0 oy
311 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (34 puan)
kapalı
5 haftalık gebeyim ve yaklaşık 1 haftadır nerdeyse günde 1 paket sigara içtim. Kafam çok karışıktı. Boşanma sürecindeyim. Bebeği istemedi. Ama  ailem arkamda çok şükür. Haftaya ya da sonraki haftaya doktora gitcem kese ve kalp atışı için. Beta 4965 çıktı dün.  Kötü bişey olur diye korkuyorum.  bırakacam tabiki ama bu süreç stresli geçiyor. 
Gebelik haftası 5
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevap

0 oy
(267 puan)
Günde bir paket sigara, 5 haftalık bebeğe tabiki zararı olur özellikle ilk 12 hafta çok önemli. Bebeği istiyorsanız kendinize hakim olmaya çalışın. 
(267 puan)
Zararın neresinden dönerseniz kardır. Bundan sonrasına odaklanın. Umarım bebeğiniz sağlıklıdır ve sağlıkla doğar. Yaşadıklarınızı anlıyorum. Benzer durumu ben de yaşadım. Yıllar süren tedavi ve kayıplar sonucu hamile kaldım tüp bebekle. Daha önceden oluşturmuş olduğumuz embriyoları transfer ettirmek istedim. Yaşı 40 ı geçti. Eşim benden boşanmak istedi. Sonra transfer için imza attı gebelik oluşunca da aldır ben tutacağını düşünmedim dedi. Beni terk etmeye kalktı. Çok kötü günler yaşadım. Şükür 30. Haftaya gelebildim. Sizi zor günler bekliyor, kötüye odaklanmamaya ve pozitif olmaya çalışın.
(34 puan)
Boşandınız mı peki kurtuldunuz mu bu insandan
(267 puan)
Boşanmak istemedim. Çocukla baba arasında bir bağ kurulsun diye düşündüm. Çocuğunu belki hiç arayıp sormayacaktı. En azından doğsun biraz vakit geçirsinler dedim. Ailem de beni yalnız bıraktı. Geri adım attım ama o burnundan kıl aldırmıyor. Bu gebelik sürecinde yardımı oluyor. Bir araya geldikten sonra rahim ağzım açıldı serklaj oldum. Bebek sağ salim doğsun da bir müddet sonra herkes yoluna.
(34 puan)
Rabbim yardımcınız olsun. Sizinki de insan değilmiş. Koca olamayan insanlar baba olmaya kalktı olan bizle yavrularımıza oldu. Kimsenin ahı kimsede kalmaz
(267 puan)
Kalmasın ahımız zaten. İlahi adalet yerini bulsun. Allah bize ve evlatlarımıza sağlık ve güç versin. Teşekkür ederim. Allah yardımcınız olsun sizin de.
-Reklam-
0 oy
(1,715 puan)
Allah yardımcınız olsun gercekten zor bir süreç. Siz yınede can tasıyorsnuz bakın ailenizde arkanzda durmus ne guzel braz azaltmaya clısın brakamıyorsanz ble sayısını azaltın.rabbim saglıkla kucagnıza almayı nasıp etsin yardımcınız olsn
(34 puan)
Amin inşallah
0 oy
(611 puan)
Stresli bir surecte sigara birakmak cok zor ama gebelik icin de hem stres hem sigara olmasi cok zarar. Yapabiliyorsaniz once stresle basa cikmaya calisin, yardim alabilirsiniz uzmanlarindan. Allah im yardimciniz olsun insallah sigaradan da tiksinirsiniz bir an once. Bence sigaradan tiksindiginizi dusunun her elinize aldiginizda. Beyniniz bu dusunceye uyum saglar tiksinmeniz daha kolay olur diye dusunuyorum.
0 oy
(201 puan)
Hiç dert etmeyin Allah'tan herşeyin hayırlısını dileyin. Gebelik haftası çok küçük birşey olduğunu düşünmüyorum. Siz sigarayı azaltıp veya bırakmayı deneyin. Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz. Ama inanın sigaradan daha zararlı birşey varsa o da stress. Defalarca kanama geçirdim eşimden kaynaklı stress yüzünden. Şuan şükür 7. Aydayız. Yani bebek doğmayı seçmişse her şekilde doğuyor içinizi ferah tutun. Doğduktan sonra sinirli bir bebek olabilir o ayrı ☺️
0 oy
(1,187 puan)
Canım bizde isteyerek yaptık çocuğu şuan 37 haftalık hamileyim ilk etapta ben çok yalvardım istedimde oldu daha sonra o kadar çok sorun kavga oldu ki çocuğu istemedi eşim , 3 ay kabullenemedi daha sonra gebelikle alakalı sorunlar çıktı beraber özel hastaneye gittik bebişi renkli ve canlı görünce ağladı ondan sonra kabullendi , zaman geçsin eşinde kabullenerek emin ol inşallah aranız düzelir . Sigaraya gelirsek 27. Haftaya gelene kadar ben günde 5 tane kadar içiyordum şuan günde 1 en fazla 2 tane içiyorum 
(34 puan)
Yaparlarken akılları nerede acaba anlamıyorum bu adamları.
(1,187 puan)
O an zevkleri ile meşgullerdi :D

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 419 göst.
0 oy
2 cevap 389 göst.
1 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evin6231 (34 puan) sordu
0 oy
0 cevap 183 göst.
1 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evin6231 (34 puan) sordu
0 oy
3 cevap 543 göst.
28 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evin6231 (34 puan) sordu

650,941 soru

3,426,993 cevap

4,259,488 yorum

183,978 üye

...