3 kilo birden almıştım ikinci hamileliğimde 4.5 aylığım daha kilo almadım hiç
0 oy
(195 puan)
İki oglumda normal oldu 80 kiloyla doğum yaptım  hemen verdim sezeryanda gobek kalıyo sarkıyo bideen sağlıklısı normal dogum şimdi 3.cüye de normal dogum yapicam insallah
0 oy
(238 puan)
Canim normal doğum ama artık farketmiyor

Emzirmek spor yapmakla eş değer kalori yaktiriyor birazda yediklerini dikkat edersen çok kolay verrsn

Normal yapıp aşırı yersen veremezsin

Dogurunca görürsün iştahın nasıl açıldığını
0 oy
(562 puan)
2 yengem var biri sezeryan demezsin sezeryan olmuş doğumdan öncesinden zayıf çok emzirdi hareketliydi diğeri normal doğurdu lohusa depresyonu oldu zayıflayamadı, tamamen bünye meselesi, ne kadar kilo aldın hangi kafayla doğuma girdin, sonrasında ne yaşadın, bende 36 hafta oldum demiyorum illa normal ya da sezeryan nasip neyse o allah büyük, sağlıkla bu haftalara gelmişiz kucağımıza almak nasip olsunda bir şekilde olacak kendini şartlayıp sonra depresyona sokmaya gerek yok, gereksiz kilo almaktan kaçın yeter 12 kg biyolojikmiş doktor 12 üstünü ekstra kilo olarak sayıyoruz diyor 3 4 doktorda aynını dedi kilo almicam diye bebeği beslememezlikte yapma yeşil mercimek çok tavsiye ederim baklagiller et muz bunları ye bebiş büyüsün 

651,236 soru

3,428,208 cevap

4,260,720 yorum

184,071 üye

...