0 oy
248 göst.
Doğum kategorisinde (90 puan)
Doğumu doğal akışına bırakan, anneye gereksiz müdahalelerde bulunmayan, bilinçli bir doktor olduğunu duydum. En çok da alttan muayeneyi takıyorum kafaya. 2.dogumum olcak. Tanıyan var mı?

3 Cevap

0 oy
(197 puan)
Yanlış hatırlamıyorsam ben gittiğimde yıldızlı Medical Parktaydi pkos için gitmiştim bilgili görünüyor ama işinin takibini iyi yaptığını düşünmüyorum 
(90 puan)
Olumsuz deneyeminiz nedir?
(197 puan)
Benden tahlil ultrason istedi sonuçları attigimda baştan saçma birşeyler söyleyip gecistirdi
-Reklam-
0 oy
(1,036 puan)
Şu anda numune hastanesinde alttan muayene gerekmediği sürece yapılmıyor 
(90 puan)
Şu anda derken ne zamandan beri mesela? Arkadaşimin 7 aylık bebeği var doğum sonrası dikişli dikişli doğumhaneye götürüp çatala çıkarıp çok değişik bir aletle alttan kontrol yapmışlar ve rutin bir muayene imiş. Dikişli dikişli çok canı acımış
(1,036 puan)
Ben numunede gebelik okuluna gittim doğum harici muayene artık yapılmıyor dediler canım..
Doğum sonrası alttan muayene değil dikişlerle bakılıp ilaç sıkılıyor
(96 puan)
Serklaş lıyım her hafta bakıyorlar rahim ağzına uzunluğu na normal de alttan bakmıyorlar sakardayım
0 oy
(4 puan)
Aynur hanımın hastasıyım. Gebelik sürecimin sonuna gelirken iyi ki dediğim tek doktor. Sanki annem benimle ilgileniyormuş gibi hissediyorum. Şefkati, anaç yaklaşımı, içimi rahatlatan detaylı açıklamaları ve daha bir sürü yanıyla 36 haftalık süreçte çok memnun ilerledim. Umarım aynı şekilde de süreci tamamlarız
(90 puan)
Merhaba yorumunuzu şimdi gördüm. Ben de 2 kere muayeneye gittim. Ama hiç Aynur hanımda doğum yapan biri yok cevremde. Sizin çevrenizde var mı?
(90 puan)
Alttan muayene hakkındaki tutumu nedir bilginiz var mı? Ve doğuma hangi gün hangi saatte olursa olsun kendisi giriyor mu
(4 puan)
Ben de yeni gördüm yanıtınızı. Alttan muayeneyi çok gerekli olmadıkça yapmıyor. Azalmayan enfeksiyonum vardı artık lökoreye bakması gerekiyordu ve son raddede görelim dedi. Çevremde kendisiyle doğum gerçekleştiren arkadaşlarım var ve memnunlar. Doğumla ilgili, bebekle ilgili siz sormadan sizi bilgilendirmesi, tane tane anlatışı, ilgisi, bebekle ilgili birçok bilgiyi vermesi benim içimi çok rahatlatıyor. 39. Haftamdayım ama doğuma dair hiç korkum yoksa tamamen kendisinin yaklaşımlarından kaynaklı. Kendi numarasını veriyor. Ben normalde de insanları rahatsız etmekten çekinen biriyim o yüzden bizzat sordum saat kaç olursa olsun beni aramaktan çekinme muhakkak ara dedi. Evet doğuma da kendisi girecek. Doğum gerçekleşince tecrübeleri mi daha net aktarabilirim sanırım. Ama benim serüvenimde Trabzon’da içim rahat olan tek doktor bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim
(90 puan)
Peki hassas davrandı mı muayeneyi yaparken. Ya ben ilk doğumumu devlet hastanesinde yaptım. İnanır misiniz doğum değil ama alttan muayene aklımdan çıkmıyor. O yüzden resmen doktor seçerken önceliğim bu oldu. Bu arada doğum sonrası doğum hikayenizi dinlemeyi kesinlikle isterim:)) Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için, hızlı, kolay, sağlıklı doğumlar dilerim:)
(4 puan)
Eli kulağında bekliyoruz paşayı :) sağlıkla gelsin de seve seve anlatırım elbette. Eli gayet hafif ben ilk doğumumu yapacağım muayene için beni çevre çok korkutmuştu işte çatı muayenesi çok can yakıyor, açılmaya bakmak daha kötü vesaire gibi ama çatı muayenesi iki saniyelikti hiçbir şey hissetmedim Aynur hoca yaptı. Dün de açıklık için Müesser ebe muayene etti. Öyle rahatlatıcı davranıyorlar ki kendimi kasmama gerek bile yokmuş. Sürece bırakmak lazım kendimizi aslında. Sonuçta bedenimiz doğumu bilip tanıyor, ne kadar rahat olursak o kadar kolay geçeceğine inanıyorum ben. Ebeler nasıl acaba diye endişem vardı ama Müesser hanımla tanıştıktan sonra o korkumda geçti şu an sadece bebişin ben geliyorum demesini bekliyorum o kadar :)
(90 puan)
Gerçekten sizin adınıza çok sevindim ve rahatladım :) Umarım beklediğiniz gibi de güzel geçer her aşaması... Uygulamaya her girdiğimde sizin "doğum yaptım" yorumunuzu görmeyi bekliyorum inanın sizinle birlikte ben de rahatlayacagim:))
(4 puan)
