0 oy
144 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (272 puan)
Kızlar 2 li ve 3 lu test hakkında bilgi verir misiniz ? .Bu testleri yaptirdiniz mi ? Kaçıncı haftada yapılıyor 
Gebelik haftası 9

4 Cevap

0 oy
(1,238 puan)
Oglumda 12ci haftada 2li test yaptirmistim  down sendromu icin yapiyolar burun kemigi ve ense kalinligina bakiliyo bebegin test veriliyo kan testi... Bende hepsi iyi ciktigi icin o bur testleri yaptirmasanda olur dedi doktor istege nagli....14-16. Haftalar arasindada 3lu test yapiliyomus...ben 2li teste girdim taramaya..bide 21ci haftamda genel ultrasona girdim hani renkli olan var ya ona..
(272 puan)
Ayyy benim o zaman az kalmış yaşasın
(272 puan)
Artık tecrubelisin ya onun da rahatlığı vardır .bende biraz duzelrim umarım
(2,722 puan)
Ben doktoru ebeler dinledim hep uzmanları dinledim netten ilk bebek hiç birine kulak asmadim izin de vermedim eşim de destekciydi bu konuda sagolsun ilk de olsa kızlar buradan bilgilenin ama büyüklerden bilgilenmeyin  :)

Neden ağlıyor sütun mu yok neden kucağında neden sallıyorsun çok zayıf boyu mu kısa neden cılız ay neler neler hala emiyor mu diye soruyorlar bana geçen biri daha ilk görüyorum sütun yaramıyor heralde çok cılız dedi ay allahim  :D
(272 puan)
Ben çocuğumu aç bırakmayı seviyorum bundan haz alıyorum deseydin
(2,722 puan)
Takmadım kimseyi canım zaten gereken şeyi doktoru ebesi ayrı ayrı söylüyor
-Reklam-
0 oy
(11,255 puan)
İkili test 11-14.haftalarda yapılır. 3lü testi yaptırmadım o yüzden bilmiyorum. Doktorum istemediği için yaptırmadım. 2li testte down sendromu ihtimali hesaplanır. Çocuğun ense kalınlığına ve nazal kemiğe bakılır ultrasondan üstüne bir de kan verilir. Sonuç bir grafik şeklinde oluşur. Yüzde 65-80 oranında doğruluk payı vardır. İhtimal yüksek çıkarsa doktor başka testler de isteyebilir sizden kesin sonuç olsun diye. Bu testler sonucunda kesin olarak down sendromlu bir bebekse yasal olarak aldırma hakkına sahip olursunuz. Tabii ki bu sizin isteğinize kalmış. Kimse zorla size kürtaj yapmaz. 

Bazı gebeler bu ihtimali bilmek istemiyor, nasıl olsa aldırmayacağım diye. Ben de aldırmak için yaptırmadım, varsa böyle bir durum bilmek için yaptırdım. Yaptırmasam içim içimi yerdi kendimi tanıyorum. Böyle bir ihtimale karşı kendimi hazırlamam lazımmış gibi geliyor bana. Çünkü down sendromu ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Bu süreçte oturur kitaplar okur, neler yapmam gerektiğini öğrenirim diye düşündüm. Ben yapılması taraftarıyım, siz de benim gibi bir yapıya sahipseniz yaptırın. Zaten öyle uğraştırıcı ya da bebeği tehlikeye atan bir test değil. Ayrıca verdiğiniz kanla enfeksiyon var mı yok mu ona da bakılıyor 
(272 puan)
Çoğu kişiden olumsuz sonuç çıktığını bebek doğduktan sonra hiçbir sorun olmadığını duydum. Bende çok duygusal kendimi sitrese sokmada kendimi uzmede üstüme kimseyi tanımam .eğer ki Allah göstermesin sonuçta olumsuz birşey çıkarsa o hamilelik boyunca bebeğime yansitirim uzulurm yipratirim kendimi ..tedaviye dair birşey olmicaksa neden yaptırım ki diuorm.Rabbimin verdiği cana insan nasıl kıyar ki .öyle de olsa böyle de olsa evlat bizim ..kabulum yani .ben öyle dusunuyorm... Bı doktorum vardı.sizin söylediğinize karşılık o geldi aklıma bı problemin olduğu zaman o an düşün ne yapacağını zamanı gelmeyen birşey için kendini uzup yıpratma zamanı geldiğinde çözersin akışına bırak  demisti  . Bende bebeğim öyle olursa Rabbim göstermesin ama o an hal çaresine bakmak isterim .yani down sendromu hakkında araştırma yapmak isterim.
(11,255 puan)
Gelen Allah'tan. Down sendromu için bir tedavi yok maalesef. Dediğiniz gibi riski yüksek çıkıp sorunsuz bebekler dünyaya getirenler çok. Ben de risk çıksa üzülmez miydim. Kesinlikle üzülürdüm. Ama ona kıyamam. İlk kontrolde kese küçük sanki dediğinde bile hüngür hüngür ağladım. Gebeliği öğrendim an annelik başlamış meğerse.
Çok araştırdım bende bu tarama testlerini, şeker yüklemesini falan. Bu testlerin hiçbir zararı yok. Bana göre asıl öğrenememek sorun. Ben öyle düşünüyorum. Çünkü doğumda öğrensem böyle bir şeyi herhalde o an yıkım olur. Şimdiden kitaplar okuyup, araştırma yapiyorum ona nasıl daha iyi bakarım diye. Öyle bir durum olsaydı daha çok okurdum. Çünkü özel bir çocuğum olmuş olacaktı. Herkesten daha sabırlı herkesten daha bilgili olmak zorundayım.
Zaten ailenizde down sendromlu kimse yoksa olma ihtimali düşük oluyor, yaşınız 40 altındaysa risk daha da düşüyor. İhtimal yüksek bile çıksa onu kesinliğe ulaştıran testler de var. O testlerle kafanız daha rahat olabilir. Atıyorum bazılarında ense kalınlığı fazla olabiliyor ama ayrıntılıya kadar bebek geliştikçe kendini topluyormuş. O an belki ölçümde hata belki ödemden dolayı yüksek çıkabiliyormuş.
Allah kimseyi darda koymasın, evladıyla sınamasın. Gebeliğin başında sayılırsınız. Bir de onun hareketlerini hissedin, elinize gelecek büyüklüğe ulaşsın. Sizi tekme manyağı yapsın, her şeyi unutursunuz zaten:)
(272 puan)
Şuan 9+6 günlüğüm şimdi bile elimi katıp onu dinlemeye calsiyorm. Rabbim sağlıkla getirsin evlatlarımızı meleklerimizi ya.
0 oy
(23 puan)
Hic birini yaptirmadim,seker yüklemesi de yaptirmadim.zararli hepsi .doktorum israr etmedi,kendi de yaptirmamis zaten ,para tuzagi ve gereksiz .detayli ultrasona girmek yeterli.
0 oy
(719 puan)
12 de 2 li yaptırdım 16 da 3lu icin çağırdı doktorum bugün yapılacak.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 106 göst.
4 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tskrnn (229 puan) sordu
0 oy
10 cevap 158 göst.
24 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tgbugr (55 puan) sordu
0 oy
2 cevap 217 göst.
0 oy
10 cevap 468 göst.

649,037 soru

3,419,695 cevap

4,250,978 yorum

183,453 üye

...