0 oy
271 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (750 puan)

19 Maddede Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

1. Rahim içinde büyüyen bebeğin çoğunun proteinden oluşması sebebiyle yüksek proteinli besinler tüketmeniz tavsiye edilir. 

2. Tavuk, et, hindi, balık, yoğurt, süt, peynir, fındık, badem, ceviz ve kuru baklagiller protein değeri yüksek besinler arasında yer alıyor. 

3. Annenin genel sağlığının yanı sıra bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimine de katkı ağlayan folik asit; ıspanak, ceviz, kuru fasulye, buğday, mercimek gibi yiyeceklerde bolca bulunur. 

4. Peynir, balık ve süt tüketilerek bebeğin bilişsel fonksiyonlarını geliştiren B12 vitamini alınabilir

5. A vitamini bakımından zengin olan yumurta, kayısı, havuç ve ıspanak tüketilebilir. 

6. Kan yapımında başrolü oynayan demir; tahin, pekmez, kuru üzüm, kuru kayısı, ıspanak, yumurta ve kuru baklagillerde bol miktarda bulunur. 

7. Süt ve süt ürünlerinden bebeğin kemik gelişimini etkileyen kalsiyum alınabilir. 

8. Ceviz, badem, bulgur, peynir ve buğday tüketerek bebekte olası büyüme yetersizliği, ölü doğum ve doğumsal anormalliklere neden olan çinko eksikliği karşılanabilir. 

9. Düşük yapma ya da ölü doğum gibi problemlerle karşılaşmamak için tavuk, balık, deniz ürünleri, yumurta, süt ve kuru baklagiller tüketerek bebeğinizin iyot ihtiyacını karşılayabilirsiniz. 

10.Uskumru, somon gibi yağlı balıkların yanı sıra ceviz, zeytinyağı ve yeşil yapraklı sebzeler tüketerek; dengeli alımı bebek gelişiminde son derece önemli olan omega 3 ve omega 6 gibi yağ asitlerini karşılayabilirsiniz.. 

11. Vitamin veya minerallerin eksikliği durumunda doktorunuzu danışarak dışarıdan takviye alabilirsiniz. 

12. Tüm besin grupları gün içerisinde dengeli bir şekilde tüketilmeli. 

13. Alkol, sigara ve uyuşturucudan mutlaka uzak durulmalı

14. Aşırı kafein tüketiminden kaçınılmalı; kahve yerine süt, şekersiz komposto, taze meyve suyu, ayran gibi içecekler tüketilmeli. 

15. Yeşil çay içmek istiyorsanız dahi kafeinsiz olanını almaya özen gösterin.. 

16. Hamilelik süresinde yaşanan en büyük problemlerden biri olan kabızlığı önlemek için posalı içecekler tüketmeye, yeterli miktarda su içmeye ve doktorunuzun tavsiye ettiği ölçüde egzersiz yapmaya özen gösterin. 

17. Hamilelikte meydana gelebilecek ödemi azaltmak için yeterli miktarda su tüketebilirsiniz. 

18. Dışarıdan ek vitamin, mineral ya da ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. 

19. Aşırı veya eksik kilo alımı hamilelik süresi boyunca sıkıntı yaratabileceği için düzenli bir şekilde kilo takibi yapılmalıdır... 



1 cevap

0 oy
(1,231 puan)

Keşke herkes uygulasa kız ben yiyemiyorum kızım midemle uğraşıyor istifra ettiriyor beni korkuyorum valla bişeler yemeye:))

(1,231 puan)
O bulantı yerini kızıma bıraktı =) ne zaman yemek yemeye başlasam ters duruyor ayakları rahmimde kafası mide tarafımda anlıyor çocuk gidiyor midemle uğraşıyor sonra bi öğürme hop isrifra ama her yemekte bu oluyor mideme kafayla vuruyor ya da ordan kafayı sağ sol tarafa kaydırıyor sonuç hüsran :D
(750 puan)
Yemek yiyince çok mutlu oluyor kendini kaybediyor sanırım çoşuyor içerde :D aynı sana çekmiş :D
(1,231 puan)
:D :D bak yaaaaaa :D dün çok güzel şeyler yaşadık bi kere taam mı :D bi amaç vardı amacımıza ulaştık :D tabi coşarım hele sen freni patlamış kamyon gibiydin :D :D
(750 puan)
Hıı hıı sonrası 5 ölü 20 yaralı :D ay bugün sakin geçsin nolur temizlik günüm bugün :D
(1,231 puan)
Bugün rahat geçer merak etme dedim ama diğer tarafta neler olabilir bilmiyorum :D
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

647,195 soru

3,413,006 cevap

4,242,792 yorum

182,933 üye

...