0 oy
115 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (104 puan)
Tarama testi yaptırmadim. Çünkü bir şey çıkarsa o psikoloji ile devam etmem zor olur diye korkuyorum. Yaptırsam mi bilmiyorum yaptırmayan varmi
Gebelik haftası 18

4 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
Tarama testlerinin yanılma payı yüksek diye yaptırmadım ama kesin sonuç veren test hangisiyse onu yaptırmadığım için pişman oldum. Sonuç ne olursa olsun kabulümüz tabii ki ama eğer kötü bir şey varsa bunu doğumdan sonra öğrenmekle, önceden hazırlıklı olmak çok farklı bir şey.. 
(104 puan)
İnsna her iki türlü de kafası karışacak gibi gerçekten
(2,572 puan)
Hicbir test kesin sonuç vermez canım. Doğuma kadar halamin oğluna kafasi buyuk vucudu kucuk dediler cokda saglikli doğdu şükür. Arkadasimin bebegine doguma kadar bi bacagi uzun bi bacagi kisa dediler o da saglikli doğdu ölçümü yapildi hic oyle bi sorunu çıkmadı şükür suan 6 aylik oldu 7ye giricek maşallahı var yani. Tabiki yaptirip yaptirmamak senin kararin pisman da olmuş olabilirsin ama hicbir test kesin sonuç vermez bunu bilgilendirmek istedim :) her zaman ikilide olsun üçlüde olsun detaylida olsun %100 sonuç soylemezler hep bi oran soylerler veya yari yariya ihtimal verirler. Bilgin olsun yani :)
(11,325 puan)
Hiçbir test doğru sonuç vermez demeyin, dna testleri yapılıyor bunlar için. Onları bilmiyor olabilirsiniz ama tarama testleri %80 doğruluk oranı içerir.
(4,622 puan)
Detaylı ultrasonda söylenilen her şey şu an bebeğimde var maalesef.. Burada yanılmışlardır, benim bir tanıdığımda şöyleydi böyle oldu, böyleydi şöyle oldu dedikleri için doktorlar yanılıyor olabilirler dedim ama maalesef hepsi tek tek çıktı.. Şu an yoğun bakımdayız.. Kabullenmek, alışmak çok zor.. %100 olmasa bile %99 kesin sonuç veren testleri yaptırmadığıma pişman oldum.. İmtihanın her türlüsüne razıyım ama evlatla imtihan edilmek çok ağırmış, Rabbim kimseye yaşatmasın, herkesin bebeğine sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin canım..
(2,572 puan)
Ben hicbir test doğruyu söylemez veya testte denilenler doğru çıkmaz demedim arkadaşlarım. Hicbir test %100 net sonuç vermez. Çevrem kadın doğumcu dolu onlarin kendileri birebir söylüyor biz %100 net birşey hicbir zaman söylemeyiz diye. Mesela %80 oranla bebeğinde bu var derlerse o olcak diye bisey yok ama olmayacak diye de birsey yok. Herşey ihtimal uzerine varsa da Rabbimden yoksa da Rabbimden... Rabbim yar ve yardimciniz olsun Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin insallah üzüldüm...
(11,325 puan)
@bnnlsn Allah şifa versin bebeğinize, size de sabır versin.

Mesela benim sizin yorumunuza lafım yok. Tarama testlerini yaptırmak kişisel tercihtir ama başkasına yaptır ya da yaptırma diyecek kadar kimse konusunda alim gibi konuşmamalı.  Ben yaptırmadım sen yaptırma ya da ben yaptırdım illa sen de yaptır demek doğru değil.
(2,572 puan)
@Ghps ben hicbir test derken ikiliyi üçlüyü ve detayliyi baz alarak soyledim dnayla hicbir ilgisi yok dediğimin. Ne ikili ne üçlü ne detayli asla %100 net birsey soylemez. Ha söyledikleri çıkabilir çıkmaz diyemem. Ama kesin net bu var diyemez hicbiri. Benim cevremde belki 10 tane kadin dogumcu var kendi eltim ebe zaten hamile oldugumdan beri birebir onlarla gorusuyorum bi ton soru soruyorum bilgi aliyorum bunuda onlardan aldigim bilgiye dayanarak söylüyorum hicbir ikili test üclü test ve detayli %100 sonuc vermez %50 der %80 der ama %100 bu var bebekte kesin var diyemez. Çünkü dogduktan sonra illa olacak diye birsey yok olmayadabiliyor bununda ornegini verdim zaten... aslinda dediklerimiz ayni lafa cikiyor ama nedense birbirimizi anlamiyoruz.
(2,572 puan)
@gphs ben arkadaşa yaptır veya yaptırma dedigimi hatirlamiyorum nedense nerden cikardin bunu? Orda belirttim yaptirip yaptirmamak senin kararin diye. Lütfen düzgün okuyun yorumlarimi ondan sonra konuşun rica ediyorum.
(4,622 puan)
Pardon ben hangi yorumumda âlimlik yapmışım anlamadım. Ben yaptırmadığıma pişman oldum, keşke kesin sonuç veren testlerden birini yaptırsaydım dedim. Siz acaba yorumları mı karıştırdınız? Ya da ben mi yanlış anladım?
(11,325 puan)
Ben size, siz böyle diyorsunuz demedim, niye kendi üstünüze alındınız?
(2,572 puan)
@ghps sen kime ne diyosun etiket yaparak konus bari da ona gore cevap verelim bizde.
(11,325 puan)
@bnnlsn ben size demedim, yorumunu yanlış anlamışsınız, diyenler var demek istedim.
(11,325 puan)
@esnil peki emredersiniz
(2,572 puan)
Bu yorumun altina yazdiginiz icin bende ustume alindim yani yazmadigim seyi neden yazdi diyo diye dusunuyorum...
(4,622 puan)
@ghps Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım. Dualarınız ve dilekleriniz için teşekkür ederim.. Amin inşallah..
(2,572 puan)
@ghps hanım iyimisiniz ben emir mi verdim kime ne dediginiz belli olmuyor o sebepten etiket yapin dedim. Neyse iyi gunler.
-Reklam-
0 oy
(2,349 puan)
21 harftada detayli ultrason  yaptırirsin  cnm orda  her sey bellli oluyor  bende sadece ikili tarama testi yaptım  doktorum diğerlerini gerek duymadı  çünkü detayli yaptirmistim
(104 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(2,572 puan)

