0 oy
260 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (88 puan)
Mayonez zararlı diyorlar ama onsuz da lezzetli olmuyor siz yiyor musunuz
Gebelik haftası 29

4 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
Çiğ yumurta yemek, salmonella isimli bir bakteriyi kapma riskini artırır. Bu nedenle gebelikte bakteri riskine karşı çiğ yumurta, çiğ et vb. tüketmek önerilmez.
(4,622 puan)
Uyarı veren kişinin neden uyarı verdiğini merak ettim, yanlış olan ne?
(11,319 puan)
Bazı kişiler niyeyse birilerine takıyor ve yazdıkları her şeye uyarı veriyor.
(4,622 puan)
Yanlış bir şey yazmış olsam haklı diyeceğim de.. İnsanları anlamak her gün daha da zorlaşıyor artık..
-Reklam-
+1 oy
(119 puan)
Eğer toksoplazma riskin varsa benim gibi uzak dur çiğ yumurtaya karşı bağışıklığımız olmuyor bizim 
0 oy
(192 puan)
İçerik okuyun. Mayonezin içeriğine bakın, pastörize edilmemiş çiğ yumurta varsa başka mayonez bakın. Çiğ yumurta kullanmayan veya pastörize yumurta kullanan mayonezler var. Onları güvenle tüketebilirsiniz. Ben hep kullanıyorum.
(88 puan)
Marka verme şansınız var mı ondan alayım
(192 puan)
Bu tarz soslarda genelde heinz kullanıyorum ben. İçeriğine bakıp pastörize yumurta sarısı yazanı alırsınız. Başka markalarda da vardır ama heinz kalitesini beğeniyorum, ketçapları da diğer markalara göre daha katkısız.
–1 oy
(1,036 puan)
Ne riski kurban olduğum her oturuşta bi kutu mu yiyosun sanki yut gitsin 
(1,942 puan)
Mantığa bak :D Amaannn zaten her şey zararlı diye zararlı olan her şeyi yiyelim mi! İlacı bile zehir olmaktan çıkaran dozudur. Allah akıl vermiş, kullanıp kullanmamayı size bırakmış. Sizin şu söylediğiniz marketten elma alıp, yıkamadan yemek gibi bir şey. Aklını kullanıp güzelce yıkayıp yesen sorun yok. Yani hazır gıda tüketmeden önce araştırın siz de, bir şeyin de sağlıksız olduğunu bile bile kullanıyorsanız şikayet etmeyin. Evet güvenilir bir elden sütümü alıp evde yoğurdumu, peynirimi kendim yapıyorum. Sebzeleri meyveleri kendim yetiştiriyorum, yetiştiremediklerimi yine güvenilir yerden sipariş ediyorum. Eti kendim kesiyorum, tavukları da yine doğal ve güvenilir bir yerden alıyorum. Markete verdiğim parayı onlara veriyorum, hatta daha uyguna geliyor. Çevrenizde mutlaka doğal gıdalar satan kişiler vardır. Güvenilir olup olmasını araştırmak zor olmasa gerek. Ya da tembellik yapmaya devam edin, o bahsettiğiniz şeylerin o hâlde olduğunu bile bile yemeye devam edin. Siz sağlıklı beslenemiyorsunuz diye, aynı şeyleri başkasına da normal bir şeymiş gibi tavsiyee edemezsiniz. Ya kadında toksoplazma oluşursa, bu vebali alabilecek misiniz! Siz de sorun olmadı diye başkasında da olmayacak değil. Uzman edasıyla tavsiyelerde bulunmadan önce, karşınızdaki kişinin siz olmadığını düşünün önce. Bunu beceremeyen doktoruna danış desin geçsin bari. Ben dikkat ederim yediğime içtiğime. Çünkü kendime ve aileme değer veriyorum. Sağlıksız yaşamınızda, sağlıklı günler diliyorum size.
(119 puan)
Kusura bakma ama herkes köyde yaşamıyor yetiştirin etsin tembellik yapan da bizler olmuyoruz nerden biliyorsun tembel olduğumuzu farkındaysan üretenleri söyledim mecbur marketten pazardan alıp yiyoruz yani bilmem anlatabildim mi köyde yaşasak biz senden iyi çalışırız rahat ol.
(315 puan)
Ya arkadaşım herkes senin düşüncene katılmak zorunda değil niye zoruna gidiyor saçma sapan konualri büyütüyorsunuz çocuk gibi dışarda hiç yemek yemeyen yoktur mikrop almayan insanın zaten bağışıklıgi düşüktür bunu hekimler bile söylüyor ayrıca kimin çocuğuna ne kadar değer verdiğine sen karar veremezsin her anne evladını düşünür ve ben ketçap mayonez ağzıma sürmedim hamileliğimin başından beri ve şuan Beyaz ekmek dahi tuketmiyor kendi kafanizdan birşeyler uydurmayin kadının nefsi istemiş bir tatlı kaşığı yemek zarar vermez git her sağlıksız şeyi ye demiyoruz sizin anlayışınız kıt ne yazikki tersten anlamaya meyillisiniz kavga tartışma çıkarmak için herşeyi yapıyorsunuz
(1,036 puan)
Keşke Emoji atılsa da sana alkış atabilseydim
(315 puan)
Kimse kimseye zararlı birşey ye deme ama hamileyken insanın ekstradan bir iştahı oluyor hiç yemek istemediği şeyleri canı çekiyor ben meyve ağzıma koymazdim kızımda meyve yedim yemek hiç tuketmedigim halde tansiyonlarim tavandi suandada gebeyim ilk 5 buçuk ay yemek yiyemedim herşeyi kusuyordum yoğurtlu bile dondurma yedim hep midem yatissin diye başka birsye rahatlatmiyordu çünkü ve çok az kalıyordum bu seferde gizli şeker çıktı şimdi ne ekmek ne tatlı sadece sebze ağırlıklı besleniyorum ama ttabiki herşeyin çoğu zarar cnm gerek yok tanimadigimiz insanlari incitmeye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 131 göst.
0 oy
3 cevap 142 göst.
27 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde _asli2 (256 puan) sordu
0 oy
5 cevap 473 göst.
29 Kasım 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Feyzaa26 (45 puan) sordu

652,442 soru

3,433,036 cevap

4,266,059 yorum

184,401 üye

...