0 oy
196 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Hamilelikte safra kesesi taşi olan ve amaliyat olan varmı kizlar 
Gebelik haftası 29

2 Cevap

0 oy
(29 puan)
Bende var safra taşı hemde iltihaplı. 3 kere atak geçirdim geçen hafta genel cerrahiye yönlendirdi doktorum aksef verdi kullandım değerler normale dönmüş biraz sık dişini dedi. Diyetle devam ediyoruz bakalım. Bende 29 haftaligim. 
(1 puan)
Bende öyle ataklar geçiriyorum  peki sen ne yiyosun içiyosun
(29 puan)
Çikolata kakao tarzı şeyleri çıkardım hayatımdan. Yağlı kızartma yada salçalı yemekleri yemiyorum. Genelde çorba salata akşamları tam buğday ekmeği ile. Sabahları da yumurta yemiyorum yağsız peynir yiyorum hafif geçiriyorum.
(1 puan)
Bende sadice çorba içiyorum   korkuyorum ne yesem diye  ne lanet biseymis bu ya
(29 puan)
Hiç sormaa. En kolay risksiz ameliyat 28. Haftada oluyormuş malesef o zamanıda geçtik. Genel cerrah 30 haftalık bir gebeyi de ameliyat ettiğini söylemişti ama ağır geçiyormuş.
(1 puan)
Evet  ben birçok kişiden duydum yapiyolarmiş amaliyat  doktor yapmiyo idare et diyo doğuma  dün taburcu oldum şuan iyim ama yani heran herşey olabilir
(29 puan)
Yediğine içtigine dikkat ettiğin sürece rahat geçer inşallah. Ben bayadir rahatım şükür zaten gelişimi önde bebeğin suyumda sınırda erken doğum tehlikemiz var. Doktor sabredersen 36 37 gibi alırız sezeryanla dedi.
(3 puan)
Geçmiş olsun dikkat edin sizi gebelik kolestazina çevirir  ..bendede safra kesem yok diye Dr verdiği vitamin ilaçlarına serum iğne yaptırdım karaciger enzimlerim yükseldi.. yani sarfa kesesi ile karaciger enzimleri hastalığı bir çıkıyor kasinti varmi geceleri ayak altı avuç içi kol ve bacaklarda oluyor bu
(1 puan)
Peki  tehlikesi varmiymis erken dogumun
(29 puan)
İnan doktor tehlikeli falan demedi yani. Ama zaten istenmeyen bir durum erken doğum daha ilk gebeliğim benimde pek fikrim yok açıkçası. Ama ağrın gelirse bir limonlu su iç hemen yada her gece yatmadan limonlu su iç safrayı sakinleştirir.
(29 puan)
Karaciğer enzimleri ne bakarak anlaşıldı zaten safra iltihabı. Ama bende kolestaz tarzı birşey yok şükür.
(1 puan)
İnşallah bişey olmaz  . Sen iciyomusun limon suyu
(29 puan)
Limon suyu değil limonlu su geçen tam ağrım geldi eşim yoktu evde hazırlandım hastaneye gidicektim limonlu su içtim aklıma geldi bir anda kapıdan çıkmadan ağrım kesildi. Hastanede serum yiyordum saatlerce o kadar keskin değildi. Serumdan sonra limonlu su içince anca uyuyabildim. Genelde benim geceleri ağrıyor bende yatmadan bir bardak suya limonu sıkıp içip yatıyorum.
(1 puan)
Denicem bakalım işe yararsa çok iyi olur  cagresiz kaldık valla ya
(29 puan)
Umarım gebeliklerimiz rahat geçer. Zaten yolun çoğu bitti azı kaldı. Sabır
(3 puan)
SEYENEREE.  canım bize neler yasak neler faydalı yazarmisin zaten aynı diyet uygulamam gerek banada Dr diyet yap dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursan sevabına hepimiz faydalanıriz
Hatta sen vitamin kullaniyormusun..isimlerini yazarmisin
Magnezyum, kalsiyum, gibi ilaçlar.
Yemeklerden de
Süt yoğurt sebze yemekleri,et tavuk,makarna,corbalardan hangisi iyi geliyor sana
Pirinç pilavı ve bulgur pilavı yiyiyormsun cnm..sen tercubelisin bende yeni çıktı bilmiyorum Allah rızası için yardım edermisin..
Birde sen kaç haftaliksin.ben 31 oldum bugün
(29 puan)
