0 oy
349 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (6 puan)
Merhaba doktorum bana folk asit kullanımı bittikten sonra multivitamin kullanmami söyledi 20+4 haftalık gebeyim ama vitamin kullanmanın ilerde otizm yapacağını söylüyorlar sizce multivitamin kullanmalıyım hiçbir vitamin kullanmıyorum meyve sebze tüketiyorum ama 
Gebelik haftası 20+4

11 Cevap

+2 oy
(11,305 puan)
Doktorunuz veriyor ve siz kullanmıyorsunuz çünkü birileri otizm diyor? Doktora güvenmek yerine o birilerine veya bize güveniyorsunuz çok ilginç gerçekten. 
-Reklam-
+1 oy
(139 puan)
Doktorun bebeğine kastı mı varda vitamin kullan diyecek bacım? Onca sene bu işin okulunu okumuş adama veya kadına neyse inanmıyorsun burda mı soruyorsun bunu? Hamilelikte istesek de istemesek de ek şeylere ihtiyaç duyuyoruz. Demir eksikliğinde hastanelerde süründüm mesela. Ilacımı almama rağmen bir de düşün. Ya sende de kullanmadın diye sorun çıkarsa? Bence doktorunu dinle sen.
+1 oy
(93 puan)
Ben ilk cocugumda demir ilacını ihmal ettim. Şimdi oğlum 6 yaşında ve demir eksikliği var, iştahı yok, yemek yese bile çok seçici. Benim bir ihmalkarligim hastane hastane dolaşma neden oluyo. Yapma lütfen. Doktorun ne diyorsa yap. Bu pişmanlığı yaşama.
0 oy
(1,031 puan)

Canım yanlış bilgilendirmek istemem sağlık ocağındaki hemşirem bana da multi vitamin kullanalım dedi ama önce kanımı aldılar kana göre örneği b12 çok düşükse normal b12 ilacı kullanacaktım ama dedi değerlerin normale yakınsa bütün vitaminlerin olduğu bir multi vitamin kullanalım dedi tabi ben sağlık ocağında ki testleri dahiliye de tekrarlatcam kendi doktoruma göstercem bende demir eksikliği, magnezyum az eksik, kolesterol ve kansızlık çıktı gebe olunmasa dahi bunların düzeltilmesi gerekir seninde için rahat etmiycekse bir dahiliyeye git gebeyim kan değerleri mi vitaminlerimi kontrol ettirmek istiyorum de çıkan sonucu doktoruna göster canım ona göre bir yol izletir :)


0 oy
(1,232 puan)
Vitaminlerin eksik olması asıl bebeğe zarar veriyor. Doktorun önerdiyse kullanmalısın canım. Söylentilere göre hareket etmen doğru değil.. Bilimsel bir dayanağı var mı söylenilenlerin bu şekilde bakmalısın. 
0 oy
(334 puan)
Ben kullanmadım 
0 oy
(420 puan)
Sen yinede doktorunun söylədiyi gibi YAP ve kullan canım meyvə sebze ne kadar tuketsen bile yeterisiz oluyo mutlaka kullan hamile kaldigim günden bu yana hic dayandırmadım 35 haftama girdim halada da kullaniyorum sen doktorunu dinlə kenarin ne dediyini deyil onlar doktor deyil gerek görmüş ki yazmış doktorun 
0 oy
(31 puan)
O vitaminleri kullanma diyenler ve kullanmadim bişey olmadi diye insanlara akıl verenler sizden olmadi diye başka birinden cikmiyacak diye garanti yok ve bu vebelin altına nasil giriyorsunuz Allah'tan korkun bu vitaminleri kullanmadıkları için bebekleri sorunlu hatta sakat dogankari biliyorum allah rizasi için dinlemeyin bu doktorlar ihtiyaç olmasa keyfî bebeğe zarari olacak bişey neden önersinler birakin bu cahilce düşünceleri hangi cagdayiz senin vucutin farkli hamilelik ne eksiğin çıkacağını o testler sayesinde öğreniyorsun ona göre takviye veriyor çocuğunuzun hayatı bu kadar basitte indirmeyin burda bunu sormaniz bile hata doktor değiliz hiçbirimiz yazık bu düşüncede olanlara açıyorum artık  
0 oy
(406 puan)
Bi aralar folik asit kullanmiyorlardı otizm olacak diye şimdide vitamin mi çıkmış iyice sacmaladilar 
0 oy
(20 puan)
İyi akşamlar bi ötizim annesi olarak yazıyorum kullanılan vitaminlerle otizimin hiç bir alaksı yok vitamin içmezsek nasıl sağlıklı hamilelik geçirebiliriz tabiki karar sizin keşke kanıtlanmiş olsaydı hiç bi hamilelikte verilme şeydi ama onunla hiç bi alakası yok arkadaşımın 2 çocuğu var hamileliklerinde hiç bi ilacı kullanamadı  miğdesinden dolayı ama ikinci çocuğu ötizim oldu
0 oy
(1,224 puan)
kim diyo otizm yapiyomus diye. bide kullanmamanin zararlarini arastir bakalim onlar nelermis.simdi ilac icmiyenler yarin dogunca dursun da rahat edeyim diye eline tablet telefon veriyor cocugun.cok ilginc bir milletiz dr guven yoksa tibba guven yoksa gitmeyelim ozaman hastanelere eski  usul evde doğurup  yarisi ölü  dogum yarisi sag dogan bebekler getirelim dünyaya. 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,849 göst.

651,297 soru

3,428,449 cevap

4,260,943 yorum

184,091 üye

...