Artık rahatlayabilir derin bir nefes alabilirsiniz siz de :) Pazartesi günü doğum yaptım çok şükür her şey yolunda ikimizde gayet iyiyiz :) zamanım dolunca daha fazla bekletmek istemedi pazartesi günü yatışım yapıldı. Saat 11 buçukta suni sancı ile yarım saatte doğum sancılarımı tetiklediler. Yarım saat sonra kendi sancılarım başlayınca suni sancıyı kestiler. Akşam 6ya kadar nefes egzersizleriyle her sancıyı karşıladım. gerçekten sancı çekme kısmım çok rahat geçti çok şükür. 8 cm açıklık olunca bebikte sancıları karşılarken arada ritmi yavaşlayınca , son yarım saat doğumu hızlandırma amaçlı suni yine verildi. Sadece son yarım saat beni zorladı o kadar. Ama artık o kadar da olsun tabi onca okuduğum duyduğum şeyden sonra çok çok şükür fazlasıyla rahat bir doğumdu. Ah Aynur hoca diyeceğim tekrar ve tekrar :) gerçekten burada ki annem gibiydi. O naifliği, beni doğum sırasında rahatlatması, doğum sürecinde ki o 7 saat içinde kontrol etmeye geldiğinde ki canımı yakmamak için imtina etmesi, doğum sırasında o son yarım saatte bana kendimi iyi hissettiren, güvende olduğumu hissettiren, hadi kelebeğim hadi güzel kızım hadi annecim az kaldı gibi sözleri (şu an bile ağlayasım geldi) bebek doğduğu an onunla birlikte gülmek, destekleyici konuşmaları yani nasıl anlatayım ki. İyi ki gerçekten Allah razı olsun ondan :) son ıkınmada kendimi kontrol edemediğim için minik sıyrıklardan sebep iki dikişim oldu, dikişlerimi bile  inceleyerek ve özveriyle yaptı. Oğlumu sevdi, hasta bakıcı üzerimi giydirirken kendisi de yardım etmek istedi. Sona geldiğimde her anımda yanımdaydı. Yani Allah bin kez razı olsun. Benim yolumun Aynur hocayla kesişmesi, onunla devam etmem, normalde şanssız biri olmama rağmen hayattaki en büyük şanslarımdan biri bence. Gönül rahatlığıyla artık sürecimin sonlandığını kutlayabiliriz. Siz de en az benim kadar bu anı beklediniz :)) ay umarım sizin de çok güzel geçer :)
(90 puan)
Sizi tanımıyorum ama inanın o kadar duygulandım ki :) Çok mutlu oldum, Allah bebeğinizle sağlıklı mutlu huzurlu güzel günler geçirmenizi nasip etsin. İkinizin de gözü aydın, ikinize de geçmiş olsun.. Ben henüz 22 haftalığım ama olur da hala irtibat halinde olma şansımız olursa ben de (inşallah güzel geçecek olan) doğum hikayemi sizinle paylaşacağım:)) Allah'a emanet olun:)
(4 puan)
Muhakkak bekliyorum güzel haberlerinizi. Her şey güzel olsun sizin için inşallah, dualarım sizinle. Sağlıkla sıhhatle kavuştursun Rabbim sizi :)
(0 puan)
Merhabalar bende aynur hanıma gidiyorum bebegim iri diye 38 haftalıkken suni sancıyla dogumu baslatalım dedi 3cm acıklıgım var size suni sancı verme sebebi neydi kafam cok karısık yorumunuzu bekliyo
(4 puan)
Aklıma düştünüz sisteme girdim, nasılsınız? Umarım doğumunuz güzel geçmiştir. Sağlıkla kavuşmuşsunuzdur bebişinize :)
(4 puan)
Çok geç gördüm ama yine de yazayım belki başka bir annişe faydası olur. Umarım doğumunuz güzel geçmiştir sağlıkla kucağınıza almışsınızdır. 38. Haftadan sonra doğumu isteyen anneler olabiliyor. Bebiş iriyse 40 da daha da büyümüş olurdu. Sizin doğum süreciniz için söylemiş olabilir. Benim bebeğim minişti o yüzden 40 dolana kadar bekledim. Daha da beklerdim ama 40. haftası dolmuştu. Gelmeye pek niyeti de yoktu ve bebişko hareketlerini yavaşlatmıştı. Doğumu benim isteğimle başından beri belli olan gün için planladık ama suni sancı sadece tetikleyicisi. Yarım saat verdiler sonra serumu aldılar. Devamında kendi sancılarımla devam ettim. Suni sancıyı bana öcü gibi anlatmıştı herkes. Ama alakası olduğunu düşünmüyorum boşuna gerilmişim. Herkesin acı eşiği elbette ki aynı değil ama yaşamasaydım suni sancı hep en korktuğum şey olarak kalacaktı. Şimdi yaşadığım için kendi adıma söylüyorum hiç öyle bir şey değilmiş. Kendinizi rahat hissedin. Acı çekeceğinizi düşünmeyin. Kendimi hep “Bebeğimin doğma sürecinde onun gelişine yardım ediyorum, bunlar sancı değil, bunlar sadece rahim kasılması, bebeğim nasıl olacağını biliyor vücudum nasıl olacağını biliyor sadece bebeğime yardımcı oluyorum” diye düşünerek doğum yaptım. Bu arada bana hep çok nazlısın derler en küçük hastalıkta bile. Düşüncelerinizi başka yöne çekmeyi başarırsanız çok yardımcı oluyor.

652,711 soru

3,434,097 cevap

4,267,312 yorum

184,464 üye

...