Tabi günde iki defa kan ilacı içiyorum gyno Ferro sanol diye vinalac multivitamin kullanıyorum günde bir defa birde damla d vitamini ve dil altı B12 sprey kullanıyorum ben. İşte geçen hafta aksef kullandim günde 2 defa değerlerim normale düşünce genel cerrah kesinlikle bulgur pilavı salçalı yemekler çikolata yağlı yemekler hamur işi yeme dedi. Bende tam buğday ekmeğine geçtim gıda teknikeri olduğum için az çok nasıl bir diyet yapacağımı biliyorum. Ama yoğurtlu çorbalar ve salatalarda akşamı geçiriyorum. Sabahları da normal kahvaltı ama kesinlikle yumurta yok o çok zararlı. Zaten ben yumurta diyeti yaptığım için safta taşım oluştu 3 yıl önce. Yağsız peynir yiyorum domates salatalik yeşillik tost yapsam da ızgarada yapıyorum tam buğday ekmeği ile yağsız bir sekilde. Ben 29 hafta 2 günlüğüm.
(29 puan)
Her gece yatmadan limonlu su içiyorum günlük bir bardak süt içiyorum. Et zaten yiyen bir insan değilim ama aşırı tüketimi onunda zararlı o tarz şeyleri de yemek isteseniz bile ızgarada yapın. Et balık tavuk daha iyi olur. Kuruyemiş kesinlikle yemiyorum. Ceviz fındık bile onlarda ağrıyı arttırır.
(29 puan)
Baharatdan kesinlikle uzak durun
(29 puan)
Acı yemeyin mesela turşu tarzı şeyler yemeyin.
(1 puan)
Sebzeleri  haşlasak yesek bişey olmaz heralde dimi
(29 puan)
Kız yok haşlamak en mantıklısı bizim için
(3 puan)
Canım benim çok teşekkür ederim sen bilgilisin maşallah biz işte böyle birseyle karşılaşınca endişe ediyoruz. Balık yağlı degilmi hani sarfaya zararlı degilmi ? Balığı nasıl yapıp yiyiyorsun cnm..kızartması olmaz zatende.kabak çekirdeği bilemi zararlı acaba. Zaten ceviz fındık yağlı o da bize zararlı:((
Birde salçalı yemek derken mesela yeşil fasulye Dolma tencere yemeklerine 1 tatlı kasik salça koyup yapsam zararlımi ki  zaten hersey yasak gibi ne yiyeceğiz bebek yazık gelişmemesinden korkuyorum.ben eski Dr değiştirdim o enzimlerimi yükselmesi için elinden geleni yapmış sanki :(( sade maden suyu iciyormusun ben yemeklerden sonra ihtiyaç duyuyorum sindiremedigim için. Banada Dr vitamin yazdı vicium d3 yazmış korkuyorum kullanayimmi diye çünkü enzimler yukelirse geceleri uyuz gibi kasinti oluyor..ben zaten bu hastalığın ilacını kullanıyorum ursactive 250mg..şükür bu ilaç düşürmeye başladı Dr diyet dedi işte:((
(1 puan)
Valla psikoloji kalmadı korkuyoz
(29 puan)
Balığın kendi yağlı değil sulu zaten ızgarada kizart alt üst kendi yağı suyu ona yeter yani ekstra bişey koyma yağ gibi. Salçasiz yiyebilsen ne güzel onları ama tutupta sulu yemeklerde salcaya ekmek banma  öyle salçalı yemek yapsanda sadece tanesini ye suyundan tabağına bile koyma  kırmızı et çok tuketirsen zaten karaciğere yansır hemen buda safranı agritir az tüket onuda ızgarada alt üst pişir ye etide baligida tavuguda. Çekirdek yağlı oda kolestrol için kötü kolestrolde zaten yağ demek ondanda uzak dur bence. Ben maden suyundan tiksindim içemiyorum ama bebeğin gelişimi için maden suyu iyi birşey icmende bı sorun olmaz hem mideni rahatlatır bence
(3 puan)
Rabbım seni karşımıza çıkardı valla o kadar korkup ağladığım için..Allahı senden razı olsun cnm benim bizi bilgilendirdin
Birde özelden sana mesaj yazdım bakabilirsiniz rica etsem
(29 puan)
Allah sizden de razı olsun ben sadece bildiğimi yaptigimi paylaştım sizinle :) internete açıp bakın yazın diyet çorbalar yada et diyette nasıl tüketilir tavuk balık nasıl tüketilir herşey var orada. Birşey yemeden içmeden önce yazın bakın safraya zararı dokunur mu diye. Umarım hepimizin hamileliği güzel sonuçlanır :)
(3 puan)
