0 oy
43 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (64 puan)
Merhaba hanımlar

Yoga yapmak istiyorum daha önce hiç yapmadım hiç bilgim yok ücretsiz YouTube dan veya uygulama olarak yapan varmı yardımcı olabilir misiniz.

1 cevap

0 oy
(1,942 puan)
Yoga; Hinduizm, Budizm ve Jainizm dinlerine bağlı bir ritüel olduğu için ben yapmadım hiç. Eğer İslam dinine mensupsanız, dinimizde başka dinlerin ibadet şekillerini uygulamak da caiz değildir zaten. Rahatlamak için başka bir yöntem tercih etmenizi tavsiye ederim. 
(64 puan)
Doktorum tafsiye etti ibadet olarak değil spor veya şifa gibi düşünün
(1,942 puan)
Spor olarak gebelikte yapılabilecek egzersizler var onları yapabilirsiniz, şifa için de namazımız var. Doktorum bana da önermişti, Müslüman olduğumu söyledim. O zaman namaz ve biliyorsan Kur'an da okuyabilirsin demişti. Onlar beni her zaman rahatlatmaya yetiyor zaten şükür.
(16 puan)
Dinle ne alakasi var yapmayin gozunuzu seveyim! Yoga esneme hareketleridir ve yapilmasi vucut icin cok faydalidir. Bu hareketlerin cikis noktasi din olabilir ama sonucta spor olarak dusunup yapabilirsin ne var bunda? Kaldi ki namazla karsilastirma yapmak cok absurd. Ne yani namaz kilarken bacaklarini one arkaya falan mi esnetiyorsun ya da ust vucudunu ayni sekilde?? Namazda belli basli tekrar eden hareketler var onlar da yoga hareketleriyle benzer bulundugu icin hala don dolas ayni argumanlari soyluyorsunuz ama atladiginiz bir sey var ikisi ayni sey degil. Ve ayrica sizi rahatlatan namaz ve kuran okumaksa yapin ne guzel. Ama baska biri daha degisik bir oneriyle geldiginde hemen "dinimiz icin uygun degil yanlis!" gibi bir yaklasim hic dogru degil. Her seyi dine baglamayin rica edecegim. Yoga da pilates gibi bir spordur ve vucuda faydalidir.

Size gelince Gamze Hanım bence yoga ya da pilates doktorunuz ne oneriyorsa onlari yapin. Sonucta doguma kadar vucudumuzu esnetmemiz gerekiyor. Bunun icinde kontrollu oldugu surece spor yapmak en mantiklisi. Youtube'da bir cok kanal var. Ben pilates yaptigim icin cok guzel bir kanal buldum oradan izleyerek yapiyorum. Siz de deneye deneye bulabilirsiniz :)
(272 puan)
#mavice545 katılıyorum, caiz olmayan bir şeyi yapmaya benim de gönlüm el vermedi, küçükken okulda beden derslerinde yaptığımız ısınma ve esneme hareketleri vardı arada onları yapmaya çalışıyorum, namaz kılıyorum, haftada bir iki defa yürüyüşe çıkıyorum, vücudu çok zorlamamak lazımmış bunların yeterli olduğunu düşünüyorum, gerisi zaten tevekkül işi. İlerleyen haftalarda da plates topu üzerinde esneme hareketlerine başlamayı düşünüyorum. Rabbm cc hepimize bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin, amin.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 104 göst.
3 Mart 2022 Doğum kategorisinde Sinem12 (8 puan) sordu
0 oy
15 cevap 762 göst.
10 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nuryoncalik (45 puan) sordu

651,782 soru

3,430,344 cevap

4,262,990 yorum

184,220 üye

...