0 oy
325 göst.
Doğum kategorisinde (5 puan)
İlk kez hamile kaldım sizce normal doğum mu yapmalıyım yoksa sezeryan mi (normal doğumdan korkuyorum)
Gebelik haftası 6

11 Cevap

0 oy
(887 puan)
Normal doğumdan bende korkuyordum ama hiçte korkulacak bir yanı yokmuş açılman  7 8 cm olup doğru ikininca hemen çıkıyor cocuk ben 10 dakika da doğurdum 
(5 puan)
Ağrın sezeryana göre daha fazla galiba
(887 puan)
Sancim aşırı aşırı fazla oldu benim onun dışında bide dikiş doğurur doğurmaz ayaga kalktim ben
-Reklam-
0 oy
(40 puan)
Bunun icin biraz erken suan bebeğini sağlığını düşünmen yeterli ama eger sancilimi dersen ikisde sancılı ama sezaryenle doğum düşünürsen birkeredaha düşün dogum yaparken birsey yok fakat dikişlerin birine bagli sekilde yataga yatip kalkman zor olur sağlıkla kucağına alman dileğiyle:)
0 oy
(389 puan)
Normal dogumda sanciyi once cekiyorsun bebek doğduktan sonra hic birsey kalmıyor geciyor ayaklaniyorsun hemn. Sezaryanda ise hersey bebegini kucagina alinca başlıyor yardima muhtac oluyorsun  iki haftada kismen toparlaniyorsun bebegi emzirmeye bile zorla kalkiyorsun yerinden. Yani bakanin varsa sezaryan güzel yoksa normal doğum 
0 oy
(3 puan)
Merhabalar kaç haftalık bebeğiniz bilmiyorum ama normal tercih edin sezeryan a göre daha rahat son 1 ay bol bol uzun yürüyüş yapıp merdiven çıkmak çok işe yarıyor 5 dk da dogurabiliyorsun. 
0 oy
(518 puan)
Bence sezaryan bir ameliyat tamam çocuk doğmuş oluyor ama anne normal doğum istemezse ya da bebekte veya annede sağlık problemi varsa yapılacak bir şey. O kadar kesilmektense bence normal doğumda o anı hissetmek o acıyı hissedip çocuğu kucağına almak daha farkli bir his. 
0 oy
(184 puan)
Ben normal doğum çok isterim daha sağlıklı ilk doğumun olur senin gibi ama şekerim var açlık kesin sezeryana alırlar ilerde beni. Sağlık sorunun yoksa en iyisi normal doğum. Biliyorum ben de korkuyorum herkes abarta abarta anlatıyo ama karnnının yedi kat kesilmesi sanki daha korkunç. 
0 oy
(441 puan)
Tabi işler bazen insanın istediği gibi yolunda gitmiyor bunu sen seçmiyorsun ani sezaryen kararı oluşabilir yada ansızın suyun gelir normal doğurursun gidişata bağlı bende normal istiyordum ona bakarsan ama sezaryen oldum aniden 
0 oy
(322 puan)
Bir sorun olmadığı sürece normal doğum tercih edilmelidir. Bebeğin sağlığı için normal doğum en iyisi. Biraz araştırırsanız fikriniz değişir. 
0 oy
(833 puan)
Ben normal doğum yapdım iyikidə yapmışım. 4sm açılmam vardı doktora gedincə bir da artdı ve 15 dakikada doğum yapdəm. Şimdi 25 haftalık ikinciyə hamileyim yine de normal doğum olsun istiyirəm. Çünkü doğumdan 2 saat sonra bebeyimle kendim ilgilendim emizdirdim hastaneden çıkıncaya kadar benimle oldu tez toparladım. Sezeryanda çok ağrı oluyo bebeyinle ilgilenemiyosun dikiş bir ömür kalıyo .
0 oy
(760 puan)
Normal doğumda dogurana kadar çekiyorsun sezeryanda bir ömür o dikişlerin ağrıyor normal doğum yaptım ilk kızımı evet zor bir süreç ama bebek doğduğu anda hiç bir ağrın kalmıyor mucize gibi yani şimdi gene hamileyim normal istiyorum ama şartlar sezeryan olursa yapacak bisseyim yok 
0 oy
(68 puan)

canım benim de ilk hamileliğim 34+4 deyim ben de senin kadar kararsızdım. Karşılaştığım, tanıştığım doğum yapmış bebekli anneler normal doğum yapan sezeryan yaptır, sezeryan yaptıranlar normal doğum yap diyordu kafam daha çok karışmıştı. Doktoruma danıştım bu durumu aynen anlattım o da ; ben doğum yapsam sezeryan yaptırırdım, normal doğumda vajinal olarak toparlanma sezeryana göre geç olabiliyor, idrar torbasında sarkma ya da ilişkide komplikasyonlar olabiliyor bunun için sonrasında ameliyata girmen bile gerekebiliyor dedi ve kararımı net şekilde sezeryana çevirmiş oldu. Tabiki sorunsuz normal doğum yapanlar vardır ama onun da bir olasılık olduğunu bil. Ne olursa olsun umarım rahat bir doğum geçiririz :)

654,300 soru

3,440,023 cevap

4,273,698 yorum

184,869 üye

...