0 oy
186 göst.
Doğum kategorisinde (10 puan)

Merhaba.

Dünden beri sancılarım oluyordu ara ara bugün de çoğalınca devlet Hastanesi'ne acile gittim muayene oldum doktor dedi ki rahim ağzı kısalığı var nst de biraz sancı çıktı.
Doktor dedi ki senin haftamda bir gebenin rahim ağzı kısalığı 35-40 mm olurken senin ki 18 mm olmuş erken doğum riskin çok yüksek acil yatış yapacağız dedi.
Bende yatışı kabul etmedim çünkü hastane çok kalabalıktı.
Yarın sabah birde özel hastaneye gideyim dedim .
Benimle aynı durumu yaşayan var mı ya da oldu mu sizce yatış yapsam doğum yaptırırlar mı?
Gebelik haftası 32+4

3 Cevap

0 oy
(23 puan)
Öncelikle gecmiş olsun. Ben 32 haftalıkken kasık agrısı ve lekem geldiği için doktora gittim. Ve rahim agzı kısalmıs dedi doktorum  yatıs verdi iki gün yattım serum bagladılar nidilat diye hap var onu verdiler iyi geliyormuş ve erken doğum riskin olduğu için ciğer geliştirici iğne yaptılar iki doz. Sonra doktorum asla kendini yormıcaksın iş yapmıcaksın stres yapmıcaksın bol bol yatıcaksın sadece tuvalete kalkıcaksın dedi. Sonra taburcu olup eve gittim iki gün sonra tekrar lekem geldi. O gittiğimde 23 mm demişlerdi iki gün sonra 21 mm dediler yatıs verdiler tekrar. O kısalıp doğum aniden gercklesir dediler bende yatıs istedim. Bir hafta daha yattım hastanede ve hergün gözetim altında oluyorsun çok iyi oldu evde bişey olsa belki geç kalırım korkısu olduğu için çıkayım demedim hiç. En son bi hafta sonra baktılar 18 mm oldu taburcu ettiler evde dınlen bişey olursa gel dediler. Progestan 200 mg fitil kullandım belkide o çok ise yaradı. 36 haftalık oldum ama bir ay boyunca hiç doğru düzgün ayakta durmadım duramadım agrım oluyordu. Fitili kestiler risk geçti diye şuan hala yatıyorum.  Sana tavsiyem yatıs işte yada evde yat ama bebeğin için ciğer geliştirici iğne kesin yaptır. Progestan fitil kullan doktoruna danısıp
-Reklam-
0 oy
(17 puan)
Devlet hastanesi için bebeğin bir önemi yok bisey olurda alırlar  walla oralara gidip sinir sistemini bozma  eğer durumun varsa git özel hastaneye bu kadar getirrmissin çok dinlen ayağa kalkma stres yapma benimde rahim ağzı kisalgim vardı dikiş atıldı bebek dikisin ucunda büyüdü resmen simdi 37 hastalığım sabret eğer istersen istanbuldaysan seni doktorumada yonlendirenilirim biraz tuzlu ama 37 de alınması gereken dikisi o kadar sıkı atmiski başka bir doktor çıkaramadı düşün.  
0 oy
(34 puan)
Keşke yatış yapsaydiniz çünkü kısalık tehlikeli hemen daha fazla kısalıyor başka hastaneye gidene kadar evde yataktan lavabo dışında kalkmayın ama mutlaka hastaneye görünün belki size ciğer geliştirici iğne vururlar açılma olmadığı sürece sanmıyorum doğumu başlatacaklarını

648,246 soru

3,416,954 cevap

4,247,675 yorum

183,240 üye

...