0 oy
200 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (731 puan)
15+2 bu haftalara gelen ilk gebeliğim. Herkes ilk gebelikte 18-21. Haftalarda hissediliyor dedigi için hic öyle bebek hareketi hissedicem diye bir beklentim yoktu. Az önce çatlak oluşmasın diye yağ sürdüm yattım. Beş on dakika sonra doktorun ultrasonla baktığı bölgede yani özel bölgemin hemen üst kısmında 10 saniye icinde 2 3 kez minik minik kıpırtılar hissettim ara ara tekrar hissediyorum. Böyle nasıl desem yukardan aşağı minik bir balon yuvarlanır gibi. Ama emin olamıyorum bebek hareketi olabilir mi?

Ilk bebek hareketini hissettiginizde ne kadar sürdü? Hangi aralıklarla hissettiniz? Sonraki günler kesintisiz bir şekilde devam mı ediyor yoksa bir gün hissedip bir gün hic hissetmediginiz de oluyor mu? Her gün böyle hissedersem bebek hareketi olduğu kesinlesir mi? Nasıl emin olurum? 
Gebelik haftası 15+2

5 Cevap

0 oy
(481 puan)
Ben ilk 19.haftada hissettim tam gobrk alti ve kasik arasi bir bolge de göz seyirmesi gibi pıt pıt hissetmistim.Ama asil hareket dedigin 28.haftadan sonra hissediliyor digerleri seyirme gibi bir sey.
(731 puan)
Tıpkı dediğin gibi bir şeydi benim hissettiğim de. Peki 19. Haftada ilk hissettikten sonra ertesi gün ve sonraki günler de aynı sekilde hissetmeye devam ettin mi?
(481 puan)
Ben 23.haftaya kadar bile duzensiz hissettim endiselenip kime sorduysam daha cok kucuk cok duzenli hissedemezsin dediler.Yorulunca gun icinde hareketliysem hiç hissermiyordum ne zaman oturup aksam ayaklarimi uzatsam o zaman hissediyordum.Ve dedigim gibi 28 den sonra artik kipirdama degil bariz buyuk hareketler oluyor artik normal ile anormali baya ayirt edebiliyorsunuz ne zaman hareket eder hangi durumda etmez normali ne anormali ne anlasiliyor.Bir bilgiye ihtiyaciniz yok direkt yüklenen bir şey insana benimde ilk gebeliğim.40.haftamdayim artik son tepinmeler artik karnim bir sağa gidiyor bir sola yamuk yumuk hareketleri acitıyor bile icimde kıpır kıpır :)
(731 puan)
Ayyy ne tatlıııı insallah ben de o günleri görürüm saga sola gitsin hissedeyim :) Gelmek üzere senin miniğin çok kolay bir doğum olsun inşallah saglikla kavusun :)
-Reklam-
0 oy
(254 puan)
Ben 21 haftada tam tekme şeklinde hissetim öncesinde hiç hissetmiyodum yada hissediyodum ama ben anlamıyodum 22 haftayım şuna tam içimde döndüğü filan hissediyorum çok güzell bı his benimde ilk gebelik  bir kaç hafta sonra net hissedersin 
(731 puan)
:) çok heyecanlaniyorum duygulaniyorum. Simdiye kadar varligindan ziyade bi hayal gibiydi. Hareketlendiginde varligini hissettirecek olduguna inanamiyorum cok kutsal bir duygu olmali. Bir de daha gebeligimin baslarinda iki iyi hastane bos gebelik diye kurtaj yapmak istemişti ona ragmen orada olmasi ben buradayim diye bana hissettirecek olmasi... bu gunleri gördüğüme şükürler olsun. :)
0 oy
(51 puan)
16 haftamdan hissetmeye başlamıştım,o zamanlar pek fazla olmuyodu tabi günde bir kaç defa,çok fazla aralıklarla ama çok dikkat ettiyim için hepsinde farkediyodum. Esasen uzandığımda ve hızla yürüdüyümde oluyodu. Her hafta daha da artmaya başladı. Çok şükür şuan 28deyiz videolarda bile görünüyor,kenardan bakıldığında falanda farkediyiliyor. Her hafta sertleşiyor,bazen acıtıyoda
(731 puan)
Acitacak kadar mi vay be maasallah :) Peki ilk hissettiğinizde her gün mü hissediyordunuz
(51 puan)
Evet aynı yere sürekli vurduğu oluyo,o zaman acıtıyo,tatlı bir acı tabi  evet bazen tüm gün iş yaptığım oluyodu o zamanlar uzanıp dinlenmeye çalıştığımda hissediyodum,sanki biliyorlar iş yaptığımızı o yüzden hareketsiz duruyolar daha fazla yorulmayalım diye,çok güzel duygular,ALLAH herkese nasip etsin
(731 puan)
Amin inşallah :)
0 oy
(20 puan)
Canım benim de ilk gebeliğim ama bende çok erken hissettim 15 haftalık tan sonra kişiden kişiye değişir tabi benim hissettiklerim böyle karıncalanma gibiydi kayıp gidiyordu gıdıklama gibi oluyordu elimi koyduğumda kaydığını anlıyordum öyle dışarıdan belli olmuyordu tabi ama elimi koyduğumda karnıma hangi tarafta olduğunu anlıyorum sertlik oluyordu sağımda solumda bazen aşağıda duruyordu şuan 20 haftalık olduk şükür net hissediyorum tekmeleri tabi daha çok güçsüz küçük ama atıyor yani şükürler olsun  Rabbim bu duyguları isteyen herkese tattırsın inşallah
(731 puan)
:) aminnnn inşallah ya cok degerli cok. Kurtaj yapacaklardi bebegimi boş gebelik diye iki iyi hastanede hem de. Icimden bir ses hep var dedi şükür rabbim yaniltmadi. Simdi icimdeki sesten ziyade minigim burdayım diye hissettirmeye çalışıyor inanilmaz gerçekten cok duygulaniyorum  :)
0 oy
(276 puan)

Ben de 16. Haftada pıt pitlar hissetmiştim. Hatta inanır mısınız 13. Haftada kontrolüm vardı gittiğimde doktor udg başlığını karnıma koymadan önce bebeğin hareketini hissetmiştim elimi hareket ettiği yere koydum burada dedim. Dr usgyi oraya koydu gerçekten de oradaydı:D Dr kendini çok dinliyorsun galiba dedi. :) 20. Haftadan beri de içimde sanki su balonu var bir oraya düşüyor bir buraya düşüyor :)  şu an 22+4  döndüğünde falan hissediyorum tekme atıyor hissediyorum hatta dışarıdan bile farkediliyor hareket ettiği. Hatta hareket etmediginde kaygilaniyorum. Ama sonra tekrar başlıyor şükrediyor insan hissedince. Rabbim sağlık sıhhat versin hep hissedelim hareketlerini inşallah :) 

(731 puan)
:) Inşallah yaa. Ben hic ihtimal vermiyordum 18 e kadar hissetmezsin ilk gebelikte diyorlar diye o nedenle de hic kendimi dinlemedim. Ufacik hisseder gibi olsam gazdır bagirsak hareketidir deyip geciyordum ama sabahki cok farklıydı. Yukardan asagi dogru kaydi bence :) insallah ben de tez vakitte daha net hissederim.
(276 puan)
İnşallah canım benim...

İlgili bir soru bulunamadı

653,987 soru

3,438,982 cevap

4,272,509 yorum

184,791 üye

...