Benim hastalığım da sizinki kadar kötü riskli gebelik erken doğum bebeğe zararlı olmasın diye :(( belirti kasinti zaten gözümden kulağımdan saçımdan tut ayak altı avuç içi gibi şükür ilaç basladim biraz yavaşladı ama ağzıma ne koysam bu zararlimi yesemmi yemesem mi diye geri çekildim sonrada bebek gelismezse  onun korkusu içime düştü öyle psikolojik bozuldu ki burada bu hastali çok bilen yok ki post açtım:((.yok sanırım.
Senden Allah razı olsun Hızır gibi yetiştin cnm..
Burdan sana sorsak cvp verirmisin yemek konusunda çünkü düşen düşenin halini bilir sahsim icin ben tecrübesizim. Ama yazdıkların uygulayacağım..
Son kez enginar kereviz pırasa pazı ıspanak bunlar faydalimi
Patlıcan kabak soğan zararlimi acaba yiyebilirmiyiz
Pirinç pilavı 3 kasik yesek olurmu cnm
Kuru üzüm ye dedi Dr kan yapsın diye korkuyorum işte :(( karpuz kavun erik üzüm armut şeftali muz zararı varımdır Bi gıda teknikeri olarak sana soruyorum cnm.
(3 puan)
Koleztoz ilgili diyet çıkmıyor çok baktım ama işte başından geçmiş biliyor cnm :((  sanada Rabbım kolay sağlıklı Bi doğum nasip.etsin banada ve tüm arkadaşlara aminn
(29 puan)
Enginar kereviz ve pırasa yemeyin safrayı harekete geçirir. Ispanak yiyin onun bı zararı olmaz. Pirinç pilavı yiyin az yağlı yapın ama çok tüketmeyin makarna da yiyin ama az olmak şartıyla dediğim gibi her gece ağrın olsada olmasada limonlu suyu iç yat. Kuru üzüm banada verdi kansızlık var bendede ama ben yiyemedim abartmadan günün erken saatlerinde yiyin. Karpuzu yiyin hem su yapar hem bebeği besler içeride. Çilek muz yemeyin erik yemeyin. Şeftali yiyin abartmamakla beraber. İmkanınız varsa bı diyetisyenle görüşün isterseniz :) patlıcan yemeyin. Uzun uzun yazamıyorum içinde su var bu var diye ama. İyi pişmiş soğan kabak ıspanak zarar vermez. Patatesten uzak durun. Semizotu yiyin magnezyum açısındanda size iyi gelir ilacını kullaniyorum demiştiniz.
(29 puan)
Pazı yı da iyi pişirerek yiyebilirsin. Armut ayva tarzı şeylerde yemeyin
(29 puan)
Nohut kuru fasulye de tüketmeyin.
(3 puan)
Evet kolestaz ilacı kullanıyorum..yemekte dediklerin safra için mi yemeyelim..muz bebeğe kilo yaptığını duymuştum diye yiyiyordum :( karaciğeri mi yorar ki cnm bu sandıklarının hepsini..
Bugün sana soru sorduk hakkını helal et ilerde biz olmasakta başından bu hastalik geçenler okuyup yaparlarsa sevabı gelir sana tekrar teşekkür ederim cnm Allah razı olsun
(29 puan)
Muzu bana doktorum yasakladı ondan dedim. Diğer dediklerim hep safra için. Yağlı şeyler karaciğeri yorar işte :) sizdende Allah razı olsun. İçtiğiniz yediğiniz diğer şeylerde çocuğa kilo yapar. Onu oraya koyan rabbim kolayliginida vericektir o bir şekilde beslenir içerde merak etmeyin :)
(3 puan)
Anladım cnm herseyi tek tek sagolasin sanada ve tüm hasta olan annelere Rabbım şifa versin hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin inşallah mutlu müjdeli doğum haberlerimiz olsun ❤️
(29 puan)
Amin amiiin cümlemize inşallah :) ♥️
-Reklam-
0 oy
(50 puan)
Yapmıyorlar mı doktorlar sizi 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 57 göst.
10 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hamisngl (50 puan) sordu
0 oy
5 cevap 171 göst.
31 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hamisngl (50 puan) sordu
0 oy
0 cevap 93 göst.
0 oy
1 cevap 109 göst.
26 Mayıs 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Serikli07 (64 puan) sordu

654,248 soru

3,439,867 cevap

4,273,514 yorum

184,855 üye

...