0 oy
168 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (74 puan)
İlk gebeliğim de rahim ağzım güçsüz olduğu için bebeği tasıyamıyordu çanak şeklinde olmuştu yani acil yatış verdi doktorum 24 haftalık da öğrendim bu problemlerini doktorum geç kalmışız dedi yattim. serklaj olamadım çünkü ilk doktorumun dikkataizligi görmedi anlamadı. 32+4 doğum oldu sezeryan oldum hatta. Fakat şimdi yine 15 haftalık hamileyim ve problemlerimi anlattım yine olabilirmiyim dedim cunki risk bu normalde yapmaları lazım ama yapmadılar rahim ağzına baktım problem yok bende gördüm şükürler olsun bişi yok ama sonrasını bilemiyorum böyle bir durum yaşayan varmı ?
Gebelik haftası 15

6 Cevap

0 oy
(30 puan)
Aslında önlem amaçlı serklaj atılması gerekiyor hafta ilerledikce rahime baskı olacak erken doğum riskin artacak böyle olmayacagina dair hangi Dr bunun garantisini verebilir ki.. 
(74 puan)
Bende bunu söyledim doktor diyor ki her hamilelik aynı değildir.
-Reklam-
0 oy
(756 puan)
Rahim ağzı ölçümünuz hakkında bilgi verildi mi? Aniden de gelişebilir bunu göz ardı etmemek lazım. Başka Dr a da görünün bence 
0 oy
(718 puan)
Ölçüsünuz mutlaka ölçülmeli ve burada malesef erken doğum söz konusu. Şuan haftası küçük tabiki sorun olmayabilir sorun haftası büyüdüğünde yaşanıyor ve hafta ilerleyince serklaj yapılamıyor bence mutlaka başka doktora görünün önlem almaları gerekiyor 
0 oy
(719 puan)
Devlet hastanesinde mi bu gerek görmeyen doktor canım? Gerekiyorsa özele git canım. Rahim ağzı uzunluğu normal olsa bile bu sorun yasanabiliyor. Benimki 47 mm rahim agzi uzunlugu ama 22 gün önce rahim agzi yetmezliginden acikligim oldu serklaj oldum sonrasinda suyum geldi. Almak istediler aldirmadim. Bebek susuz sakat dogma riski var enfeksiyon riski var. Bilinmezin içindeyim. Bunu yasama yani. Cok zor bir durum cok. Problemini anlayacak bir perinatolog bul mutlaka.
(1,588 puan)
Şimdi kaçıncı haftadasin. Suyunun artması için havuç suyu iç canim
(719 puan)
22+6 dayız. Havuç suyu da denedim karpuz da artırıyor dediler. Ama ne kadar cok tuketirsem o kadar cok suyum geldi. Ultrasonda baktıklarında hic suyu yok sıfır dediler. Gecen gece normal su bile içmedim belki sonlandırırlar diye ultrasonda bakınca suyu 20 dedi doktor. 50 nin altını yoktan sayıyorlar zaten. Kesem delindigi icin su olussa bile durmuyor hepsi boşalıyor.
0 oy
(1,588 puan)
Başka doktorlara da git canim tek doktorla kalma..
0 oy
(58 puan)
Aynı seylerı yasamısız canım bende ilk gebelıgımde 24 te ogrendım ve Serklaj olamadım erken dogdu benım de kızım suan yenı hamıle oldugumu ogrendım bende de bır korku aynı seyı yasar mıyım diye ama daha once doktora Bı kere sormustum her gebelik aynı degıldır risk vardır ama yine olacak diye bısey yok ilerleyen haftalarda bakılır demıstı Allah yardımcımız olsun lutfen gıdısatın hakkında benı bilgilendır olur mu? 
(74 puan)
Tabiki yazarım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 140 göst.
14 Haziran 2023 Tüp Bebek kategorisinde A&_ (94 puan) sordu
0 oy
1 cevap 105 göst.
3 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hasrettkgz (64 puan) sordu

648,938 soru

3,419,389 cevap

4,250,584 yorum

183,427 üye

...