0 oy
129 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (15 puan)
Merhaba iyi günler. İlk gebeliğim olduğu için bu tür bir hareketi nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama umarım anlaşılabilirim. 26+3 haftalık gebeyim rahmimin olduğu bölgede özellikle anüse yakın civarda kalp atışı olur gibi gün içinde hareket oluyor bazen kesiliyor bazen başlıyor çok sık olmuyor ancak. Ağrı şeklinde değil yani canımı acıtacak şekilde değil. Ancak kasılma gibi kalp atışı gibi bebeğin karnıma vurma hareketi gibi bir hareket. Yani sanki alt kısmımda ara ara kalp atıyormuş gibi hissediyorum. Bu kasılma mıdır rahim genişlemesi midir? Bebek aşağıda değil bir sıkıntı bir olumsuzluk da yok muayenelerimde. Ama endişe ediyorum bebek aşağiya yaklaşıyor diye. Sizce bu hissettiğim nedir? 

4 Cevap

0 oy
(229 puan)
Bu bebek hickirmasi gunde iki üç kere bendede oluyor..ikinci gebeligim ama yinede garib geliyor)))kalp atışı gibi bebek hıçkırdikca hopluyor o yüzden ogle hiss ediyoruz..
(15 puan)
Allah Allah hiç hıçkırık gibi değil ama. Hıçkırık afedersiniz ama o alt kısmı anüse yakın yeri titretir mi yani o kadar olabilir mi ki ?
(15 puan)
Allah Allah hiç hıçkırık gibi değil ama. Hıçkırık afedersiniz ama o alt kısmı anüse yakın yeri titretir mi yani o kadar olabilir mi ki ? Ama şöyle söyleyim size o kalp atışı gibi hareketi hissederken alt kısımda karnımda hareket olmuyor ama orada oluyor o zaman sadece. Hıçkırsa karnımda da olmaz mı hareket aynı anda?
-Reklam-
0 oy
(98 puan)
Bebeğin hıçkırıyor onun sesidir 
(15 puan)
Önceleri yoktu 20 haftadan sonra başladı. Ve bazen gün içinde olmadığı oldu bazen olduğu oldu bazen sadece gün içinde sabah veya akşam olduğu oldu 4 5 kere. Gerçekten hıçkırık mı yani hıçkırık afedersiniz ama popo kısmının altına kadar titretir oraya yansır mı hareketi. Ben şaştım kaldım.☺️
0 oy
(1,940 puan)
Bebeğin hıçkırması benimde 2incide erken başlamıştı hıçkırması böyle hıçkırdıkça karnım yukarıya kalkar gib oluyordu dediğin gibi alt kısma çok yakın yerde hıçkırıyorlar korkulacak bişey deyil bebeğinin ciğer gelişimi için hıçkırması çok normal 
(15 puan)
Ama karnımda hareket olmadığı zamanda hissettiğim oluyor. Oturur pozisyonda sadece orada. Sanki bebek karnımın içinde değil popomda kalbi atıyormuş gibi 4 5 kere atıyor bazen günde atmadığı oluyor alt kısımda yani hareket olmadığı oluyor bazen sabah akşam oluyor. 20 haftadan sonra başladı sık olmuyor ama. Hıçkırık olabileceğini hiç dusunmedim.
(144 puan)
Benim de bazen vakinaya yakın yerde bir pitirdanma oluyor ben de ne alaka diyorum, hıçkırık gibi değil ama sanki hareketi orda hissediyorum. 21 haftaligim
(15 puan)
Evet aynı şekilde bende 20 haftadan sonra başladı. Orada hissettiğim oluyor bebek sanki orada aşağı mı düştü diye korkuyorum. Hıçkırık diyorlar yorumlarda şaşırdım bende.
(144 puan)
Ayaklaridir diye düşünüyorum ben.hickirik değil kesinlikle.
0 oy
(149 puan)
Benim öyleydi bebişi min ayakları aşağı doğruymuş ayaklarıyla vurunca bende aşağıda hissediyordum hareketlerini, çıkacakmış gibi oluyordu bazen:)) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 84 göst.
0 oy
4 cevap 96 göst.

651,240 soru

3,428,232 cevap

4,260,753 yorum

184,071 üye

...