0 oy
350 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (309 puan)

Arkadaşlar  Hastahnede testler yapıldı  ve normal cıktı  birde laboratuvar da yapılacak  testler ama büyük  bi ihtimalle böyle  bisey cikcak tabi yine hayırlısı  diyelim de . Böyle  bisey  yaşayan  varmi tedavisi ne oldu neler yapmamız gerekiyor? 

2 Cevap

0 oy
(3,692 puan)

Kaç haftalıksın canım geçmiş olsun.Daha önceden bir sıkıntın varmıudı.Kaşıntın mı oldu oradan mı anladınız.İlaç tedavisi var bide vücuttaki kaşıntıyı azaltmak için merhem tedavisi var diye biliyorum.Bu yüzden zamanını beklemeyen 37 yi doldurduğunda sezeryan olan bir tanıdığım var.Ama bir sıkıntıları olmadı.

(309 puan)
Kaşıntım cok var daha onceden boyle bi sorunum yoktu 29+4 oldum  ama ben internet  üzerinden  araştırdığım da cok kötü  seyler okudum inanamadim burdan sormak istedim
(3,692 puan)
Canım karaciğerde bir sıkıntın var şuan evet ama ilaçlarla sıkıntılar en aza indirilmeye çalılılıp bebişi doğurtacaklar inşallah.Dr.ne dedi bu konuda.Zaten 30 olmuşsun bak az kalmış , bebeğin yaşam sınırını geçmiş.Kötü düşünme. Rabbim şifa versin.
(309 puan)
Daha sonuçlar  çıkmadı yarın cikicak %80 ihtimalle kolestaz dedi doktorum sonuclar çıkınca detaylı  konuşalım  dedi . Cok saol canım inşallah kotu birsey olmaz
(3,692 puan)
O zaman inşallah yoktur kuzum.Rabbim hayırlısını nasip etsin.
-Reklam-
0 oy
(327 puan)

Ben 17.haftada yaşamaya başladım gebelik kolestazını, benim gebelik öncesinde karaciğer değerlerim yüksekti zaten.Karaciğer ilacı bile kullanamadım, safra kesemi tıkadı.En son bir prof.a gittim, karaciğerin kimyasallara karşı tepki veriyor senin dedi.Onun önerisiyle enginar suyuna başladım ve hamilelik öncesi normal seviyeye indirdik değerlerimi.Hamileyken de doktorumun takibiyle enginar suyuna devam ettim.Sana kullan diyemem, çünkü ben karaciğer ilacı bile kullanamıyorum.Doktorun en uygun tedaviyi yapacaktır.Benim 17.haftada bilurubin seviyem çok yükseldi, 1 ay çok dikkat ettim.Yağlı yemedim, en az 2,5 litre su içtim.Suyuma abartıya kaçmadan limon damlatıp içtim çünkü sürekli tuvalete çıkman gerekiyor.Vücudundaki safra asitini böyle azaltabiliyorsun.Hiç kızartma , çikolata yemedim.Yumurtayı çok azalttım.1,5 ay sonra normal seviyeye indi değerlerim.Şuan 28.haftadayım.Çok şükür bir sıkıntım kalmadı, ama beslenmeme çok dikkat ediyorum.Çok geçmiş olsun sana da ,inşallah bir an önce şifa bulursun.

(309 puan)
Açiklaman icin cokkk teşekkür  ederim canım sana da  cok geçmiş  olsun . Doktorum yanılmış  son testler normal cıktı  çok  şükür:)
(327 puan)
Çok sevindim canım, sen yine hamurişine,kızartmaya ve çikolataya dikkat et.Değerler normal olsa da kaşıntıya neden oluyor.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 313 göst.
10 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Turkkko (56 puan) sordu
0 oy
4 cevap 345 göst.
20 Eylül 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evriim (366 puan) sordu

647,137 soru

3,412,759 cevap

4,242,478 yorum

182,916 üye

...