0 oy
336 göst.
Doğum kategorisinde (22 puan)
kapalı
Kizlar 2 dk uyudum ya oyle gözümü dinlendiriyim dedim neyse uyandim simdi farkettim elimde ayagimda kina yakilmis nedir bu ne anlama gelir 
Gebelik haftası 7
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevap

+3 oy
(245 puan)
Bu tarz konuları mümkünse internetten araştırın.Bir sürü gebe var bende dahil ve gebelik gerçekten hassas bi dönem.böyle şeyler okuyunca insan ister istemez ürküyor
-Reklam-
+1 oy
(1,942 puan)
Bu tür şeyleri paylaşarak buradaki insanları korkutmayın bence. Çok merak ediyorsanız sol üst köşedeki sohbet bölümünden sorabilirsiniz. 
0 oy
(1,187 puan)

Dinen mi bilimsel olarak mı açıklama istersin :ermm:

(1,187 puan)
Elde ve ayaktaki renkli lekelerin pek çok anlamı var. Egzama, mantar, kılcal damar, tahriş, yanık gibi pek çok şey lekelere sebep olabilir. Bu tür rahatsızlıklar en çok elde ve ayakta kendini gösterir ama vücudun diğer bölgelerinde; örneğin belde ve boyunda da kendini gösterebilir.uyandığımda elim kınalıydı diyorsanız öncelikle önceki gün yaptıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Sıcak suyla temasınız olduysa, farklı kimyasallarla temizlik yaptıysanız, toprakla ve tarım ürünleriyle ilgilendiyseniz uyandıgında elinde kına olması normal. Mutlaka bir gün önce de değil, yakın zamanda da olabilir. Bu lekelerde genellikle korkulacak bir durum yoktur. Bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.
Pek çok insan gece uyurken ellerine veya ayaklarına kına yakıldığına inanır. Batıl bir inanç olarak nesilden nesle geçse de elbette aslında bunun altında da bilimsel bir sebep vardır. Pembe, kırmızı, yeşil ve ciltte kına rengi lekeler olmasının pek çok sebebi olabilir. Biraz açıklamaya çalışayım.

Ciltte kına rengi lekeler neden olur?


Elde ve ayaktaki renkli lekelerin pek çok anlamı var. Egzama, mantar, kılcal damar, tahriş, yanık gibi pek çok şey lekelere sebep olabilir. Bu tür rahatsızlıklar en çok elde ve ayakta kendini gösterir ama vücudun diğer bölgelerinde; örneğin belde ve boyunda da kendini gösterebilir. Sabah uyandığımda elim kınalıydı diyorsanız öncelikle önceki gün yaptıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Sıcak suyla temasınız olduysa, farklı kimyasallarla temizlik yaptıysanız, toprakla ve tarım ürünleriyle ilgilendiyseniz sabah uyandıgında elinde kına olması normal. Mutlaka bir gün önce de değil, yakın zamanda da olabilir. Bu lekelerde genellikle korkulacak bir durum yoktur. Bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.

Elde kına ile uyanmak bilimsel aciklamasi
Elde kokulu, kınaya çok benzeyen lekelerle karşılaştıysanız bunun bilimsel adı tine nigra mantarıdır. Bir çeşit mantar hastalığı olan ve genelde kısal bölgelerde yaşayan insanlarda görülen bu mantar türü durgun su, toprak ve tarım ürünlerinden geçer. Ciltte yeşilimsi lekeler bırakan bu mantar türü elde kına gibi leke çıkması olarak algılanır. Eğer cildinizde pembe, turuncumsu veya kırmızı lekeler oluştuysa endişe etmeyin ama yeşilimsi ve kokulu lekeler için bir cilt doktoruna gidebilirsiniz. Tedavisi çok basittir ve kremlerle bu lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Tedavi edilmeyen mantar enfeksiyonları ilerleyerek kaşıntılı enfeksiyonlara dönüşebilir.
0 oy
(375 puan)
Benimde olmuştu korkma bedenin uykuda ruh alemini gezdiği için dokundugun yerde iz kalirmis geçer bı iki güne 
0 oy
(1,080 puan)
Geçen sene kızıma hamileyken çok zorlu bir süreç geçiriyordum ve sürekli uzaniyordum elim ne yemeğe ne bulasiga bir uyandım elimin belirli yerlerinde benimde vardı ilk verdiğim tepki nasıl olur bu yemek yapmadım birşey yapmadım fakat şöyle bir durum varki hamilelik döneminde pikmentlerle alakalı bir durumla baglantiliymis ve bazı hamilelerde oluyormuş hormonlar degistiginden

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 247 göst.
0 oy
0 cevap 349 göst.
0 oy
0 cevap 155 göst.
20 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 0935izmir (92 puan) sordu
0 oy
7 cevap 625 göst.

651,769 soru

3,430,283 cevap

4,262,914 yorum

184,215 üye

...