0 oy
220 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (20 puan)
Herkese merhaba, ikili test sonuçlarımda herhangi bir problem yoktu daha sonra kontrole gittiğimde doktorum bebeğin ensesinde bir şişkinlik olduğunu ve perinatolojiye gitmemi gerektiğini söyledi. 16+2 haftalık hamileyim perinatolojiye göründüm herşeyin normal olduğunu sadece ense kalınlığının normalin az üstünde olduğunu bunun enfeksiyon yada ödemden dolayı olabileceğini geçici bişeyde olabileceğini söyledi ama net sonuç için amniyosentez önerdi. Kafam çok karışık.Durumu benim gibi olan var mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? 
Gebelik haftası 16

6 Cevap

0 oy
(1,942 puan)
Benimki normalin 2 katıydı senin haftalarında, canım büyüdükçe normale döndü. Ense kalınlığı tek başına dert edilecek bir şey değil. Perinatolojide ilerleyen haftalarda normale döndüğünü görürsün haftası ilerledikçe. Hiç sıkıntı yapma lütfen. 
(20 puan)
Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur
-Reklam-
0 oy
(11,305 puan)
3lü test haftanız geliyor büyük ihtimal onu isterler sizden ama amniyosentez hakkında bir bilgim yok. 3lü testi de yaptırın belki o zamana ödemse eğer iner başka bir şeyse amniyosentez için daha emin olursunuz
(20 puan)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
(11,305 puan)
Kesin bir sonuç olmadığı için şimdiden sıkıntıya girip bebeğinizi üzmeyin. Dua edin bol bol
0 oy
(41 puan)
Amniyosentez çok küçük bi ihtimal bile olsa bebeğe zararı olabiliyor bence yaptırmayın.Bana da sınırda demişlerdi kaç dr a gittim.Sonraki kontrollerde düzeldi sorun yok dediler.Bebeğin yatış pozisyonunda bile ense kalınlığı ölçümü fark ediyor.Dua edin şu mübarek günlerde rabbim hepimizin yardımcısı olsun.İnsaAllah herhangi bi sorun sıkıntı yoktur.Ense kalınlığının yüksek olması tek veri olarak önemli kabul edilmiyor başka herhangi sorun yoksa kafanıza takmayın derim çünkü olan size ve daha küçücük olan bebeğe oluyor onu kötü etkilemeyin.Başka testler var yaptırmak isterseniz onları yaptırın maddi olarak pahalı olabilirler öyle duydum ben yaptırmadım.
(20 puan)
Çok teşekkür ederim sizlerden böyle şeyler duyunca içim rahatlıyor, amin inşallah rabbim yardımcısı olsun
(41 puan)
Amin canım.Hepimiz bu yollardan geçiyoruz maalesef bazı doktorlar da en ufak bir şey de korkutuyor.Gönlünüzü ferah tutun.
0 oy
(842 puan)
Doktorum 2li ve 3lü test yapmıyor. Direk kan aldırıp gen testine yolluyor. Ne varsa çıksın diye. Cinsiyet de belli oluyormuş. 
(749 puan)
3 lü  testi devlette yapıyor mu acaba. Bilginiz var mı
(20 puan)
Malesef bir bilgim yok
(842 puan)
Bilgim yok
0 oy
(230 puan)
Amniyosentez de %100 lük bi sonuç vermez ve tehlikeli olabilir sıvı alınırken hiç bir test de tam sonuç vermez canım sen gönlünü ferah tut eğer ensesinin kalınlığı sonradan arttı ise sonradan geçedebilir demiş doktor sen gönlünü ferah tut 
(20 puan)
Çok sağolun inşallah öyle olacak
0 oy
(45 puan)
Benim de ense kalinligi cikti 12. Haftada . Amniyosentez yaptirdim tehlikeli oldugunu bilerek . Sonuc temiz geldi . Perinatolojide her gordukleri seyi hastalik bulgusu olarak degerlendirdikleri icin bir suru test kontrol istiyorlar . 20. Haftadayim kalpte parlaklik var fetal ekoya git dendi mesela yeni . Gitmedim .
(20 puan)
Yorumunuz için teşekkür ederim inşallah hepsi sağlıklı bir şekilde doğarlar.
(41 puan)
26.ncı haftaya kadar  düzeliyor o genellikle ya da doğuma kadar geçiyor insaAllah minikte toparlar kendini

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
0 oy
1 cevap 106 göst.
0 oy
1 cevap 59 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
28 Aralık 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Sinem 26 (392 puan) sordu

651,126 soru

3,427,736 cevap

4,260,308 yorum

184,033 üye

...