0 oy
232 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (37 puan)
Dün akşamüstü aşırı kasılmam oldu 28 haftalığım henüz çok erken her 5dk bi karnım sertleşip gevşiyordu doktorumu aradım akşam ağrın çoksa acile git dedi. Acilde alttan muaye etti artık ebemiydi doktormu anlayamadım  nasıl bi muayene şekliyse parmağını sokuverdi tövbe tövbe "cık" bişey yok dedi, başka bi doktorda ultrasonla baktı herhangi bişey yok dedi. Tahlil istediler sabaha kadar da sonuç bekledim. Herşey temiz ama sancım geçmedi hiç bana fazla ayakta kalmışsındır sancın olduğunda bol su iç uzan dinlen dedi. Progestan yazacaktı zaten kullanıyorum dedim. Bugün daha iyiydim ama ara ara oldu yine. İnsan devamlıda yatamıyorki hele 2.5 yaşında çocuk varsa üstelik hasta temizlik çamaşır yemek... dinlenmek istiyor yapamıyorum ki. Kendi doktorumada gitsem mi bilemedim gerek varmıdır.
Gebelik haftası 28

4 Cevap

0 oy
(118 puan)
Benim de o haftalarda oluyordu canım özellikle ayağa kalktigim gibi karnım taş gibi sertleşiyor du .  Uzaninca geçiyor du ama dediğin gibi sürekli de uzanamiyoruz. Kaç defa gittim hastaneye nst sancı çıkmadı . Magnezyum kullandıktan sonra geçti biraz
(37 puan)
siz kaç hafta oldunuz peki? bende kullanıyorum magnezyum. ama progestan 2gün kullanmadım hafta sonuydu diye bitmişti acaba ondanmı oldu dedim. dediğiniz gibi uzanınca geçiyor ayakta ve oturunca hep sertleşiyor arada panik yapıyorum korkudan.
(118 puan)
Korkma Allah in izniyle birşey olmaz beni de çok korkutmuslardi erken doğum belirtisi kasılma diye . Ben şuan 33 hafta oldum . Bol su iç magnezyum u kahvaltı dan hemen sonra iç ben çok düzensiz kullanıyordum düzene koyduktan sonra geçti inan çok zor bir durum anlıyorum seni benimde iki çocuğum var küçükler çok zor oliyordu aman diyorum kimse bana bulasmasin
(37 puan)
Allah razı olsun. benim oğlumda 35de doğdu oda erken gelince bunda da erken doğum riski var diye progestan fitil verdi doktorum onu gece  yatarken kullanıyorum magnezyumu bende düzensiz kullanıyorum yaa hiçç midem almıyor zaten zorla içiyorum genelde akşamları yemekle bazen ikindi atıştırmalıklarla falan. Aynı saatte içince faydası oluyorsa dikkat edeyim bende çok teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy

Yani bu durumun geçmediği surece çocuguna uzanarak oyun oyna, boşver ev işini


Magnezyum içiyor musun, magnezyum çok iyi geliyor kasların geriliyor olabilir hem krampları önler...
Normal mi olacak doğumun
(37 puan)
Evet içiyorum magnezyum 20. haftadan buyana kullanıyorum. Sezeryan olur, ilk doğumumda da acil sezaryen alınmıştım suyum gelmişti birden 35. haftada.
Benim bu şikayetlerin oldugunda doktorum magnezyumu 400 mg şeklinde çıkardı günlük
Ara sıra hala olıyor 36.haftadayız sezeryene 2 haftam kaldı
(37 puan)
Bende efermag kullanıyorum günlük 1tane 365 mg.  Maşallah az kalmış doğumunuza rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Allah yardımcınız olsun.
Amin inşallah
0 oy
(244 puan)
Açıklık varmı diye bakmak için sokmuştur parmağını 
(37 puan)
Evet öyle galiba ne bileyim öyle birden atınca nolduğunu şaşırdım. Çok kaba bir üslupla yaklaşmıştı zaten, ben orda sancı çekiyorum o bana hadi hadii çabuk diyor ben bacağımı kaldıramıyorum ki. :))
0 oy
(119 puan)
Ev işi yemeği bırakıp dinlenecekisiniz ayakta durmaktan oluyor yatınca geçen kasılma sancı gerçek değildir yorgunluktandir
(37 puan)
Bikaç gündür ev işi yapmıyorum istesemde yapamam şiddetli grip oldum üstüne, sürekli yatıyorum iyiyim gerçekten arada yokluyor ama sürekli değil. Birde devamlı su içmeye başladım şükür geçti.  Teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 186 göst.
0 oy
4 cevap 323 göst.
13 Aralık 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Minikhanim (153 puan) sordu

649,305 soru

3,420,706 cevap

4,252,349 yorum

183,511 üye

...