0 oy
80 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (5 puan)
22 haftalıkken kaşıntı başladı ilk uyuzdan şüphelendim doktora gittim ama büyütecle bakıp degilsin dedi. İçime sinmedi başka doktora gittim oda degil bu dedi, ama hiç tatmin olmadım toplamda 2 farklı şehirde 7 dermatolojiye gittim hepsi uyuz degil dedi 1 tanesi için rahat etsin die tedaviye başlayalım dedi 2 hafta tedavi oldum tabi bu haftalarda temizlikti elbiseleri kaynatma evi kırkladım geçmiş gibi oldu tekrar kaşıntı başladı döküntü yok ama ben kaşıyarak yoluyorum özellikle bacaklarım şuan 34 haftalıgım hala geçmedi acaba başına gelen oldumu lütfen yardımcı olun.
Gebelik haftası 34

3 Cevap

0 oy
(3 puan)
Canım bende öyle oldu geceyi yatamaz oldum 4 aydır öyle aynı uyuz değilsin dediler bir doktor hariç gebelik kaşıntısı dedi hormon değişikliginden doğum yaptığın Gibi kaşıntı geçer dedi 
(5 puan)
Banada kadın doğumcu öyle dedi ama, ya geçmese die korkuyorum çünkü kaşınmak çok kötü birşeymiş.
-Reklam-
0 oy
(285 puan)
Sizin kadar yoğun olmasada bende de kaşıntı var.Bende doktora gittim karaciğer enzimleri ne bakıldı herşey normal çıkınca çatlama yapacaksa vücut hamilelik nedeniyle oda bu şekilde kaşıntı yapar catmala onleyici krem vs.urunler kullanın dedi.Arti bana sanki sizin deterjan kullanınca temizlik yüzünden daha fazla kasintiniz oluyor gibi geldi belki alerjiktir.Alerji testi istedinizmi genelde istiyorlar.
(5 puan)
Bi tane prof.  Deterjan yarı yarıya kullan çift durulama yap,kese duş jeli şampuan kullanma dedi kuruyemiş tatlı domates kırmızı et uzak dur dedi hepsini yapıyorum aslında ama yok işe yaramıyor. Temizlikte de hamileligim boyunca Arap sabunu ve sirke kullanıyorum çamaşır sulu yada diğer kimsalları ben kullanmıyorum ama o kimyasallar evde sürekli kullanılıyor özellikle yag çöz ve çamaşır suyu hiç onları solumakla kaşıntı olacağını düşünmedim ama şuan ondan mı die sorgulamaya başladım olmadı alerji testi yaptırım.
(285 puan)
Bencede yaptırmalısınız .Allah yardım etsin.Gercekten zor.Hayirlisiyla çocuklarımızı kucağımıza alsak da şikayetlerimiz azalsa.
0 oy
(206 puan)
Canım ben onu gebeliğimin başından beri yaşıyorum dahiliye ye git karaciğer enzimlerine baksınlar gebelik kolestazi olabilirsin döküntü kızarıklık olmayan bir kasintiysa kuru kasintiysa gebelik kolestazi olabilirsin bende gebeliğimin ilk haftalarindan itibaren var tedavi görüyorum çok önemli bir şey bu durumu yaşayan olarak öncelikle senin dahiliye ye gitmeni öneririm onlarda eğer ki karaciğer enzimin yüksek çıkarsa gastroya yollar vakit kaybetme haftan az kalmış kolestazda bu haftalar çok önemli 
(5 puan)
Alt ast degerim düşük çıkıyor 3 ayrı doktor emin olmak için baktı. Dahiliye enfeksiyon bölümününe yönlendirdi ondanda birşey çıkmadı. Açlık safra asidi testi yaptırmadım yaşadığım şehirde yoktu kendi kadın doğumcumda alt ast da belli eder di dedi.
(206 puan)
Ha iyi bari canım sevindim kolestaz olmadığına o zaman senin hormonlardan dolayı olabilir belki de alt ast değerlerin yüksek çıkmazsa safra asitinde yüksek çıkmaz zaten

İlgili sorular

653,831 soru

3,438,345 cevap

4,271,836 yorum

184,751 üye

...