0 oy
78 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (530 puan)
Kızlar dün doktor kontrolüm vardı DECAVİT,d vitamini ve demir ilacı verdi bugün kullanmaya başladım ama aşırı mide bulantısı yapıyor kullanmasam bişey olurmu sizce 
Gebelik haftası 14+1

5 Cevap

0 oy
(11,322 puan)
Decavit ben kullanmadım. Youplusin d vitamini aldım. Reçeteli verilenler biraz bulantı yapabiliyor sanırım. Demir bulantı yapabilir ama kullanmak zorundasınız bana göre. Ben demir ilacı içtiğim halde demirim sürekli düşüyor, yediklerimiz yetmiyor. Doktora sorun aç karnına çok rahatsız ediyorsa tok içilebilir mi diye?
-Reklam-
0 oy
Doktoruna söyle değiştirsin ilaçları. Vitaminler çok önemli hamilelikte. Çocuk senden besleniyor sende olan vitaminleri tüketiyor. Bu sefer sen rahatsızlanırsın. Sen rahatsızlandığında bebeğinde etkilenebilir. 
0 oy
(681 puan)
Benimde ayni ben kullanamiyorum 16 haftam bitti sadece 1 kotu vitamin bitirebildim en basindan beri. Bende biraktim. Bazen deniyorum gecmistir diye ama hala midemi kotu yapiyor. Ara ara sende dene canim bu gecici birsey 5aydan sonra tamamen duzeliyor. 
0 oy
(94 puan)

Devletin ödedi demir ilacı (gyno ferro sanol) mideme dokundu benim de. Doktor başka demir ilacı verdi mideyi rahatsız etmeyen. Onu da devlet karşılamıyor kendiniz ücretli alacaksınız. Ben kullandığımı gösteriyorum ama doktorunuza sormadan lütfen kullanmayın. (bestiron) 

Decaviti de devlet ödüyor onun da paralı bürçok muadili var.

D vitaminini hap değil damla olarak tüketirseniz de bulantı yapmaz (dozunu doktorunuza danışının lütfen)


Ayrıca bu 3 ü hayati önem taşıyor bebek için de sizin için de. Hatta gebelikten sonra demir ve d vitamini devam edecekmiş. Bırakmayın ilacları. Doktorunuza danışarak başka versiyonlarını kullanın. Ben şu an 8 tane vitamin hapı kullanıyorum. 

image

(25 puan)
Bunun faydasını gördünuz mu peki ben yeni başladım da
(25 puan)
8 vitamin hapı nasıl kullanıyorsunuz çok fazla
(94 puan)
Neye göre kime göre ne fazla? :) ilaç değil ki fazla olsun. Hepsi birer "gıda". İlaç değil. hepsini doktorum verdi. Mesela sizde yürüyemeyecek yatağa bağlı olacak kadar kalça ağrısı siyatik ağrı oldu mu? Benim oldu wc ye bile gidemedim yürüyemedim kalsiyum magnezyum depolarım boşalmış haliyle doktor ona da başladı. (kramplar da yanında cabası) Yani ben kullanıyorum diye sizde kullanmak zorunda değilsiniz mesela ben balık yemeyen bir insanım. Ve bebeğin epa ve dha ya ihtiyacı var o yüzden omega 3 kullanıyorum. Bunları doktorunuza danışın lütfen. Demirim azalmadan demir kullanmaya başladık o yüzden eksikliğini bilmiyorum ki faydasını bileyim. Siz kafanıza göre kullanmayın lütfen. Doktorunuza danışın. Hepsinin dozunu doktorum ayarladı ayrıca hepsine gebelik başlar başlamaz başlamadım. Mesela 16.haftada bazı vitaminler azaltılıp bazıları yeni başlandı. Gebelik haftam 33
0 oy
(568 puan)
Ben doktoruma danıştım gece yatarken içebikeceğimi söyledi bu sayede mide bulantısı yaşamıyorum 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
0 oy
4 cevap 99 göst.
0 oy
4 cevap 298 göst.
6 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde cansuuruzgar (193 puan) sordu

653,610 soru

3,437,561 cevap

4,270,936 yorum

184,699 üye

...