0 oy
177 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
12. Haftadayım ikili test şart mı ne işe yarıyor ilk gebeliğim siz yaptırdınız mı

6 Cevap

+2 oy
(80 puan)
Ya beni yanlis anlamayın ama burda bunlari sormak cok sacma doktora gidiyosan rutin bazi testler var mecbursun yapmaua bebegin sagligini dusunuyosan yada sag salim dogurmak istiyosan.  Bunlar hamilelikte olan seyler 2li 3lu detayli seker mecburuz  ha doktorun der demez o ayri bana sorarsan yap eline yapismaz alt tarafi kan veriyosun. Yani yil olmis kac biz hsla ayni sorular hersey bizim bebegimiz icin doktora giren cikan bisi yok oyle düşünün ilerde vah demedense onlemini al basta
(425 puan)
Kesinlikle katılıyorum size çok güzel anlatmissiniz. İkili tarama testinde risk varsa sizi  fetal dna yada amniyo sentez yaptırmanızi öneriyor doktor. İkili taraman temizse yas riskide yoksa doktor zaten 3 lu taramaya gerek bile duymuyor. Bence yaptırın doğumdan sonra vah tüh demektense onceden önleminizi almis olursunuz.
(546 puan)
Yorumunu biraz acımasızca gördüm bu kadar parlamaniza gerek yoktu. Bilmediğinden soruyor. Ben burada bilmediğim şeyleri sorup çok şey öğrendim herşeyi bire bir doktora sormak imkansiz insan unutuyor herşeyi sormayı. 12 haftada daha heyecandan sormuştur ne olduğunu bile bilmiyor bu yorumu iki saat yazacağına. Ikili testin ne olduğu yazsaydin naif bir şekilde daha çok iyi olurdu.
(222 puan)
Herşey kader ikili testi temiz çıkıp rahatlayıp da doğumdan sonra sorun olanda çok ikili test riskli çıkıp sağlıklı doğum yapanda ayrıntılı ultrason bile ikili üçlü taramadan daha iyi ikili tarama testine ben pek güvenmiyorum benim düşüncem.
(80 puan)
Ben kimseyi yadırgamam kimseyede laf etmem ama bazrn bilipde sacma konusanda  var bu testler gerekli yani sirasi haftasi var ister yapmazsin ister  yaparsın sana kalmis
-Reklam-
0 oy
(106 puan)
Ben yaptırmadım. Doktor bize otizm veya herhangi bir engel riski varsa aldırmayı düşünür müsünüz dedi. Biz de hayır dedik. O da o zaman gerek yok dedi. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı bir durum. 
0 oy
(471 puan)
Ben ilk bebeğimde doktorum çok iyi profesyonel erken doğum riskimde vardi ne dediyse bire bir yaptirdim ikili tarama detaylı ultrason şeker yüklemesi hepsini yaptirdim. Bundada 3 gün önce gittim 12 haftamdayim  bu seferki doktorum başka ama sordu 2 li tarama yaptirmak istiyomusun hiç düşünmeden evet dedim  sonuçta bebeğimizin ve bizim sağlığımız için bu yapilan testler kontroller ne varsa. Tereddütte kalıp düşünece0inize sonradana niye yaptirmadim yaptirsamiydim acaba falan diye uaptirin gitsin ikilide sadece kan veriyosunuz o kadar kanınızı taramaya gonderiyolar gerisi onlatin işi hayir yani tereddüt edecek ne var burda hiçmi tahlil veripte değerlerinize baktirmadiniz hamilemiyim diye. Buda aynı işlem kan vereceksiniz o kadar büyütmeyin gözünüzde ona buna takmayin ordan burdan duyduklatinizla varsa bebeğinizde yadad kendinizde bi sıkıntı riske sokmayın. Onu bunu madem dinleyeceğiz niye doktora gidiyoruz o zaman ? Herkesin bünyesi de ayni değil kiyaslayan olursa bile uymayın.
0 oy
(546 puan)
Canım ben ikili yapmadim doktorum üçlüyu yap dedi. Bebeğin Sagliklik mi sağlıksız mi onu öğreniyorsun down sendromlu mu onu öğreniyorsun. 2 li 3lu 4 lü bunlar ayni tarama testi üçünden birini isteyen yaptırıyor tabi haftalarina göre bunlar yapılıyor. Benim 3lü çok riskli cıktı down sendromlu riskli war dediler. Çok korktum hamileligim zehir oldu. Rsikli cikarsa doktor yönlendiriyor seni zaten. Ya sıvı al diyorlar yada parali olan fetal dna war onu yap diyor. Sivi tehlikeli olduğu için para verip fetal dna yaptırdım ben we çok şükür temiz çikti. Yani bu tarama tersleri 2 3 4 lü kesinliği yok. Kesinliği olmadığı icn ben psikolojik acidan yaptirmama taraftarindayim. O kadar moralim bozuldu boşu boşuna. He temiz çıksa da için rahat ediyor sağlıklı diye. Karar senin. 
0 oy
(584 puan)
Hayır şart değil, ama önermiyorum ben kendi adıma. Detaylı ultrasonu haftan gelince yaptır yeterli bence
0 oy
(263 puan)
Sadece kan mi o kadar kolay mı ben ilk gebelimde yaptım sadece kan dedim çok yüksek çıktı psikolojik yerle bir oldu her gün ağliyordum hamilek zehir oldu Elhamdülillah Rabbim e sağlıklı doğdu şükür ama ben hamilelik yaşamadim Tercih meselesi bu hamilelik te kesinlikle yapmicam yapanada saygı duyuyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 64 göst.
27 Şubat 2023 Hamilelikte Testler kategorisinde Haticeee98 (71 puan) sordu
0 oy
9 cevap 334 göst.
0 oy
6 cevap 183 göst.

652,271 soru

3,432,325 cevap

4,265,201 yorum

184,355 üye

...