0 oy
203 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (59 puan)
32 haftadayım çok az bir dönem kaldı ama dogurmaktan çok korkuyorum herkes bişeyler söylüyor 10 saat sürüyor dogum 16 saat 19 dien bile var psikolojik olarak bitik durumdayım Dr um çok çok iyi izmir özel medicana internatiol hastanesine gidiyorum ama buda beni rahatlatmıyor artık 
Gebelik haftası 32+0

10 Cevap

+2 oy
(1,728 puan)
O çok sürenler herşeyi doktorun yapmasını bekleyenler canım. Sancısı geliyor ikinmiyor doktor ne yapsın. Sadece bağırıp duruyorlar. Doktorlar ondan çok kızıyor. O bağırıp cagirdiklari şeyde ishal olunca aniden tuvalete gitme ihtiyacı duyarsın ya o kadar bir ağrı. Ama doğum ya abartacaklar. Hazırlıklı git doğuma. İnsanoğlu vsrcoldu olalı bu şekilde doğum yaptı. Herkesin yapabildiğini sen mi yapamayacaksin. Hiç korkma acayip kolay bişey. 
(146 puan)
Gercekten o kadar mi. Ishal gibi yani. Onun biraz daha siddetlisimi oluyor sanci. Kemik agrisi oluyor mu bebek dogarken
(11,303 puan)
Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum ayrıca size gebe okulunu öneririm. Bunun dışında da konseyi dinlemeyin. Kötü doğum hikayelerinin yanı sıra iyi doğum hikayeleri de var. Zaten ürkütücü bir süreç. İnatla her gebeye doğum hikayeleri anlatılır ve genelde kötü hikayelerdir bunlar. Ablamdan biliyorum suyunun gelmesi hastaneye girişi doğurması bebeği kucağına alıp taburcu olması toplam 2-2.30 saat sürdü. Siz her şeye kulak tıkayın. Hareket edin. Doğumu kolaylaştıran şeylere bakın, vakti gelince onları yapın.
(146 puan)
Cok saolun ya gercekten boyle moral gibi gelen konusmalar cok iyi oluyor. Insan dogumu gozunde buyutmuyor. Ins hepimizinkide kolay gecer saglikla bebeklerimize kavusuruz ins
-Reklam-
0 oy
(1,031 puan)
2 saat süren de var bir anda girip çıkan da var bence herkesin bedeniyle ilgili bir durum korkmayın korkutmalarına da izin vermeyin dualar okuyun 
(59 puan)
Umarım çok iyi gecer
0 oy
(139 puan)
O dedikleri sancı bende ilk öyle sandım nasıl korkuyordum birde normal doğumdu benimkisi megersem o sancisiymis korkma Allah'ın izniyle sağ saglim girer çıkarsınız bebeğinle 
0 oy
(1,027 puan)
Korkma canım hiç anlatıldığı gibi birşey yok evet kolay değil ama zorda değil her anın bir değeri var ben ilk hamileliğimde 40. Haftada açılmasız sancısız fitille doğum yaptım doktor 24 saatle 48 saat arası anca doğurur demiş eşime falan ama ben 7 saatte doğum yaptım doktor bile şaşırdı bukadar hızlı ilerlediğine sen duanı et sadece bebeğine kavuşacağını düşün kucağına verdiklerinde herşeyi unutuyorsun Rabbim bir avazda doğurmayı nasip etsin sanada :)
0 oy
(481 puan)
Siz o saatlere ne bakiyorsunux 19 saat ıkınmiyorsunuz suyunuzun gelmesinden tutun acilmanin hrsaplanmasina kadar icinde bu surecin.Toplasaniz 3 saati acılı sancılı kısmı.Doğum anı 15 dk zaten.Bu bir süreç hep akışta hissedin planlı çalisan bir sistem değil akışa kendinizi teslim edin coool ölumcul korkunc bie surec olsa kimse 2.cocugu yapamazdi.Hamilelikten de oyle bahsedildi ki bana cok korkmustum hamiligim de cok kolay gecti insanlar naza mi cekiyor diye dusundum inanin.Bazen de abartmayi seviyor insanlar yasayarak gorun en guzeli.
0 oy
(58 puan)
Bende sizin gibiydim ama geçti korkmayın normal olursa zaten ağrısı olucak öyle yada böyle inşallah  bir avazda atalatirsiniz kimseyi dinelmeyin ama oraya giderken de hazırlıklı gidin Allah yardımcı oluyor evet zorluğu var illaki sonuçta canından bı can çıkıyor .

Allah tez vakitte bebeğini eline almayı kısmet etsin inşallah bebeğin doğunca herşey bitiyor elinden geldiği kadar normal doğur bakma miletin sezeryan iyi dediğine herşeyin doğalı iyidir güzeldir dogurdugun gibi bitiyor ağrın sizin sadece dikişin varsa ağrın olur onuda ayakta atlatiyorsun bebeginele ilgilenirken zor süreç bebek dunyay geldikten sonra oluyor ilk dört ay zor oluyor alışıyor insan herşeye ama bu süreçte yanında biri seninle olursa güzel atlatırsın .

Uykusuzluk zorluyor insani
0 oy
(966 puan)
B3nim yengem 10 dakika girip cikan insan 6 cocuk dogurdu hepsi normal max 15 dakika 
0 oy
(58 puan)
Bende sizin gibiydim ama geçti korkmayın normal olursa zaten ağrısı olacak öyle yada böyle inşallah  bir Avaz da atlatırsın kimseyi dinlemeyin ama oraya giderken de hazırlıklı gidin Allah yardımcı oluyor evet zorluğu var illaki sonuçta canından bı can çıkıyor .

Allah tez vakitte bebeğini eline almayı kısmet etsin inşallah bebeğin doğunca herşey bitiyor elinden geldiği kadar normal doğur bakma milletin sezeryan iyi dediğine herşeyin doğalı iyidir güzeldir dogurdugun gibi bitiyor ağrın sizin sadece dikişin varsa ağrın olur onuda ayakta atlatiyorsun bebeginele ilgilenirken zor süreç bebek dünyayı geldikten sonra oluyor ilk dört ay zor oluyor alışıyor insan herşeye ama bu süreçte yanında biri seninle olursa güzel atlatırsın .

Uykusuzluk zorluyor insani.
0 oy
(9 puan)
Vallaha canım biz yengeme demiştikki doğumda edilen dualar kabul olur bize de dua et etmeme fırsat kalmadı dedi yarım saat bile sürmeden doğurdu 
0 oy
(230 puan)
İmkanınız varsa gebe okuluna gitmenizi tavsiye ederim çok açıklayıcı anlatıyorlar ve inanın korkacak bişey yok 

İlgili bir soru bulunamadı

650,519 soru

3,425,327 cevap

4,257,602 yorum

183,828 üye

...