0 oy
342 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (567 puan)
yeniden gösterildi

Kızlar ben daha önce sorulduğunda ikili üçlü tarama yaptırmak istemedim. birşey çıksa bile aldırmayacağımız için canımız sıkılsın istemedim.   Şimdide doktorum Doppler renkli ultrason çektirmemi istedi ama merak ettiğim şu ki Doppler yaptırmak zorunlu mu ? Zorunlu değilse yaptırmayı düşünmüyorum.

Gebelik haftası 18+5

4 Cevap

0 oy
(842 puan)

Bu testlerde korkulcak bir şey yok. Bebeğin gelişimine bakılacak. Bir sorun varsa da kimse sana sormadan bebeğini almaz. Sen kabul ettikten sonra sıkıntı yok. Doppler yaptır kan akışı beslenmesi vs bakılsın.önveden önlemini almış olacaksın. Daha bilinçli bir anne olursun.

(567 puan)
Önceden ne önlem alınabilirki. Allah korusun çok büyük bi sorun olsa dahi aldırmacağım için birşeyler öğrenip canımı sıkmanın gereği olmadığını düşünüyorum.
(25 puan)
Sorun zaten aldırmak değil allah korusun herhangi bir yerinde sorun olursa doğduğunda hemen mudahale edebilmek de var işin içinde
Örneğin yetersiz beslenme, kalp kapakçıklarında sızıntı, böbrek yetmezliği vs. Evet şuan sıkıntı istemiyorsun ama doğduğunda bu sıkıntılar olunca ne yapacaksın. Ameliyatı ilacı var ona göre
-Reklam-
0 oy

Yok zorunlu değil sadece bebeği renkli görüyorsun ben yaptım detaylı ultrasonla birlikte. Detayli ultrason olmasaydı yaptırmazdım o esnada renkli de gördüm bebegimi :)

Bu doopler dediğiniz ikinci düzey ultrason oluyor sanirsam detaylı yani
3 veya 4 boyutlu oluyor doktor parmaklarının boğumuna kadar bakabiliyor. Bende zorunlu olmadığı sürece 2li 3lü taramalarda olduğu gibi bi sorun çıksada aldırmayı düşünmediğim için canımı sıkmak istemiyorum girmeyi düşünmüyorum.
Yaptirmayin o zaman
0 oy
(606 puan)

Zihniyetiniz çok değişik gerçekten düz mantık la yaklaşmayın bebeğinizin sağlığını düşünün,  ayrıntılı usg yi yaptırmak demek, çocukta anomali saptanıp gebeliği  sonlandırmak değildir  Ayrıntılı usg sayesinde bebeğinizin kalbin de bi problem varsa doğum esnasında önlem alınır, bebeğin kafası büyükse  sizin çatınız küçükse bebeği normal doğurmak hayati tehlike doğuracağından önlem alınır. Bu kadar önyargılı olmak yerine biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. 

Ortada düz mantık olan hiçbirşey yok. Araştırmayı bende biliyorum sadece burdaki yaptıran veya yaptırmayan insanlardan öneri ve fikir alıyorum. Aldırmak veya aldırmamak değil konu zaten. Her ne olursa olsun aldırmayacağımı bildiğim için şimdiden öğrenip de neden canımı sıkayım kendimi de çocuğumu  da strese sokayım diye düşünüyorum. Önyargılı olsam buraya gelip kimsenin fikrini almaya gerek duymadan yaptırmazdım zaten. İnsanların fikrini ve bilgisini önemsediğim için burdayım.
Mesele strese girmeniz mi yani. Bebeğinizin sağlığı için doktorlar hamilelik esnasında tek bir ultrason şansınız dahi olsa bunu 22-24 haftalar arasında yaptırın diyor, araştırma yapmış olsaydınız buraya gelip de sorma gereği duymazdınız bence. Her neyse ben fikrimi paylaştım, yaptırıp yaptırmamak elbette sizin kararınız, ben dün yaptırdım strese girdim mi evet girdim fakat, şuan içim çok rahatladı kafam da en ufak bi soru işareti kalmadı iyiki de yaptırmışım diyorum
0 oy
(121 puan)

Kotu seyler duymamak icin ikili yarama yaptirmiyorum diyorsun ama boyle doguma kadar her gunun acaba ile gececek. 

Kardewim arkadawlar dogru soyluyor sana kimse bebeyni zorla aldira bilmez sadece dogru soyluyorlar ya kafasi iriyse dogumda sizin icin tehlike olur en basit weyleri bile duwunmeniz lazim ben 13 haftalikken yaptirdim dopler wimdi 24 de birde yaptircam
Her gün çocuğumun burasında bi sıkıntı var zihinsel veya fiziksel neden böyle oldu diye düşünmekten iyidir. Kendi doktorum da çoğu şeyi sağlıklı dedikten sonra içimde acaba olacağını sanmıyorum.
Aynen oyle ben gitdiyimde biraz heyacan yaptim o kadar yoksa acaba saliklimi demekdense bir defa gitmek faydali

İlgili sorular

651,312 soru

3,428,505 cevap

4,261,016 yorum

184,094 üye

...