Yaptirmayan varmi diye sordugun icin yaziyorum ben yaptirmadim yaptirmayi tercih etmedim. Sebebinide söyleyeyim, hamileliğimi öğrendiğim zaman herşeyi en başından kabullendim ben. Rabbimin takdiri dedim. Ne gelirse Rabbimden gelir dedim. Her gün sağlıklı doğması için çok dua ediyorum gerisi Rabbimin takdiri... Şuan 33 haftaligim 2 hafta sonra sezeryan gunum belli olucak Allahım izin verirse şu haftama kadar hicbir sorun çıkmadı şükür ❤️ ne ikili ne üçlü yaptirdim detaylida yaptırmadım seker yuklemeside yaptirmadim hicbisi yaptirmadim ama kendi tercihim :) Ve bu da senin kararin eger bi sorun varsa erken öğreniyim kendimi hazirliyim dersen yaptir eger ogrenmeyeyim doğuma kadar kendimi herşeye hazirlayayim dersen yaptırma. Ama detaylı yaptırmanı öneririm zaten herhangi bi sorun varsa orda da görülüyo ve sadece down sendromlu olmasina bakmiyo tabiki bebişini baştan aşağıya en ince detayina kadar inceliyo o sebepten yaptırmani öneririm ikili testte sadece down sendromlumu diye bakilip bilgi veriliyomus doktorum böyle demisti bana. Karar senin canım :)

(2,572 puan)
Bende aynen böyle dusundugum icin yaptirmadim zaten çevreme de asla kulak asmıyorum sonuçta benim bebeğim benim gebeliğim :)) ne demek her zaman canım benim ❤️
(104 puan)
Çevremi dinlemesemde bir Zaman sonra gına geliyor her kafadan bir ses
(2,572 puan)
Sana sonsuz hak veriyorum aynisini yasadigim icin ama artik kulaklarim kapali... 33 haftalik olmusum 2 hafta sonra sezeryan icin gun verilcek Allah izin verirse iş işten gecmis konussalar ne konusmasalar ne :)
(104 puan)
Rabbim kolay doğum yapmani nasıp etsin bitirmissin ben daha yarısına gelmedim
(2,572 puan)
Rabbim sana da bitirmeyi nasip ettin sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah ❤️
0 oy
(1,155 puan)
Kesinliği olmadığı için ben de yaptırmak istemedim detaylıya gidecem orda söyler bir problem varsa zaten olsa bile doğurmak istiyorum yaşam hakkını elinden alamam down sendromu ihtimali yüksek diye yakın bir arkadaşımın psikolojisini bozdular bir sürü test verdi sonuç temiz ama 2 buçuk ay burnundan geldi o stresi bebeği de yaşadı durduk yere bu kadar yaptır yaptır diye ısrar eden doktorları da anlamıyorum
(104 puan)
En kötüsü de o ya anne strese girdiği kadar bebek de etkileniyor bende sadece detaylı ultrason a İnşallah ordan da güzel haberler alırız,
(1,155 puan)
İnşallah genetik bir rahatsızlığı önceden bilmek çok da bir sey fark etmiyor zaten hatta doğunca bilmek yaşayarak tecrübe edinmek bence daha güzel en azından nasıl olacak kaygısı yaşamak yerine içinde bulunmak süreci daha kolaylaştırır en azından benim için öyle
(104 puan)
Aynen öyle içinde stres olmak yerine böylesi daha iyi teşekkür ederim cevabınız için
(1,155 puan)
Rica ederim güzel düşünelim güzel olsun rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :)
(104 puan)
Aminn inşaalh tüm hamislere inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
0 oy
10 cevap 272 göst.
0 oy
2 cevap 115 göst.

654,747 soru

3,441,797 cevap

4,275,785 yorum

184,983 üye

...