0 oy
111 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (41 puan)
kapalı
Kızlar ben ikili test yaptırmıştım yüksek çıkmıştı 235te 1 çıktı . Down olabilir dediler bende başka hiçbir şey yapmadım sadecce Rabbime sığındım . Şimdi soracagim soru şu ben her kontrole gittiğimde bebeğim bir buçuk hafta ilerde görünüyor internette araştırdığım kadarıyla down sendromlu bireylerin gelişiminin yavaş olduğu ve yaklaşık 2 kilo olarak dogduklarini söyleniyor . Haftasının ilerde olmasıyla down sendromlu olmasının arasında bir ilişki var mi
Gebelik haftası 34+5
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

2 Cevap

0 oy
(41 puan)
Kızlar bilgisi olan yazsın lütfen 
-Reklam-
0 oy
(2,572 puan)
Canim ilk olarak her zaman o testler dogru sonuc verecek diye birsey yok ama tabiki sen her ihtimale karsi Rabbime sığın ve kendini hazir et. İkinci olarak down sendromuyla haftasinin onde veya geri olmasinin ilişkisi yok benim cevremde akraba evliligi yapip cocuklarinda rahatsizlik olan bi kac kisi var ve onlarin cocuguda hep onde gidiyodu ama netice olarak downlu doğdular. Rabbim evladini sag salim sağlıklı sekilde kucana almayi nasip etsin insallah :)
(41 puan)
Amin amin inşallah . Şimdi daha çok korktum
(2,572 puan)
Korkmana gerek yok canım. Ne gelirse Rabbimden gelir. O ikili taramalar her zaman dogru sonuc vermiyor zaten bunuda unutma. Tabi sana inanma teste hicbiseyi yoktur diyemem binde 1 de olsa dogru cikabiliyor. Ama icini rahatlatmak icin şunu diyebilirim kan uyuşmazligi olan ve akraba evliligi yapan insanlarin bebegi cok riskli oluyoki çogununda bebegi downlu doğuyor yani eger eşinle kan uyusmazligin yoksa akraba evliligide degilse az da olsa icini rahatlatabilirsin risk az demektir çünkü :))
(41 puan)
Yok akraba da değiliz kan uyuşmazlığımiz da yok çok şükür
(2,572 puan)
O zaman icini rahat ettirebilirsin risk cok az demektir :)) yani binde bir downlu olabilir. Benim cevremdekilerede cok dediler downlu diye yok biri bacak boyu kisa dedi yok biri kafasi vucuduna gore buyuk dedi biri bacaklari kisa govdesi uzun dedi felan cok sükür hepsi saglikli dogdu. Sen bol bol dua et Rabbime sığın :) Rabbim saglikla kucana almayi nasip eylesin insallah
(41 puan)
Umarım çok teşekkür ederim sağolun
(2,572 puan)
Rica ederim
(90 puan)
Kim diyor kan uyuşmazligi olan kişilerin cogunun çocuğunun dawnlu doğduğunu niye korkutuyorsunuz insanları? Kromozom  +1 olmanın kan uyuşmazligiyla bir alakası yok.  Ki zaten kan uyuşmazliginin iğnesi var 28 haftada vuruluyor + testi yapılıyor. Burada annem ebe kendimde genetik okudum hani bu yüzden veriyorum bu bilgiyi. + kan uyuşmazligim mevcut sağlıklı iki bebegim var.
(2,572 puan)
Hanfendi ben size kan uyusmazligi olanlarin hepsinin cocugu downlu oluyor demedim. Üstelik genetik mi okudunuz anneniz mi ebe ne olursa olsun bunun bilimsel kanıtliligi var. Kan uyusmazligi olan kisilerin ilk gebeliklerinde çogunlukla olmayabiliyor ama diger gebeliklerinde tabiki illa olacakdemiyorum ama olabiliyor. Bebegin plasentasiyla annenin kanıyla alakali benim kendi ailemde kadin dogumcu olsun ebe olsun çok bende onlardan ogreniyorum boş beleş konusmuyorum. Ustelik amacim korkutmak olsaydi oyle yorum yapmazdim burda annenin icini rahatlatmak icin yorum yazdim ben.
(2,572 puan)
Ha birde iğnesi neden yapiliyor acaba hani cok biliyorsunuz ya bunuda biliyorsunuzdur. Bebek etki gormesin diye ignesi yapiliyor zaten. Hemen gelip yargi dagitacaginiza pardonn "bilgi" dagitacaginiza dediginiz şeylerle yaptiklariniz uyuşsun bari.

İlgili bir soru bulunamadı

653,938 soru

3,438,788 cevap

4,272,271 yorum

184,777 üye

...