+1 oy
343 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (4 puan)
İkili tarama testi yaptırmak istemiyorum.Aranizda yaptırmamayi düşünen var mı ? Yaptırmak istemeyişimin nedeni bazen sonuçlarda yanlışlık olabiliyor.Benim ablama çocuğun down sendromlu dediler 6 sene önce çok şükür doğduğunda öyle bir durum yoktu .
Gebelik haftası 7+2

16 Cevap

+1 oy
(2,106 puan)
Zorunlu testler değiller. Yaptırmayabilirsiniz.
-Reklam-
+1 oy
(37 puan)
Ben . Yaptım pişman oldum yapmayın downsendrom riski yüksek çıktı gitik nipt testi yaptık psikolojimizi bozdular tertemiz çıktı herşey madem yanlış veriyosa sonuç ne diye ihtimale karşı yapıyorlar anlamıyorum boşver bacım valla rabbim ne verse güzel verir 
(4 puan)
Aynen öyle ya Allah hepimize sağlıklı Salih evlatlar nasip etsin .
+1 oy
(157 puan)
Bende yaptırmadım bu gebeliğimde. Kafam rahat en azından. Bişey çıksa aldırmayı istemeyiz zaten 9 ay zehir geçecek sonuçlar doğru mu diye. Var mi yok mu diye. Doğunca varsa elimizden gelen bişey yapcaz anne olarak.
+1 oy
(138 puan)
Eğer aldırmak gbi bir düşünceniz yoksa yaptırmayın sonuçlar size ihtimalden söz ediyor kesinlik vermiyor eğer aklınızda bir soru işareti varsa direk fetal dna yaptırın benim kendi Dr bile dedi ben eşime sadece bunu ve detaylı ultrason yaptırdım dedi en temiz yol bu eğer benim herşey kabul derseniz sadece detaylı USG girin bebekte gelişmemiş sıkıntılı bir durum var mı yok mu ona bakın ki bı sıkıntı ile karşılaşırsanız doğumdan sonra izleyeceğiniz yolu belirlemek amaçlı çünkü anne karnında bir müdahale söz konusu olmuyor bebekte risk varsa doğum esnasında ona göre bir hastanede doğum yaparsınız 
+1 oy
(31 puan)
Ben oğlumda yaptırdım ve hamileliğim de psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamam. Yok down sendromu yok boyu kısa yok başı büyük. Hamiligimin tadını cikaramadim . Olan 9 ayima oldu. Şimdi hamileyim ve ywptirmayacagim. Rabbim ne verirse güzel verir. Yaptırıp psikolojik olarak yipranacagima en azından yaptırmayıp karnımdaki bebisimide etkilemek istemiyorum . Hamileliğim tadını çıkaricsm. Rabbim en güzelini verir herşey Rabbimin elinde 
(31 puan)
Ve doğum yaptığımda da oglumfa hiç bir sorun yoktu çok şükür
(4 puan)
Allah sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin.❤️
0 oy
(80 puan)
Bizde yaptırmadık , karar sizin :)
0 oy
(310 puan)
Canım 2 kızım da da yaptırmadım bunda da yaptırmadım gerek duymadım yani sormak da haklısın fikir sahibi oluyorsun 
(4 puan)
Evet ablacım birde ilk gebelik oldumu insan biraz bilgisiz kalıyor. O yüzden sorup fikir  almak istiyor.
(310 puan)
Anladım cnm hiç sıkıntı yok herseyi sorabilin sağlıkla al bebişi kuçağına inşallah aam tafsiyem yaptırma
0 oy
(40 puan)
Bence yaptırma bende yaptırmadım gerek duymadım gelen Allah'tan zaten detaylıda görürüsün 

. Kuzenimin kızına da aynısı oldu ben istemedim çok şükür iyiyz şimdi içini ferah tut.
0 oy
(239 puan)
Ben ilk cocugmdada yapmadm ikinciye gebeym gene yaptrmak istemedm
0 oy
(166 puan)
Bende yaptırmadim . Üçlü testide yaptirmicam.
0 oy
(87 puan)
Yapsalar bile gidip sonucu almıyorum gerek yok ihtimalle canımı sıkıp üzmeye ben hoşlanmıyorum detaylı ultrason kâfi 
0 oy
(13 puan)
Bende yaptırmadım.zaten anksiyete hastasıyım.ihtimallerle beynimi ütüleyemem.11. Senede evlada kavuşacağım. Allahım ol dediyse en güzel surette oldurmuştur diyerek tevekkül ettim.
0 oy
(2,110 puan)
Ben iki cocugumda da yaptirmadim. Doktorum olasilik veriyo. Ne olursa olsun dogurucam diyosan hic yaptirma dedi. Zaten detayli da bisey varsa goruluyo.
0 oy
(3 puan)
Aynı şey benim yakınıma da dediler hiç bişey çıkmadı zaten bu test yüzde yüz sonuç vermiyormuş bende yaptırmadım 
0 oy
(222 puan)
İlk oglumda yaptırdım hepsini kızımda yaptırmadım şükür doğum yaptım çok şükür bı sıkıntı yok bazen pişman olur muyum diye korkuyordum 
0 oy
(193 puan)
Ben yaptırdım yüksek riskli cikti detaylıda da riskli gebelik bölümünde de baktılar detaylıda bisey çıkmadı kendi doktoruma gittim korkmana gerek yok bisey yok bebeğinde falan dedi ama bi defa aklımı bulandırdılar. Boşluğuma geldi yaptırdığıma pişman oldum zaten utrasonda herseyi görüyorlar bence hiç gerek yok. 
(1,284 puan)
Benimkide 30 yaşındayım riskli çıktı hastane gelen hamilelerin çoğu 40 yaş uzeriydi nerdeyse. İnsanlar şuan zaten 30 yaşında anca evleniyor çocuk sahibi oluyor. Kesinliği olmayan gereksiz bir test fakat ultrasonda detaylı bakılması iyi birşey. Ben 4 kere amniosentez red ettim. Benimde 1 ayimi zehir ettiler ikili üçlü testle. Allah'a bıraktım Mevlam ne eylerse güzel eyler. Şimdi 4 5 hafta kaldı doğuma. Rabbim sağlıkla nasip etsin bekleyen herkese.
(4 puan)
Amin ❤️

İlgili sorular

652,540 soru

3,433,437 cevap

4,266,528 yorum

184,419 üye

...