0 oy
195 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (26 puan)
kapalı
18+1 haftalığım ve erkenden tekmelerini hissediyorum normal mi ve çok sıklıkla kuyruk sokumum ve belimde ağrı oluyor  cinsiyetini göstermedi kendisini sakladığı için ve aşırı oynuyor korkuyorum ve aşırı göğüs kaşınmam var onun nedenide nedir 
Gebelik haftası 18+1
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

9 Cevap

0 oy
(11,325 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Ben de 15-16 da kıpırtı olarak hissettim ve ilk teknesini 18 de hissettim. Bel ağrısı normal karın büyüdükçe vücudun ağırlık merkezi değişiyor bele çok yük biniyor. Kuyruk sokumu da biraz öyle hele bir de eğrilik varsa durulmuyor. Oturma simidi alın, rahat edersiniz. 

Göğsünüz çatlıyor olabilir, yağ sürün ve kaşımayın çatlamayı hızlandırırsınız. 

Bebek hareketinden de korkmayın, hareketsiz olması sorundur. Nerede hareket orada bereket demiş atalarımız.
-Reklam-
0 oy
(833 puan)

İlk gebeliklerde çok zaman 19 haftada olunca haraket ediyor canım ve hafta böyüdükcə hareketlerde artıyor. Bende ilk gebeliyimde 19 haftamda hiss etmişdim. Şimdi ikinciyə hamileyim bunda 15 de hiss etdin:)


(26 puan)
Gitiğim doktor imkansız şuan hissetmen deyip bağırsak hareketi DİE geçiştirdi beni ve kendimi çok kötü hissetmiştim resmen beni yalancı durumuna çıkarmıştı arkadaşımın yanında oysaki ben evladımın hareketini hisetmeyecek kadar dikkatsiz biri değilim
0 oy
(110 puan)
Normal annesi merak etme bazi bebekler kendilerini son aya kadar bile gostermiyolar ama 19-22 haftalar arasi detayli ultrasona girersen gosterir gostermiyosa bilki kizdir :)) bu arada yat uzan dinlen bol bol dinlenmeye ihtiyacin var hayirlisiyla alirsin insallah bebegini kucagiina :)) 
0 oy
(82 puan)
Hareket hissetmeniz güzel bir şey tabii. Maşallah. :) Ben de 5.ayım bitecekti neredeyse zar zor öğrendim. Benimde çok hareketliydi. Kendini göstermediği için kız herhalde dedik ama erkek çıktı. :) Gelişmeye devam ettikçe bu tarz ağrılar olacak. Ben hamile destek yastığıyla rahat ettim. Büyük olanlardan almadım ama. Onlar gereksiz büyük ve yer kaplıyor. Bacak arası için ortopedik olanlar var. Eczanelerde de  bulabilirsiniz. Trendyoldan da alabilirsiniz. Hem hamilelik sonrasında da kullanabilirsiniz. Özellikle visco olanlar çok rahat. Omurgayı belli bir dengede tuttuğu için sırt ve bel ağrılarımı hafifletmişti. Göğüs kaşınması ben de yaşadım ilk aylarda. Göğüs dolgunluk kazandıkça süt kanalları açıldıkça geriliyor ve kaşıntı yapıyor. Doktorunuza danışın. Doğal yağ veya kremler var. Onlarla masaj yapabilirsiniz. Ben hem çatlaklarıma da kullanmak  için lierac almıştım. Göğüs ucuma da kullandım. Karnımdaki çatlaklarıma da kaşıntı olunca kullandım. Biraz pahalı ama harika bir krem. Jelimsi bir yapısı var. Yapış yapış olmuyor. Uzun süre kullanırsınız. Hamileliğim bitecek ama hâlâ yarısına gelmedim. Onu tavsiye ederim. 

 
(82 puan)
Bir de eğer göğüsleriniz büyükse sütyenin baskı yapmasıyla da oluyor. Ben gece yatarken takmıyorum bu yüzden. Veya önce atlet giyip onun üzerine takın. Gün içinde öyle yapıyordum göğüs ucum acıdığı için.
0 oy
(221 puan)
15 haftadan beri hissediyorum hatta dışarıdan harektlo olması çok iyi doktorlar bile en sevdiğimiz bebek hareketli bebek çünkü iyi olduğu anlamına geliyor diyor karnizn buykde bel ağrısı ondan olabilir yada çok ayakta duruyorsaniz
0 oy
(561 puan)
Bende 18+1 deyim aşırı bi hareket hissetmiyorum birkaç kez hissettim daha ama neden korktunuz anlamadım ben çok hissetmiyorum suan evet ama ultrason da bakıldığında maşallah çok hareketli kötü yada zararlı olsa doktor söylerdi heraldi sakin olun :) bel ağrısı ara ara bende de oluyor göğüste de kaşıntıdan ziyade acı ve hassasiyet var irin mi süt mü bilemiyorum bende ama minicik akıntı oluyor. Benimde ilk gebeliğim normaldir bunlar :)
0 oy
(314 puan)
Göğüslerin birden büyüdüğü için geriliyor ve sürekli yağ yada krem kullanmalısın çünkü gerilme sonucu yırtık oluşabilir. Sürekli Ben zeytin yağı kullandım iyi geliyor. Kuyruk sokumu bir süre devam eder Ben de de oldu ve azalır zamanla oturma simiti kullanabilirsin o da rahatlatıyor. Bebek büyüdükçe yer açılıyor ağrılar o yüzden. Tekmelemeye de erkenden başlamış maşallah normalde çok fazla hissetmezsin bu haftada az hissedilir sanki nabız atışı gibi olur ama normaldir bence. Ben de cinsiyeti 22 haftada ancak öğrendim. Göstermedi hep sonra erkek dediler her kontrolde soruyorum erkek mi diye .28+0 haftadayim.
0 oy
(47 puan)
Hepsi normal zaten 16 haftadan sonra hissetmen lazımdı. Sağlıklı annesi işte bırak vursun :) ağrılarda normal büyüyor artık. Merak etme belirli zaman sonra alışırsın ağırlığına ağrın olmaz
0 oy
(702 puan)
İlk gebeliğim 17 de kıpırtı hissetmeye başlamıştım 21 den sonra net olarak tekme hissetmeye başladım şuan 25 haftalık aynı hareketli çok şükür. Hareketli olması daha iyi korkutmasın bu durum seni 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
19 Temmuz 2023 Doğum kategorisinde Habibekk (83 puan) sordu
0 oy
15 cevap 648 göst.
10 Kasım 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ctnyaprak (86 puan) sordu
0 oy
1 cevap 417 göst.
6 Mayıs 2019 Doğum kategorisinde Behrican (1,106 puan) sordu
0 oy
4 cevap 243 göst.

653,922 soru

3,438,715 cevap

4,272,216 yorum

184,772 üye

...