0 oy
547 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (77 puan)
Salı günü hastane randevumda bebegimin kalbinin durduğunu öğrendim. Kürtaj olmak istemiyorum diye yazmıştım buraya.. Ama dün cok ağrım oldu parça geldi ambulansla hastaneye gidene kadar keseyi düşürdüm. Hastnede vakumla parçaları temizlediler  çok ağrım oldu doktor umarım temizlenmistir bi bırakmadın diye bağırdı.. Şimdi çok aşırı karın kasık ağrım var normal mi yoksa icerde parcami kalmistir? 

.

Doktorlara ayri sinir oldum benim çocuğum ölmüş zaten canım yanıyor bana dediği şey 'normal doğum yapanlar senin kadar ağlamadı" Kadın çocuğunu kucağına almış zaten neden ağlasın diyorm ama halden asla anlamiolar surekli tartisarak bi tedavi uyguladi. regl sancısı gibi diyor vakumlama işlemine. başına gelmediği beli. Yinede Allah düşmanıma vermesin
Gebelik haftası 0

13 Cevap

+1 oy
(1,231 puan)
Vakumla alakalımidır ağrın bilemiyorum. Ama içerde parça varsa çok şiddetli kanama ve kanamayla beraber parça gelir.

Bu arada çok geçmiş olsun canım acını yüreğimde hissettim.. Bende 4 ay önce  bebeğimi kaybettim çok büyük bir acı..  Allahım tekrarını göstermesin, hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. 
(77 puan)
amin insallah tekrar olmaz. ilk bayramimiz diye planlar yapmıştık eşimle evde aglamak dışında bisey yapamıyoruz.. :(
(1,035 puan)
Ağlama canım benim arkadasım  da dusuk yaptı Dr 6 ay ara ver dedi. 5 yol boyunca hamile kalamayan kız düştükten 1 ay sonra şıp diye gebe kaldı herkes sasırdı ve hatta dogdu gecen gun.
Belki saglıksızdır saglıksızdır gebelik kendini atar. Yada kan pıhtılaşman var. Muhakkak  trombofışı paneli testine baktı pıhtılaşman varsa kalp durur.
(1,231 puan)
Çok iyi anlıyorum seni.. Çok zor bi durum..Fakat sağlıklı olmayan gebelik ne yaparsak yapalım düştükle sonuçlanıyor.. Vücut eğer bi yanlış eksik görürse tepki gösteriyor, kabul etmiyor.. Atmaya çalışıyor onu.. Böyle düşünmeye çalış canım. Ayrıca düşükten sonra hemen hamile kalınıyor demişlerdi doğruymuş. Bak ben düşükten 2 ay sonra korunduğum halde hamile kaldım.. Hamile olduğumu öğrenince şaşkına döndüm.. Hemen istemiyordum, kontrolleri i tam yaptırdıktan sonra düşünüyordum hemen oldu.. Sende biraz dinlen kendine gel, bütün kontrollerini yap sonra yine hamile kalırsın ve hiç sorun yaşamadan bebeğini kucağına alırsın..
-Reklam-
+1 oy
(269 puan)
Doktordan mutlaka şikayetçi ol 182 yi ara 
(77 puan)
bunu kesinlikle yapicam internetten arastircaktim nasil edebilirim diye teşekkürler.  çünkü ben acı çekerken karşımda gülmeleri düşük yapmayı biliosunuz demesi. sanki isteyerek yapiyomusum gibi. dünyam yıkıldı kalbinin durduğunu öğrenince.
(269 puan)
Seni anlayabiliyorum aynı şeyi geçen sene yaşadım oraya oturma oraya koyma montunu bunu yapma ayakkabını çıkar görüyorlar yuruyemiyorum benden başka kimsede yok hasta gecenin 3 zaten doktoru zor bela uyandırdar jeli karnıma dehil yere sikiyor falan bana gebelik testi yapmaya kalktılar ekranı bana çevir bı bakayım olmuş mu düşük dedim anlamıyor kendim baktım oraya buraya tut derken dedim yok sizden bı halt olmaz azarlayip çıktım özele doktorumu arattım vicdansizlar o kadar kötü durumdaydim ki inan şikayet edecek düşünecek halim yoktu ama hayla pişmanım neden onları orda direk şikayet edip polis cagirmadim birşeyler yapmadim cezası olmalıydı ben ayaktayım temizlikçi bile karşımda bacak bacak üzerinde oturuyordu beni orturtmadilari yerde
(269 puan)
Şuan çok üzgünsün üzülde sakın acini yaşamaktan korkma ben yaşamadım acımi yokmuş olabilir diye böyle şeyler diye dayanmaya çalıştım eşim ailem çok üzülüyor diye  ama sonrasında çok beter çıktı o yasım benden acını zamanında yasa herşey geçiyor inan şuan diyorumki olsun bunu yaşadık ama çok ders aldım hiçbir acı bunun üzerine çıkamıyor dahada gucleniyorsun herşeyin kiyemtini daha iyi anliyrosun ve bir kere bunu yaşadım diye bir daha yaşayacaksın diye birşey yok Allah dermiş kulumun evladının canını aldin mı azril aldim peki ne tepki verdi canının meyvesini aldığında bu soruyu soruyor Allah bunu unutma hiç en büyük tesellin bu alacak isyan etme neden ben deme hiç bu bı sınav ve Allah sabredene çok daha güzellikler yaşamayı da nasip eder
(238 puan)
Ben normal doğum yapacaktım alttan baktılar açıklık yoktu sezeryana aldılar alttan bakarken ve sonda takarken çok korkmuştum bana demedikleri kalmadı bu bebeği nasıl yaptın korkuyordun madem böyle yaoucaksın doğurmasaydın stresten geberiyorlsr sanki yalvarıyorum çalış diye o kadar atanmak isteyen ebe falan varki buda bulmuş bulandırıyor bi şikayet etseler biticek hiç düşünmüyorlar
0 oy
(51 puan)
Onu doktor bakar 3 hafta sonra falan gel diye söyler öyle biseyde ben ilkinde çocuk düştü karnımda öldü ama bende çok ağrı yaşadım o ağrı olmaması için soğuk içecek icmemen lazım soğuk bişey yiyip icmicen bide usutmemen gerekiyo yoksa daha çok ağrı oluyo ben ağrı kesici verdi doktor öyle olduğu halde ağrı oluyody
(77 puan)
banada antibiyotik ve degisik bi agri kesici verdi nobetci eczanelerde bulamadim malesef. baska ilacda icmedim nolur nolmaz diye
0 oy
(2,099 puan)
Cok gecmis olsun oncelikle. Bende universite hastanesinde hemde anestezisiz kurtaj oldum acil oldugu icin, doktorlar kasap gibi oluyor acikcasi. Senin aci cekmeni cok umursamiyolar, is olarak goruyolar.

