0 oy
122 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (260 puan)
Kızlar bu ikinci gebeliğim acaba gebelikte saç boyamak zararlimi saçını böyle durumda olan boyuyan var mı 
Gebelik haftası 16+1

5 Cevap

+2 oy
(1,543 puan)
Ben hiç  boyatmadım zararlıymış, boyadaki kimyasallar kana karışıp bebeği etkileyebiliyormuş. Burda bi anne vardı bu boyaları onlarmı ne yapıyormuş bir yorumda baya uzun ve açıklayıcı şekilde neden boyatmamamız gerektiğini anlatmıştı organik boya bile iyi değilmiş. Bende o riske girmek istemedim açıkçası.
-Reklam-
+1 oy
(1,939 puan)
Bir doktor gebelikte saç boyama zararlı değil der, bir  profesör doktor çıkar kesinlikle zararlı der. Doğrunun bir olması gerekirken, doktorların da kendi aralarında her konuda ikiye bölünmesi insanların da kafasını kurcalıyor. Kime neye inanacağını şaşırıyor artık insan. Bu postu açtığınıza göre sizin de tereddütleriniz var. İçinize sinmiyorsa, bebeğinizin her şeyi netleşinceye kadar bekleyin bence. Bebeklerimizin sağlığı yerinde olsun da beyazlar dert değil :) 
0 oy
(621 puan)
Ben 30 haftaligim hala boyatmadim ama doğuma yakın boyatcam organik boyayla boyuyolar en azından dibe çok girmeden boyarsun 
(260 puan)
Hani ben paket alıp evde yapacam acaba zararlı mı o A101 deki boyalar
(621 puan)
Cam açık yap bayağı yapacaksan havalandir bişey olmaz inşallah boyayan çok ama kimyasal soluyosun sonuçta
0 oy
(403 puan)
YouTube de dr. Kağan kocatepe nin bununla ilgili bir videosu var dilerseniz dinleyebilirsiniz. 
(1,939 puan)
Operatör doktor gebelikte saç boyama zararlı değil der, profesör doktor kesinlikle zararlı der. Doğrunun bir olması gerekirken, doktorların da kendi aralarında her konuda ikiye bölünmesi insanların da kafasını kurcalıyor. Kime neye inanacağını şaşırıyor artık insan.
(403 puan)
Evet doğru söylüyorsunuz hepsi farklı şeyler söyleyebiliyor ama biraz araştırdım saç boyamanın kanıtlanmış bir yan etkisi yok diyor sadece ilk 3 ay organlar geliştiği için mümkün olduğunca kimyasala maruz kalmayın diyor sonrasında bitkisel boya kullanılıp uzun süre beklemeden yıkanabilir diyor benim aşırı beyazlarım olduğu için 16. Haftadan sonra boyamıştım yine öyle yapıcam tabi herkesin kendi kararı sizin içinize nasıl sinecekse öyle yapmanız daha doğrudur.
(1,939 puan)
Ben de bir doktordan 20. Haftadan sonra bitkisel boya ile eldiven ve maske kullanarak ve de boyayı saçta uzun süre bekletmeden uygulayabilirsiniz diye dinlemiştim. Bana mantıklı geldi. Tabii herkes içine nasıl sinecekse o şekilde uygulasın. Yeter ki bebekler sağlıklı olsun.
(260 puan)
Ayn ya
0 oy
(174 puan)
Ben ikinci gebeliğim de son haftalarda boyamıştım ama o gün bir burun kanaması yaşadım sebebi boyadan mi yiksa hamilelgmden mi bilemdm sonra bir hafta sonra da doğum yapmıştım. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 122 göst.
18 Şubat Hamilelikte Güzellik kategorisinde Guifyu (96 puan) sordu
0 oy
14 cevap 397 göst.

648,896 soru

3,419,234 cevap

4,250,371 yorum

183,414 üye

...