Beni kurtaj yapan doktorum 2 hafta sonra kontrole cagirmisti. Seni cagirmadilar mi? Hem rahmi hemde parca kalip kalmadigini kontrol ediyor. Umarim kalmamistir. Benim kurtajdan sonra agrim olmamisti, 1 2 saat dinlenip eve yuruyerek gittim. Belki vakumlama da oluyordur bilemiyorum.
0 oy
(397 puan)
Allah'ım inşallah tez ve hayırlı zamanda tekrardan sağlıklı bebekler nqsip etsin kuxum çok üzüldüm bu mübarek günde yanlış anlamzsan nasıl ogrendn kalbinin durduğunu belirtin flnmi olfu bende hamileymde çok korkuyla uyuyup uyqnyrm hergun bu ara ona taktm heryerde onu görüyorum kalp durması inan bnde çok korkuyorum 
(77 puan)
belirtilerim azalmıştı. göğüs ağrısı aserme hicnbisey yoktu sadece yogun bel ağrısı vardı. hastaneye randevu aldim 11 12 haftalik olmsi gerekirken 8. hftada kalmis gelismemis snra kalbi durmus :(
0 oy
(207 puan)
Merhaba canım Allah yardımcın olsun aynı şey benimde başıma geldi şuanda ikinci gebeliğim ve sürekli korkuyorum ama rabbimin bı bildiği öyle düşün evet malseff bı kaç gün ağrı oluyor ağrıyı geç resmen lohosa dönemine girmiş gibi oluyor insan dinlen bol bol .geçici kaşık ağrısı sancı oluyor düşük ten ötürü.
0 oy
(167 puan)
Rabbim çok geçmis etsin iki hafta oldu bende kürtaj oldum 8 haftalık olacakken 6 haftada kaldi büyümesi şimdi tam 2.5 aylik olacaktik bende sürekli hala ağlıyorum.  Ama veriici allah onuda biliyorum rabbim sabirlar versin. Doktoru kesinlikle sikayet edin . Biz çok agladik esimle bana ayri motive verdi eşimle islemden sonra gidip cay bile içmişler allah razi olsun. Öyle bisey olurmu senin yanin hem evlattan yanmış hem aci çekiyorsun şikayet etme şansınız varsa edin.ben kùtaj oldum kontrolde icrde bisey kalmadığında bakildi ama adet sancisi gibi sancim oluyor hala benimde.herkes een suan doğum yapmissin gibisin diyor.sizde dikkat edin asla üşütmeyin. Ellerinizle bile uzun süre fazla bulaşik yikamayin beni o bile etkiliyor. İnşallah burda yine hayirli haberlerimiz icin biz konuşuruz 
0 oy
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın her zaman hepimizi ya, benim de 11 olması gerekirken 7. Haftada kalbi durmuştu ve kürtaj olmuştum, acil olduğu için uyutmadan yapıldı seni o kadar iyi anlıyorum ki, tek fark benimle ilgilenenler çok çok iyiydi işleri güçleri rast gitsin,ayaklarına taş değmesin inşallah. Ben biraz ağlayınca durdu sonra yine devam etti, benim tavrına bakarak resmen tedaviye devam etti, sakinleştirmeye çalışmıştı sürekli. Ben fazla dayanamadigim için yarıda kestik mecbur, ilaçla devam ettik, sonra çok az bı parca kalmış tamam hazırım devam edelim dedim, o şekilde ilerledik.

Sonrası da çok iyiydi hemşireler falan ikide bir gelip iyisiniz demi ağrınız yok diyip durdular. Böyle insanlara dua edilmez de başka ne yapılır. İnşallah tekrar başına gelmez canım gerçekten çok zor bir durum. Küçük de olsa evlat işte,hayallar kuruyoruz. Ama asla isyan etme, içini dökecek kadar ağla ama.

Tutma kendini rahat bırak, ben kürtajdan iki ay sonra hamile kaldım, oğlum 14 aylık şimdi çok şükür rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin, yine hamileyim sen de tüm bunları tadacaksin Allah'ın izniyle hiç merak etme.
0 oy
(293 puan)
Acını o kadar iyi anlıyorum ki canım. Bende iki kez düşük yaptım evde düşük yaptım çok ağrı oldu. Doktor kontrol etdiğinde temizlenmişti, kontrola gidince anlaşılır, çok ağrın devam ediyosa bi görün doktora.

Kendini çok yıpratma canım ikinci düşükte bende çok kötüydüm 7ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür normal devam ediyo herşey. En hayırlı, en yakın zamanda Rabbim sizede nasip edecek inşallah 
0 oy
(309 puan)
Geçmiş olsun canm. Aglama uzulme bende kasımda kurtaj olmuştum. K3se büyümemişti ilk gebeligim di simdi 10 haftalik gebeyim. Bende çok agladim halada içim sızlıyor. Ama unutman gerekiyor toparlanman lazim. Hem esinede yazik ağlayamayin biran önce toplanin. Ve o dr. Bozuntusunu hemen cimere sikayet et. Allah askina sikayet et o kadar üzüldüm ki keske kalksaydın o masadan orayi onun basina yiksaydin. Ne olacaksa olsun. Cok sinirlendim ya.
(77 puan)
keske o kadar iyi olabilseydim cok erken saatti uyanamadi hanfendi. sonra uyandirdiklarinda çıkarttı acısını sözleriyle hareketleriyle.
(309 puan)
Allah bildiği gibi yapsın bunları. Tek söyleyeceğim bu. Simdi unut bunlari kuzum. Biran önce toparlan ikinci gebelige hazirla kendini. Ben kasımda kurtaj oldum subatta hamile kaldim. Simdi 10 haftalik. Cok gençsin. Bu aralar aglama uzulme olur tabii ama güçlü ol. Dr. Kontrollerine git kuzum sana vitamin verecekler.
0 oy
(912 puan)
Kürtaj işlemini anestezisiz mi yaptılar ? İnanmıyorum bu çok kötü . Kendilerine böyle yapılmasını isterler mi acaba 
(912 puan)
Keşke en başta anestezi olmayacak dediklerinde imza atıp çıksaydın ve özelde yaptirsaydin
(77 puan)
kanamam cok vardi zaten bianda kese de düşünce elim ayagim titredi düşünemedim
(912 puan)
Kaç haftalıktın canım ?
(77 puan)
11 haftalik olcakti 8 de durmus gelismemis :(
(912 puan)
Çok geçmiş olsun inşallah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip eder Rabbim ve sağlıkla kucağınıza alırsınız
0 oy
(81 puan)
Çok geçmiş olsun canım ben de dış gebelik te aynı acıyı yaşadım.normal doğum gibi derler onun vücuttan çıkması sandim ağrın çok normal korkma .genetik testi yaptır 
(77 puan)
yeni evliyiz 2. gebeliğim de boyle olur diye cok korkuyorum cok kötü bi ilk yaşadım.  Insallah son olur ne gerekiyosa yaptiricam toparlandiktan snra
0 oy
(91 puan)
Kanaman varsa icerde parca kalmis olabilir

650,470 soru

3,425,125 cevap

4,257,387 yorum

183,813 üye

...